Klíště u dítěte před rokem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
470
7.5.22 07:45

Klíště u dítě před rokem

Dobrý den, dcera měla loni v září pravděpodobně klíště. Bylo tak malinkate, že nešlo rozeznat. Nějak v říjnu dostala teploty a kašel, měla bolest v krku. Dostala antibiotika. Dr jsem to říkala, nějak to, neřešil. Kdyby jsme šli teď na krev, pozná se, že má bolerioza? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35493
7.5.22 07:51

A má nějaký příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.5.22 07:54

@JancaS84 měla pocit bušení srdce v prosinci. To nas lékařka poslala na kardiologii. Tam dostala na den přístroj na měření srdeční akce. To bylo v pořádku. Jen ji občas bolí hlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35493
7.5.22 07:58
@Mefag-r píše:
@JancaS84 měla pocit bušení srdce v prosinci. To nas lékařka poslala na kardiologii. Tam dostala na den přístroj na měření srdeční akce. To bylo v pořádku. Jen ji občas bolí hlava

Tak to nejspíš nebude. Ale test ji můžete nechat udělat. Já sem měla boreliozou asi půl roku a byla jsem šílené unavená, usnula jsem třeba v 7 večer, otelky klouby atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.5.22 08:00

@JancaS84 děkuji. Já jsem si jen říkala, jestli se s krve pozná, když je to cca 8mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
7.5.22 08:18

@Mefag-r
pozna se to, bude mit v krvi protilatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.5.22 08:28

@Anonymka1230 dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
7.5.22 08:32

Ano, z krve se to pozná i po tak dlouhé době. Nenechejte se odbýt od doktora, pokud bude mít protilátky, vyžádejte si antibiotika na přeléčení a nenechejte se od doktora ukecat, že boreliózu prodělala už dřív a že proto to nemá smysl řešit. To je blábol. Naši doktoři boreliózu neradi řeší, oni se nejradši tváří, že neexistuje :mrgreen: vlastní zkušenost, bohužel… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.5.22 08:36

@Giovanna1 děkuji. Právě jsem lékaře změnila, máme paní doktorku a ta snad nás neodbyde. Já bych ji ten krevní test zaplatila i jako samoplatce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
7.5.22 08:54
@Mefag-r píše:
@Giovanna1 děkuji. Právě jsem lékaře změnila, máme paní doktorku a ta snad nás neodbyde. Já bych ji ten krevní test zaplatila i jako samoplatce

Ještě si pohlidejte, aby dceři udělali test zvaný Western blot (tak nějak). Postup je totiž většinou takový, že první se z krve udělá test Elisa, protože je levný. A teprve když Elisa něco najde, tak se udělá i Western blot, aby se to potvrdilo. Jenže Western blot je dražší a pojišťovny ho nechtějí moc proplácet. Takže si u doktorky fakt pohlidejte, aby jí udělali i ten Western, protože je daleko přesnější. Oni ti někteří doktoři jsou totiž výkukové, že by nejradši dělali jen tu Elisu, ale ta je fakt naprd… Někteří doktoři se tváří, jak kdyby to platili ze svého…jako chápu, pojišťovny na ně tlačí, ale nemělo by se to dít výrazně na úkor zdraví pacientů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
7.5.22 09:13

Ještě pro upřesnění. Pokud by měla dcera boreliózu z toho klíštěte, co ho mela minulý rok…tak bude mít v krvi protilátky, v testu označené jako Igg. To značí, že boreliózu má staršího data (už chronickou). Pokud by měla hodnoty v Igm, značí to, že aktuálně infekci prodělává. Může mít ale hodnoty klidně jak v Igm, tak v Igg. Pokud by měla hodnoty jen v Igg, doktoři rádi tvrdí, že v tomto případě se to řešit nemusí, že už ji prodělala dávno atd. Musí!!! Vždy se musí borelióza alespoň přeléčit antibiotiky!!! A platí pravidlo - čím déle ta ATB berete a čím jsou ta ATB silnější, tím je to lepší!!! Protože borelióza je mr.cha odolná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.5.22 09:39

@Giovanna1 já ji měla před několika lety také. Ale zjistilo se to náhodou. Neměla jsem ani žádné příznaky. Teploty flek nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
7.5.22 10:18
@Giovanna1 píše:
Ještě si pohlidejte, aby dceři udělali test zvaný Western blot (tak nějak). Postup je totiž většinou takový, že první se z krve udělá test Elisa, protože je levný. A teprve když Elisa něco najde, tak se udělá i Western blot, aby se to potvrdilo. Jenže Western blot je dražší a pojišťovny ho nechtějí moc proplácet. Takže si u doktorky fakt pohlidejte, aby jí udělali i ten Western, protože je daleko přesnější. Oni ti někteří doktoři jsou totiž výkukové, že by nejradši dělali jen tu Elisu, ale ta je fakt naprd… Někteří doktoři se tváří, jak kdyby to platili ze svého…jako chápu, pojišťovny na ně tlačí, ale nemělo by se to dít výrazně na úkor zdraví pacientů…

Nastudujte si prosím regulační omezení. Každé vyšetření, které lékař ordinuje, se mu započítává do tzv. nákladovosti. Pokud lékař překročí výrazně tuto nákladovost, tak je pojišťovna oprávněna jistou část financí požadovat po lékaři zpět. A mohu vás ujistit, že v tomto má pojišťovna vždy navrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
7.5.22 10:21
@Mefag-r píše:
Dobrý den, dcera měla loni v září pravděpodobně klíště. Bylo tak malinkate, že nešlo rozeznat. Nějak v říjnu dostala teploty a kašel, měla bolest v krku. Dostala antibiotika. Dr jsem to říkala, nějak to, neřešil. Kdyby jsme šli teď na krev, pozná se, že má bolerioza? Děkuji

Za jak dlouho bylo klíště vytaženo? Bylo to klíště, nebo ne? Lupu doma nemáte?

Co dostala za ATB a na jak dloho?

Pokud by na mě pacient narukoval, že chce vyšetření protilátek jen proto, že měl někdy v minulosti asi klíště (a neměl kolem toho zarudnutí, byť erythema migrans nemusí být vždy), tak bych ho odkázal na vyšetření v režimu samoplátce. Pokud není vyšetření ze zdravotních důvodů indikováno, je kontraindikováno k vyšetření na náklady veřejného zdravotního pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
7.5.22 10:23
@Giovanna1 píše:
Ano, z krve se to pozná i po tak dlouhé době. Nenechejte se odbýt od doktora, pokud bude mít protilátky, vyžádejte si antibiotika na přeléčení a nenechejte se od doktora ukecat, že boreliózu prodělala už dřív a že proto to nemá smysl řešit. To je blábol. Naši doktoři boreliózu neradi řeší, oni se nejradši tváří, že neexistuje :mrgreen: vlastní zkušenost, bohužel… :,(

Pokud už někdy měla boreliózu, nové vyšetření protilátek s tak velkým odstupem nemá smysl. Podle titru IgG protilátek nelze nic hodnotit, dokonce se liší svou hodnotou výsledky mezi jednotlivými laboratořemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí