Neštovice v 13letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
598
5.5.22 20:53

Neštovice v 13letech

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mělo vaše dítě neštovice okolo třinácti let věku. Syn má teď holčičku s neštovicema ve třídě. Do přímého kontaktu s ní prý nepřišel, sedí na druhém konci třídy, i tak mám ale trochu strach. Od devíti let řeším očkování proti neštovicím s MUDr., stále mi říká, že je čas. Jaké měly vaše děti okolo tohoto věku průběhy, prosím?
Navíc syn má jet příští víkend na pětidenní exkurzi na druhý konec republiky. To se mi taky moc nelíbí. Budu šílet strachy, aby se mu neštovice neprojevily tam. Na druhou stranu mu exkurzi nechci upřít. Strašně se těší. Dnes jsem se radila s učitelkou, říkala mi ať to zatím neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24617
5.5.22 21:22

Zbytečně plašíte. Buď to už chytl a projeví se to, nebo se nestane nic. Stejně to v této fázi neovlivníte. Ale ten přenos na dálku není tak snadný. Průběh je taky dost těžké odhadnout, říká se, že čím je člověk starší, tím to snáší hůř, ale to podle mě platí spíš pro dospělé než pro děti. Ty to většinou zvládnou levou zadní. Měla jsem ve třídě kluka, co je chytl až v 18 letech od mnohem mladšího spolužáka, a pohoda, za 10 dnů byl fit, žádné komplikace. Učitelka vám radí dobře, poslechla bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.5.22 21:27

@lucad77 děkuju. Jj, co se týče zdraví, jsem až nezdravá plaška. :oops:
Zvedla jste mi náladu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.5.22 08:32
@hanisv píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mělo vaše dítě neštovice okolo třinácti let věku. Syn má teď holčičku s neštovicema ve třídě. Do přímého kontaktu s ní prý nepřišel, sedí na druhém konci třídy, i tak mám ale trochu strach. Od devíti let řeším očkování proti neštovicím s MUDr., stále mi říká, že je čas. Jaké měly vaše děti okolo tohoto věku průběhy, prosím?
Navíc syn má jet příští víkend na pětidenní exkurzi na druhý konec republiky. To se mi taky moc nelíbí. Budu šílet strachy, aby se mu neštovice neprojevily tam. Na druhou stranu mu exkurzi nechci upřít. Strašně se těší. Dnes jsem se radila s učitelkou, říkala mi ať to zatím neřeším.

já bych si zařídila acyklovir a od prvního pupínku bych mu to dala. jinak se nedá nic, jestli má chytit, chytne to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
6.5.22 08:44

@Pudloslava je možné, že když neštovice neprodělal, ale prodělal herpetickou stomatitidu a občas mívá opary, že by mohl být imunní i vůči viru neštovic? Nebo že by mohl mít lehčí průběh? Acyklovir je určitě na recept, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.5.22 09:03
@hanisv
@hanisv píše:
@Pudloslava je možné, že když neštovice neprodělal, ale prodělal herpetickou stomatitidu a občas mívá opary, že by mohl být imunní i vůči viru neštovic? Nebo že by mohl mít lehčí průběh? Acyklovir je určitě na recept, že?

to je bohužel jiný virus
ale je možné, že je prodělal a nepoznali jste to
acyklovir/herpesin je na recept. chtělo by to mít někoho známého, kdo to zařídí, běžně se to nepíše na neštovice, ale pomáhá to. Musí se to dát hned v záčátku, pak už to nefunguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
6.5.22 09:21

@Pudloslava známého nikoho nemám. A asi bych stejně nechtěla obcházet Štěpánkovo doktorku. Zkusím asi zavolat přímo jí a domluvím se. I když vzhledem k tomu, že očkování proti neštovicím stále odkládá, tak bude asi chtít, aby si jimi prošel přirozenou cestou. Mrzí mi, že jsem si v jedenácti letech při prevenci to očkování neprosadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.5.22 07:42

Tak hlásím, že +/- 11 den po kontaktu s holčinou s neštovicema a v noci před odjezdem na exkurzi začalo malého bolet v krku. Tak čekám, co z toho bude. 😔Myslíte, že to může být první příznak neštovic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24617
14.5.22 11:56
@hanisv píše:
Tak hlásím, že +/- 11 den po kontaktu s holčinou s neštovicema a v noci před odjezdem na exkurzi začalo malého bolet v krku. Tak čekám, co z toho bude. 😔Myslíte, že to může být první příznak neštovic?

Může a nemusí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.5.22 13:35

@lucad77 nezbývá než počkat, jestli se osype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
14.5.22 14:59
@hanisv píše:

syna bolí v krku až při neštovicíh, kdy je jak jahoda, má je na sliznicích krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.5.22 15:16

@kve-tinka takže až při výsevu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
14.5.22 17:07
@hanisv píše: