Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vyber si, který se ti líbí vzhledově a vyzkoušej v prodejně
tam že třeba navedou jinam ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
každý den koukám na net a absolutně si nejsem schopná vybrat kočárek, proto prosím o vaše zkušenosti.
Mimčo se má narodit v únoru, takže potřebuju dostatečně prostornou korbičku na fusak. Jsme z města ale poblíž máme spoustu lesů a polních cest - chodíme venčit psa, takže potřebuju aby to kočárek zvládnul. Taky bych chtěla aby byl otočný do obou dvou směrů (po směru jízdy i proti) a taky aby se dobře skládal do auta, často přejíždíme k rodině.
Mohl by mi prosím někdo poradit jaký kočárek vybrat na základě vlastní zkušenosti?
Děkuju
Zkus zajít do specializovaných prodejen a vyzkoušej, který ti sedí. My máme poděděné Bugaboo a ty mají opravdu velkou korbičku, nicméně si myslím, že velkou nebudeš potřebovat, když se ti v únoru má narodit, tak vleze i s fusakem. Horší je, když máš v zimě třeba půlroční mimčo. Každý kočárek je jinak těžký, vysoký a jinak se skládá. Tak je fakt dobrý si to vyzkoušet. Do terénu je skvělý Thule, ale zase je hodně široký. Mně se hodně líbí Britaxy, zkoušela jsem je v obchodě a jsou lehké a dají se dobře složit. Některé kočárky jsou hodně vysoké, to má kámoška a nevidí moc před sebe, což je na prd ![]()
Taky doporučuji zajít na prodejnu, nějakou větší, říct jim požadavky a oni určitě rádi pomůžou
Na tve pozadavky sedi Moon Rocca/Moon Relaxx, nebo treba bugaboo (ten je s korytkem, nevim jestli ti vadi). ale byt tebou zajdu i nekam ozkouset 😊
Já jsem kočárek taky dlouho vybírala a nakonec jsem vybrala na e-shopu Feedo. Mají fakt velký výběr a občas tam mají super slevy. Já jsem vybrala kočárek BUGABOO Donkey 5. Navíc s jejich věrnostním programem máte slevy na další nákup.
Ahoj, my měli Adamex Reggio Retro. Tento kočárek byl odpružený, měl klasická „pořádná kola“, navíc celopěnová. Nebyl problém jezdit po lesních cestách přes kořeny, zdolávat louky a nebo se brodit v závějích. Ze začátku jsme měli kočárek s malými předními kolečky a s naším životním stylem se i přes slíbenou vhodnost do terénu neosvědčil. Takže za mě bych do terénu vybírala jen kočárek, který bude mít velká kola jako za babiček
.
Já do terénu a kvůli velikému dítěti a zimnímu fusaku vybrala Patron. Jsou to bytelne české kočárky. Bugaboo jsem měla pujcene a za mne tedy docela hrkatko oproti našemu kočárku. Plus korytkovy sed za mne rozhodne ne.
Pocitej ale s tím, ze poradny kočár do terénu proste neslozis na úplnou placku. Nam zabral komplet cely kufr kombi auta - doporučuji zkusit složit na prodejně a přeměřit
Doporucuju trojkombinaci Firkon Vesta, kor na teren i otaceni.
Uzasne a rychle se sklada, jen zmacnes cudla a je to. Do auta se vejde dokonale. Jen se vycvackne horni cast, konstrukce se slozi a je to. Ma odpruzene vidlice, coz je super do terenu, taky to tu mame samou prirodu a hrbol.
Maly se sice teprve do mesice narodi, ale kocarek jsme zkouseli a nemuzeme si stezovat.
Cely se da vysvleknout a vyprat, ulozny prostor pecka!
Cena je sice vetsi, ale ja bych rekla, ze za tu cenu to fakt stoji. Ty penize na tom jsou videt.
https://www.firkon-kocarky-hak.cz/…N/26-2-VESTA
Barevnych kombinaci je tam hafo, nektere teda jsou jen vana+sportak, ale vajicko/autosedacka se tam da bez problemu dokoupit.
Ale jak pisou holky tady, nejlepsi je ozkouset kocarek v obchode, ale tam jsou vetsinou „mestaky“ do parku a na chodnik :/
A chceš nový nebo bazar?
Polní cestu přejedeš s Valco Snap sport ( je to sporťák tedy ), na to nemusíš mít sporťák jak krávu. Osobně bych volila natáčecí přední osu. Tahat roční dítě, které má 10kg uf. Na únorové dítě nepotřebuješ velkou korbu. Další zimu už bude ve sporťáku
Já měla Jane ráda.
Jen poslední dítě mi do toho hodilo vidle a mělo nejraději ruku
a kočár byl tak odkládací doplněk;), na dítě výjimečně.
@SimaNocta Holky, jsem ráda, že jsem na tuto diskuzi narazila. E-shop jsem neznala, ale určitě na něho mrknu - zdá se, že je dost oblíbený ![]()
Zdravím, já taky zrovna vybírám a zatím mám nejužší výběr - Cybex Talos S a BRITAX RÖMER Smile 5Z. Nemáte prosím některá jeden z těchto dvou kočárků? Jak jste spokojené?
Ahoj, taky se přidám
Já mám kočárek Joolz day 5 a ten nám vyhovuje maximálně
Já jsem s ním moc spokojená
Vyhovuje mi hlavně prostorná korbička
Jo a myslím, že ho máme taky od crystalbaby. Pamatuju si, že tam se mi hodně líbila nabídka ![]()
Příspěvek upraven 02.02.25 v 18:30
Jak všichni radí, nejlepší je to vyzkoušet, každý si oblíbí něco jiného. Nám vyhovuje hluboký Inglesina Sofia a sporťák Thule Glide, oba jsou do terénu, ale zas zaberou víc místa v kufru. Byla jsem spokojená i s Britaxem, jen byl teda těžsí ![]()
Ahoj,
každý den koukám na net a absolutně si nejsem schopná vybrat kočárek, proto prosím o vaše zkušenosti.
Mimčo se má narodit v únoru, takže potřebuju dostatečně prostornou korbičku na fusak. Jsme z města ale poblíž máme spoustu lesů a polních cest - chodíme venčit psa, takže potřebuju aby to kočárek zvládnul. Taky bych chtěla aby byl otočný do obou dvou směrů (po směru jízdy i proti) a taky aby se dobře skládal do auta, často přejíždíme k rodině.
Mohl by mi prosím někdo poradit jaký kočárek vybrat na základě vlastní zkušenosti?
Děkuju