Klavír X kytara

13
24.5.23 13:35

Klavír X kytara

Ahoj, mám takový netradiční dotaz. Studuji dálkově a musím se rozhodnout. Součástí jednoho předmětu jsou zkoušky buď ze hry na kytaru, nebo klavír. Tyto zkoušky mě čekají za 2 roky :roll: ale ráda bych se začla přípravovat a přihlásila se na nějaké kurzy. Ráda bych volila jednodušší cestu, tak prosím o rady, který nástroj bude snazší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
24.5.23 13:37

Kytara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
24.5.23 13:40

Klavír :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
24.5.23 13:48

Asi kytara. Zase na klavíru je to přehlednější. Prostoklad, tóniny, půltóny. To na kytaře tak hezky vidět není. Z kytary bolí prsty. Z not se musíš naučit číst tak či tak.
Tady si myslím bude záležet na tom kolik se chytne kytaristu a klavíristů. Vybrat si budeš muset sama. Fajn by bylo si ty nástroje někde vyzkoušet ne každému padnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
24.5.23 13:48

Asi je to spíš individuální. Hraju od dětství na klavír, tudíž je pro mě daleko snažší jak kytara, na kterou jsem se několikrát pokoušela učit hrát, ale kombinace úchopu krku a bolavých prstů po doteku se strunou mi naprosto shodila sebevědomí :mrgreen:. Tím mi přijde hra na klavír pohodlnější. Nevýhoda zase je, že si ho prostě na vandr nebo k táboráku prostě nevezmeš. Abys ale dosáhla nějaké fakt dobré úrovně (nevím, jak je to u Tebe) je třeba cvičit i pár hodin denně. ( ale to u kytary asi taky). Z kytary budeš mít zase lehce ukroucenou ruku a bolavé prsty, i když se dají sehnat i jemnější struny. No a co zkusit osahat oboje a vybrat, co Ti víc sedne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.5.23 13:56
@Hankagreg píše:
Ahoj, mám takový netradiční dotaz. Studuji dálkově a musím se rozhodnout. Součástí jednoho předmětu jsou zkoušky buď ze hry na kytaru, nebo klavír. Tyto zkoušky mě čekají za 2 roky :roll: ale ráda bych se začla přípravovat a přihlásila se na nějaké kurzy. Ráda bych volila jednodušší cestu, tak prosím o rady, který nástroj bude snazší :lol:

Za dva roky se spíš naučíš na kytaru, abys obstojně něco zahrála :think: Pro mě byl klavít vždycky lákavější, ale chodila jsem normálně do hudebky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42379
24.5.23 13:58

Opravdu je jednodušší kytara, a umět na ni zahrát je velká výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
24.5.23 14:01

I u těch měkčích strun to na začátku bolí. Prsty musí zpevnit. Pro ty co mají krátké maličký je to o rychlosti. Na klavír se říká, že by měli být dlouhé prsty :nevim:. Dvouruč na klavír mi nešla NIKDY.
Ono taky bude záležet na tom jak moc kvalitně bude muset hrát. Jestli stačí zahrát pár lehkých věci a udržet rytmus nebo bude muset hrát složité skladby. pedagogické školy budou na jiné úrovni jak konzervatoř :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
24.5.23 14:03

Tak ale klasická kytara fakt zas tak jednoduchá není. A když chceš jenom trampskou, tak k tomu musis zpívat, že, aby tam byla ta melodie :lol: A to už není jednoduché tím tuplem. Na klavír se dá hrát písnička bez zpěvu :lol: navíc z kytary mas zničené prsty a mozoly na briskach. Když je tam nemáš, bolí te to. A klavír nemusíš sama ladit! :mrgreen: a taky ho nemusíš nikam nosit.

Příspěvek upraven 24.05.23 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.5.23 14:04
@Semtex píše:
Tak ale klasická kytara fakt zas tak jednoduchá není. A když chceš jenom trampskou, tak k tomu musis zpívat, že, aby tam byla ta melodie :lol: A to už není jednoduché tím tuplem. Na klavír se dá hrát písnička bez zpěvu :lol:

Tak pokud se hlásí na peďák, tak doufám, že zpívat umí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
24.5.23 14:06

@Hankagreg Co do jednoduchosti tak rozhodně kytara. Sice z toho bolí prsty, ale to časem přejde :lol: Na druhou stranu na kytaře se nenaučíš noty, harmonii atd. Asi studuješ pedagogiku, u předškolní by měly stačit základy. Pro první stupeň teda nevím, jak bývají nároční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
24.5.23 14:07
@Russet píše:
Tak pokud se hlásí na peďák, tak doufám, že zpívat umí :think:

To by měla, jenže s tou kytarou jsem já konkrétně měla problém, ze kazda ruka dela úplně něco jiného, úplně jiný druh pohybu, a ještě jak se musím při zpívání hodně snažit, aby to za něco stalo, a soustředit se, neumela jsem u toho hrát :mrgreen: když se hraje na klavír, obě ruce dělají stejný druh pohybu, i když mackaji jiné klapky. Ale porad lepší, než jednou rukou nahoru dolu a druhou doprava doleva a ještě zpívat :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
24.5.23 14:12
@Atisia píše:
I u těch měkčích strun to na začátku bolí. Prsty musí zpevnit. Pro ty co mají krátké maličký je to o rychlosti. Na klavír se říká, že by měli být dlouhé prsty:. Dvouruč na klavír mi nešla NIKDY.
Ono taky bude záležet na tom jak moc kvalitně bude muset hrát. Jestli stačí zahrát pár lehkých věci a udržet rytmus nebo bude muset hrát složité skladby. pedagogické školy budou na jiné úrovni jak konzervatoř :nevim:

Blbost :lol: jako neexistuje nevhodný tvar prsa na kojení, tak neexistuje nevhodný tvar ruky na klavír :lol: obecně ale se samozřejmě co se týká rozpětí kláves hraje lépe chlapům, mají ty ruce celkově větší. Ale tím se zakladatelka nemusí trápit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.5.23 14:15
@Semtex píše:
To by měla, jenže s tou kytarou jsem já konkrétně měla problém, ze kazda ruka dela úplně něco jiného, úplně jiný druh pohybu, a ještě jak se musím při zpívání hodně snažit, aby to za něco stalo, a soustředit se, neumela jsem u toho hrát :mrgreen: když se hraje na klavír, obě ruce dělají stejný druh pohybu, i když mackaji jiné klapky. Ale porad lepší, než jednou rukou nahoru dolu a druhou doprava doleva a ještě zpívat :P :P :P

S kytarou jsem pouze koketovala, snad se někdy ještě hloub poznáme. Každý nástroj chce čas a cvičit. Ona pak ta hlava vede prsty tak nějak automaticky a stihne myslet i na zpěv. Všichni ti zpěváci s kytarou jsou toho důkazem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.5.23 14:16
@Semtex píše:
Blbost :lol: jako neexistuje nevhodný tvar prsa na kojení, tak neexistuje nevhodný tvar ruky na klavír :lol: obecně ale se samozřejmě co se týká rozpětí kláves hraje lépe chlapům, mají ty ruce celkově větší. Ale tím se zakladatelka nemusí trápit :lol:

Já mám ruce poměrně malé a hendikep to nebyl. Na neprofesionální hraní to docela stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin