Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
maminky prosím o radu! Už jsem opravdu ZOUFALÁ!! ![]()
Syn 5,5 roku. NIKDY ještě nebyl tolik nemocný. Od září skoro každý měsíc nemocny.
Od září už měl 4 antibiotika.
V říjnu prodělal silný zápal plic. Začátkem března měl opět náběh na zapal plic. Opět poslechový nález na levé plíci jako předtím. Takže zase antibiotika. A minulý týden začal pokašlávat od pátku se kašel o něco zhoršil. V neděli horečka. A v pondělí mi doktor zase řekl, že poslechově je to zase spatné
zítra jdeme zase na kontrolu. Zatím bez antibiotik jen se sirupem na kašel. Horečky naštěstí už nejsou. Ale jsem zoufalá, že letos tak moc marodí a hlavně, že mu to jde pořád na plíce!! Kašlal 4 dny a přitom on mívá opravdu ošklivý kašel a tohle zase tak špatné nebylo a stejně je poslech špatný a tentokrát pravá plíce… Jinak dělali mu testy na alergie, spirometrii a to má v pořádku.
Byli jsme na ORL a prý v pořádku, ale osobně si myslím, že to chce ještě jednou a jinde, protože podle Mudr je běžné, že děti kašlou a jsou nemocny ![]()
Ale tohle přeci nemůže být normální?!
prosím máte s tím někdo zkušenosti? nějaký typ nebo popřípadě jaké vyšetření podstoupit, aby jsme přišli na příčinu toho proč ![]()
Jinak syn jí ovoce, zeleninu, probiotika, vitamíny na podporu imunity, chodíme do solné jeskyně. Snažím se pro jeho imunitu dělat co se dá. ![]()
Potřebovala jsem se vypovídat, děkuji za rady a typy ![]()
@Ajena16 píše:
Dobrý den,
maminky prosím o radu! Už jsem opravdu ZOUFALÁ!!
Syn 5,5 roku. NIKDY ještě nebyl tolik nemocný. Od září skoro každý měsíc nemocny.
Od září už měl 4 antibiotika.
V říjnu prodělal silný zápal plic. Začátkem března měl opět náběh na zapal plic. Opět poslechový nález na levé plíci jako předtím. Takže zase antibiotika. A minulý týden začal pokašlávat od pátku se kašel o něco zhoršil. V neděli horečka. A v pondělí mi doktor zase řekl, že poslechově je to zase spatnézítra jdeme zase na kontrolu. Zatím bez antibiotik jen se sirupem na kašel. Horečky naštěstí už nejsou. Ale jsem zoufalá, že letos tak moc marodí a hlavně, že mu to jde pořád na plíce!! Kašlal 4 dny a přitom on mívá opravdu ošklivý kašel a tohle zase tak špatné nebylo a stejně je poslech špatný a tentokrát pravá plíce… Jinak dělali mu testy na alergie, spirometrii a to má v pořádku.
Byli jsme na ORL a prý v pořádku, ale osobně si myslím, že to chce ještě jednou a jinde, protože podle Mudr je běžné, že děti kašlou a jsou nemocny
Ale tohle přeci nemůže být normální?!
prosím máte s tím někdo zkušenosti? nějaký typ nebo popřípadě jaké vyšetření podstoupit, aby jsme přišli na příčinu toho proč
Jinak syn jí ovoce, zeleninu, probiotika, vitamíny na podporu imunity, chodíme do solné jeskyně. Snažím se pro jeho imunitu dělat co se dá.
Potřebovala jsem se vypovídat, děkuji za rady a typy
no možná by bylo dobré zajít na plicní
Asi Tě to neuklidní, ale můj syn to měl ve stejném věku hodně podobné, za 7 měsíců 3× zápal plic z toho jeden těžký s pobytem v nemocnici. Jak začal chodit do školy, bylo to o moc lepší a jak se mu zlepšila imunita, už s ním žádný velký zdravotní problém pak nebyl.
Vydržte, zlepší se to časem samo. ![]()
Spíše by to chtělo alergologicko-imunologické vyšetření, zda je imunita v pořádku.
Syn prokasle vždy půl roku. Prošli jsme vším. Teď byl měsíc doma, 3 dny ve škole a dneska chrchlá a je doma. Opět kašel, horečka, rýma, 5× mu tekla z nosu, nemluví, stěžuje si na ucho. Doktorce už ani nevolam. Jen když potřebujeme potvrzení pro školu, protože tam se nelíbí dlouhé absence.
A ano, některé děti jsou nemocné a letos to je extrém.
Taky čekám, kdy se to zlepší. U něj je to celoživotní.