Klíště u dítěte před rokem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9729
7.5.22 12:49

@Giovanna1
Pokud není detekována intrathekální syntéza protilátek, o neuroboreliózu se nejedná.

Zde poměrně rozsáhlý doporučený postup.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC7174852/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
7.5.22 12:53
@Giovanna1 píše:
A co pak ti pacienti, kteří mají pořád zdravotní problémy i po těch třech týdnech ATB? Vy zpochybňujete, že existuje něco jako chronická borelióza, že? Správně by se měla borelióza léčit antibiotiky tak dlouho, dokud nevymizí problémy s ní spojené (a není to jen ta pověstná skvrna, ta zmizí rychle). Těmi zdravotními problémy se myslí únava, bolesti hlavy, závratě atd. Takže léčba by měla být správně pacientovi na míru a ne že se hodi pro každého léčba tři týdny a fertig, každý musí být po třech týdnech uzdravený jako rybička. Tak borelióza nefunguje…

Borelióza je vděčné téma.

Pokud má pacient časně erythema migrans, ještě vůbec nemůžeme hovořit o stádiu, které by bylo spojeno s únavou, bolestmi hlavy, závratěmi.

Únava, bolesti hlavy, závratě, to jsou potíže, které jsou často s boreliózou spojovány, ale jen v omezeném procentu případů s ní souvisejí. Chronická borelióza a mnohaměsíční léčba (dokonce kombinací) ATB nemá věděcké opodstatnění. Ale pro mě za mě, klidně do sebe ládujte ATB půl roku, ale za své (v režimu samoplátce). Zdravotní indikace (a tedy úhrada z prostředků veřejného zdravotního pojištění) k tak dlouhé ATB léčbě není.
Dokonce 3týdenní léčba kožní formy boreliózy už je některými odborníky považována za zbytečně dlouhou dobu.

Pokud někoho bolí hlava a myslí si, že je to příznak neuroboreliózy, je nutné vyšetřit mozkomíšní mok (viz předešlý příspěvek). Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.5.22 13:18

@Doctus No, v té době měla na 6dni cevzil ten nijak nezabral dostala Sumamed. Tak doufám, kdyby to byla bolerioza, tak by to mohlo stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
7.5.22 13:22

@Mefag-r
Tato kombinovaná ATB terapie by si měla poradit i s boreliózou, myslím si však, že to byla „běžnější“ infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.5.22 13:25

@Doctus to snad doufám. Bolelo ji v krku, ale lékař ji neprovedl výtěr, tak ani nevím jestli to nemohl být třeba steptokok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
7.5.22 13:27

@Mefag-r
Kdyby to streptokok byl, tak Cefzil je účinný. U angín moc nebývá kašel, takže spíše viróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.5.22 13:29

@Doctus budu vám věřit a nebudu se o dceru tak bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
7.5.22 18:25
@Doctus píše:
Dr.mi je nasadila okamžitě, co uviděla flek, jenže já jsem chtěla počkat na výsledky krve a až pak začít.
Zcela správně, při erythema migrans se léčba zahujuje ihned, laboratorní vyšetření nejsou indikována. ATB volby je doxycyklin na 2 týdny, možno až na týdny 3.

Já brala antibiotika rozhodně déle, ale ten název už si nevybavim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
7.5.22 20:16

@Zeoli
Delší ATB léčba nemá většího opodstatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
7.5.22 21:46
@Doctus píše:
@Zeoli

Jejda, vždyť přece existují výjimky, že někomu léčba ty dva tři týdny ATB nestačí…tak se prostě léčba prodlouží. U jiných onemocnění, kde jsou potřeba ATB, doktoři předepisují ATB klidně i třikrát po sobě, to jako nevadí, že jo… Ale když se jedná o boreliozu, tak najednou ty dva tři týdny musejí stačit pro všechny a všichni musejí být po těch max. třech týdnech vyléčení, že? O boreliozu toho teoreticky víte hodně, ale co se týče praxe, reality… zkušenosti lidí, co boreliózu prodělali a zadělala jim na slušné zdravotní problémy…o tom víte velké kulové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
7.5.22 23:09

@Giovanna1
Nerozumíte základním pojmům a mě chcete poučovat. Poučujte se ty, kteří vám ty fantasmagorie hltají i s navijákem.

Už 3týdenní léčba erythema migrans je až až a mnohými je považována za zbytečně dlouhou. Po 3týdenní léčbě (adekvátním ATB a účinnou dávkou) lokalizovaného kožního stádia (erythema migrans) je nemoc považována za vyléčenou. Jestli vás děsí přetrvávání IgG protilátek po této léčbě a berete to důkaz přetrvávání infekce, tak se stresujete zbytečně.

U kterých onemocnění předepisují lékaři ATB 3× po sobě? To by mě velice zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
7.5.22 23:56
@Doctus píše:
@Giovanna1
Nerozumíte základním pojmům a mě chcete poučovat. Poučujte se ty, kteří vám ty fantasmagorie hltají i s navijákem.

Už 3týdenní léčba erythema migrans je až až a mnohými je považována za zbytečně dlouhou. Po 3týdenní léčbě (adekvátním ATB a účinnou dávkou) lokalizovaného kožního stádia (erythema migrans) je nemoc považována za vyléčenou. Jestli vás děsí přetrvávání IgG protilátek po této léčbě a berete to důkaz přetrvávání infekce, tak se stresujete zbytečně.

U kterých onemocnění předepisují lékaři ATB 3× po sobě? To by mě velice zajímalo.

Aha, jasně. Ale to, že část odborné veřejnosti ( i když bohužel malá část) už delší dobu upozorňuje na to, že léčba boreliózy není u nás dostatečná (třeba Dr. Bouzek z Prahy), to už je jedno, co? Říká vám něco ILADS? Spory o to, jak léčit boreliózu, se vedou dlouho. Ale ti, co nesdílí váš názor, jsou podle vás šarlatáni, včetně všech odborníků i na mezinárodní úrovni, kteří se boreliózou zabývají dlouhodobě a prosazují oprávněných případech léčbu dlouhodobější, než jak uvádíte vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.5.22 12:30
@Doctus píše:
@Zeoli
:D jo? Fakt? :lol: :lol: tak ty jsi libovej.
Přestaň si tady hrát na doktora, někdo by tě ještě mohl začít brát vážně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
15.5.22 12:33

@Zeoli
Tak šup, najdi podklady, kdy má delší léčba jak 3 týdny medicínské (!!!) opodstatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.5.22 14:34
@Doctus píše:
@Zeoli
Tak šup, najdi podklady, kdy má delší léčba jak 3 týdny medicínské (!!!) opodstatnění.

A proč jako? Mám na práci daleko lepší věci než se tady dohadovat s doktorským nickem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí