Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer, máme velký obývací pokoj, na podlaze je položek koberec přes celou místnost. Koberec je světlý - béžový. Bohužel, jde na něm vidět všecko
Nejvíce špinavý je u pohovky, kde sedíme. Zkoušeli jsme to mockrát vyčistit, ale bez úspěchu. Dali byste nějaký kobereček (který se dá i vyprat) na koberec, aby se zakryla ta špinavá místa? Pokud ano, máte nějaký tip? Děkuji mockrát.
Já bych vyhodila celej koberec. nic bych přes něj už nedávala ![]()
Koberec na koberci asi nebude ta správná volba. Co raději koupit celý koberec jiný, tmavší? I když my máme docela tmavý koberec a u sedačky je takový špinavější, vyšlapanější.
Mmch ho máme cca rok.
Ne, zlikvidovala bych koberec
. Vytíratelné povrchy a kusový koberec k sedačce
. Čisto všude
.
My mame taky svetle koberce v celem byte a od pocatku mame pod konf. stolkem tmavsi koberec s delsim chlupem. Vypada to celkem dobre a nelituju toho. Mame sedaci soupravu ((gauc, 2kresla) postavenou do U a koberec je presne v tomto prostoru. Kupovali jsme v Ikea.
Máme koberec jen na části, taky jak píšeš béžový a taky je na něm všechno vidět. Časem ho zkrátka vyměníme za jiný (až odrostou děti). Co máte pod ním? Taky bych měnila celou podlahu za jinou a pod pohovku a stolek dala menší koberec.
Určitě ho také časem vyměníme, ale máme ho asi druhým rokem a protože máme fakt velký obývák, koberec nás stál kolem 8 tis. Kč.
Takže jen tak hned ho nemůžeme vyměnit. Jinak pod kobercem máme dřevěné parkety. Ale koberec do obýváku chceme, protože nám to přijde takové teplejší a rádi se válíme po zemi. ![]()
@lucinenecka tak si zkuste pujcit profi vysavac. Ja si ho pujcuju casto a rozdil je opravdu videt. Vzdy mi k tomu daji i pripravky.
@jakuve píše:
My mame taky svetle koberce v celem byte a od pocatku mame pod konf. stolkem tmavsi koberec s delsim chlupem
Přesně tohle jsem chtěla poradit…máme to podobně a vůbec to nevypadá špatně…
V obýváku mám před sedačkou taky kusový koberec, světlý cca 2×1m který když je špinavý hodím do pračky
@ivus5 píše:
@lucinenecka tak si zkuste pujcit profi vysavac. Ja si ho pujcuju casto a rozdil je opravdu videt. Vzdy mi k tomu daji i pripravky.
To je pravda. My si teda vyloženě zveme pána, co to udělá. Aspoň to zkuste, poprvé jsem koukala, co dokáže ![]()