Ukončení studia

4
7.2.24 06:02

Ukončení studia

Dobrý den, momentálně jsem na vysoké škole v zimním semestru zkoušky jsem neudělala a na nové termíny už se nehlásím. Našla jsem si práci ale stále nemám podepsanou smlouvu jelikož čekám na vstupní prohlídku u lékaře. Zkouškové období končí 11.2. já jsem k lékaři objednaná 12.2. Musím se někam hlásit jaj je to se zdravotním a sociálním? Co všechno v tuto chvíli musím udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
472
7.2.24 06:06

Jestli semestr končí až někdy v únoru, pojištění máš ještě za celý měsíc placeno, než bude škola procházet, kdo něco nesplnil a tím pádem posílat dopisy o tom, že ti ukončili studium. Ale nejpozději k 1.3. bys měla už nastoupit do dané práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.2.24 06:18

@Adéa No, ja bych radeji to studium ukoncila z tvé strany, at si zbytečně necerpas roky studia zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.2.24 06:20
@VilaAmalka31 píše:
Jestli semestr končí až někdy v únoru, pojištění máš ještě za celý měsíc placeno, než bude škola procházet, kdo něco nesplnil a tím pádem posílat dopisy o tom, že ti ukončili studium. Ale nejpozději k 1.3. bys měla už nastoupit do dané práce.

Rozhodně to nemusi byt nejpozději k 1.3., nejpozději to je k 31.3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20975
7.2.24 06:39
@VilaAmalka31 píše:
Jestli semestr končí až někdy v únoru, pojištění máš ještě za celý měsíc placeno, než bude škola procházet, kdo něco nesplnil a tím pádem posílat dopisy o tom, že ti ukončili studium. Ale nejpozději k 1.3. bys měla už nastoupit do dané práce.

Dokud nemá v ruce dopis o ukončení studia k nějakému datu, tak je stále student a všechny tyto informace jsou pouhé dohady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
7.2.24 08:00

A jsi si jistá, že ti studium škola atomaticky ukončí? U nás na VŠ třeba bylo podmínkou splnění určitého množství kreditů za celý rok - tj. za zimní a letní semestr. Jestli jsi v zimním měla nula a v letním všechny ostatní, bylo jedno :nevim: Takže raději si tohle ověř, případně studium ukonči sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
7.2.24 08:06

Radši zajdi na studijní a nech si studium ukončit. Spousta VŠ ukončuje studium až po letním semestru, tak aby ses pak nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
7.2.24 08:56
@Adéa píše:
Co všechno v tuto chvíli musím udělat?

V první řadě je vhodné zvolit jeden z těchto postupů:

1. podat žádost o přerušení studia (podává se zpravidla děkanovi nebo rektorovi prostřednictvím studijního oddělení), nebo
2. oznámit vysoké škole zanechání studia (datum si určíš sama).
3. nedělat nic a počkat až Ti škola ukončí studium pro neplnění studijních povinností.

Jakmile budeš znát datum přerušení/zanechání/ukončení, oznámíš to zdravotní pojišťovně. Případně se přihlásíš jako samoplátce zdravotního „pojištění“, jestliže mezi koncem studia a nástupem do zaměstnání uplyne více měsíců.

Zálohy na sociální „pojištění“ však nemusíš sama začít hradit - jedině kdybys po konci studia zahájila samostatnou výdělečnou činnost.

Po nástupu do práce za Tebe bude odvádět zdravotní a sociální „pojištění“ zaměstnavatel.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze