Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat nemáte vy nebo nějaká vaše kamarádka zkušenost s kočárkem:Dorjan Cross Country 2010 , DorJan Spring Cool 2010.Diskuzi na toto téma jsem si našla,ale byla z roku 2006 od té doby se určitě kočárek hodně změnil.
Děkuji moc za rady.Veronika.
ahoj,vcera sem zrovna tady psala o tomhle kocaru…je fakt hezkej,cenove dostupnej,ale tod vse
na strisce se rozjizdi zipy,madlo na sportaku jde spatne zacvakavat,kola sem reklamovala 3×-pac jsou jen na rovny povrch! takze ja spokojena nebyla
ale co kus to jina vec.treba vylosujes spravnej ![]()
Ahoj, můžu přidat mojí zkušenost s cross country, ale měli jsme verzi 2009. Bude to hodně podobné.
Rozdíl mezi těmi dvěma kočárky je v tom, že zatímco cross country je na čtyřech pružinách, spring cool má takové pásky. Ty pásky se hodně houpou, což je fajn při uspávání, ale ne při ježdění terénem…
My byli s naším kočárkem spokojení. Taky jsem hledala hodně info na netu a našla jsem, že tyhle kočárky hodně zatáčejí na jednu stranu. Nám se toto nestalo, asi jsme měli dobrý kus. Byl v provozu jeden rok intenzivně a troufám si říct, že je jako nový.
Takže zkusím dát dohromady plusy:
Ale má samozřejmě i mínusy:
Takže suma sumárum, pro nás na vesnici dobrý kočár, máme ho už schované pro druhé dítko, ale do města bych si ho nepořizovala ani náhodou, to bych sáhla určitě po něčem jiném. I když u nás na malém městě jich jezdí spousty, tipla bych tak 50 % všech kočárků, které ve městě potkávám. ![]()
Tak snad jsem ti pomohla, pokud chceš ještě něco vědět, ptej se ![]()
kristy2008 píše:
ahoj,vcera sem zrovna tady psala o tomhle kocaru…je fakt hezkej,cenove dostupnej,ale tod vsena strisce se rozjizdi zipy,madlo na sportaku jde spatne zacvakavat,kola sem reklamovala 3×-pac jsou jen na rovny povrch! takze ja spokojena nebyla
ale co kus to jina vec.treba vylosujes spravnej
včera si psala do diskuze dorjan danny sport ![]()
což je sice ta stejná značka, nicméně kočár úplně jiný ![]()
RyBANA píše:kristy2008 píše:
ahoj,vcera sem zrovna tady psala o tomhle kocaru…je fakt hezkej,cenove dostupnej,ale tod vsena strisce se rozjizdi zipy,madlo na sportaku jde spatne zacvakavat,kola sem reklamovala 3×-pac jsou jen na rovny povrch! takze ja spokojena nebyla
ale co kus to jina vec.treba vylosujes spravnej
včera si psala do diskuze dorjan danny sport
což je sice ta stejná značka, nicméně kočár úplně jiný
ja cetla dorjan a dal sem nekoukala
.zas takovej rozdil to neni.vyrobce je stejnej.takze pohov
výrobce stejnej ano ale rozdíl to opravdu je, zkus mrknout na net, tohle je absolutně jiná konstrukce ![]()
JJ, opravdu, Danny sport a cross country je každý úplně o něčem jiném.
Cross country a spring je jeden kus - hlubokáč se předělá na sporťák pouze odendavatelnými díly a nastavením nožní a zádové opěrky.
Danny sport má zvlášť podvozek a zvlášť korbičku - dá se odendat, pokud se nepletu, což u těch dvou předchozích nejde
Děkuji hodně jsi mi pomohla.Mě se právě líbí jak je velká korbička,budeme mít Ledňátko tak budeme hlubokej kočárek potřebovat na dvě zimky.Jinak jsem z města,a tyto kolečka se mi právě líbí protože budem jezdit ve sněhu(nebo myslíš,že do města jelepší kočárek s otočnejma?).a abych pravdu řekla tak se mi kočárky se třemi kolečky nelibí
,ani kočárek s otočnejma kolečkama.Takže bych s těmito asi byla spokojená.Určitě každý kočárek má plusy a mínusy.Jak si psala,že je dost těžký,to mi příjde,že jsou jsou většina na tento zbusob.Ty lehké kočárky jsou většina ty co mají malé korbičky.Jinak děkuji moc za radu a kdybych si na něco vzpoměla tak se určo ozvu. ![]()
omlouvám se nenapsala jsem,že jsem to posílala MADI,tu předchozí zpráičku ![]()
MADI:když jsem včéra hledala diskuzi na toto téma tak jak už jsem pala našla jsem jen z roku 2006.Zprvu jsem byla kočárkem nadšená jak cenou tak vzhledem,zamilovala jsem se do něj na prví pohled
,ale pak mě tam docela holčiny odradili,že skoro všem se ztáčí k jedné straně nejvíce však na pravou stranu(ale stačilo utáhnout nějakej šroubek a bylo ok),ty jsi měla takový problém?(zase si řikám je to 4roky na zpátek tak si myslim,že kvalita je taky o něco vyšší)a skoro všem padala brzda.
MIDI-ještě mám prosím otázečku,kdyby jsme se rozhodli pro tento myslíš,že je do města lepší ten cross country nebo spring cool?? Nevíš jaký je mizi nimi ještě rozdíl,krom toho pérování? ![]()
Roni, jsem ráda, že jsem alespoň trošku pomohla. Ono máš pravdu, je ještě pár kočárků podobných a všechny jsou těžké..
Velká korbička byl důvod, proč jsme tento kočárek kupovali - malý je březnový a rozhodně jsme ho na podzim nechtěli dávat v půl roce do sporťáku, takže proto ta volba.
Jinak si myslím, že pokud budeš mít ledňátko, s klidem si můžeš pořídit i něco s menší korbičkou - novorozeně ve fusaku se ti tam vejde vždycky a na další zimu už budete nejspíš sedět ve sporťáku
Alespon náš už v roce běhal a v kočárku na procházce by mi rozhodně neležel ![]()
Ve sněhu jsem s kočárem problém neměla - jako nadřela jsem se, ne že ne, ale projela všude.
Otočná kola jsme nechtěli - hlavně manžel - měl pocit, že tam může lehko vzniknout nějaká závada, zvlášť v terénu ![]()
Ale do města bych už o nich uvažovala, s kočárkem se lépe zatáčí na chodníku, nemusíš nadzvedávat. Máme s těmito kolečky golfky, které používáme do města a je to lepší… Jo a můžeš mít klidně i čtyřkolku s otočnými kolečky, to jsem taky viděla.
roniinka píše:
MIDI-ještě mám prosím otázečku,kdyby jsme se rozhodli pro tento myslíš,že je do města lepší ten cross country nebo spring cool?? Nevíš jaký je mizi nimi ještě rozdíl,krom toho pérování?
Roni, co jsme viděli, tak si myslím, že jsou identické a rozdíl je jen v tom pérování.
Ale raději se ještě zeptej v obchodě. Tyhle kočárky snad mají v každém dětském, alespon u nás na malém městě ![]()
Zkus si kočár pohoupat - ten s pružinami pohoupat jde malinko ztuha, ale jde (jde tam nastavit dvě možnosti - pérování pro hlubokáč a menší pro sporťák - tam to tolik není potřeba). Ten s pružinami se rozhoupe jen s nepatrným pohybem, až moc. My ho tedy nezkoušeli někde na procházce, ale přijde mi, že v tom dítě musí být jak na vodě
Nevím, možná je to můj dojem, třeba se přihlásí někdo, kdo ho má a je s pérováním spokojený.
MADI-to já radči s velkou korbou,líbí semi víc a mimi tam neni jak sardinka a kdyby náhodou jsme ho ještě potřebovali na druhou zimu tak at nemusíme kupovat další
to mě jsou taky víc příjemnější pevný kolečka nevim proč.Myslim si,že si na to zvyknu si ho přizvedávat do zatáčky.Kámoška taky měla pevný kola a vůbec mi to nepřišlo a ani mi nevadilo si ho přizvedávat.
MADI:snad ho někde tady v krámě mít budou abych si ho zkusila.Jsem z Kutné Hory a máme tu VYDEKO to je velkoobchod kočárků. A nebo když ho nebudou mít tam tak zkusim do Kolína.