Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
je tady hodně diskusí o typech kočárků, který se snažíme vybrat už 14 dnů, ale žádná mi nepomohla se konečně rozhodnout. Mám termín koncem září a prý bude dítě dlouhonohé. Takže určitě něco většího. Zalíbil se mi Lonex Speedy light s květinovým vzorem, ale vůbec nevím jestli dobrá volba. Nejraději bych si koupila hluboký a na léto pak sporťák, bojím se, že sporťák z kombinace bude malý. Dále vůbec nevím barvu. Líbí se mi světlejší barvy, ale možná nepraktické. I ten tmavě hnědý, ale není zase moc tmavý. Poraďte, předem děkuji.
Já dopadla tak že jsem nakonec pořidila sportovní kočárek a sedačku se setu jsem moc nevyužila. Už jen kvuli skládani, samostatný sporták jde lépe složit.
Chce to pořádně si vše promyslet
Co se vám libí a co bude vyhovovat.
Já jsem měla typ hluboké korby jak tenhle Lonex a dost mi do ní táhlo tudiž jsem ještě investovala do clony a lemu at tam netáhne. Ted už bych volila hlub. korbu s nějakou prodlouženou stříškou. Ale je to věc názoru.
Na barvě asi nezáleží spíše jaký je to material, při světlých jestli pujde čistit.
Pokud má Lonex prodloužený lem, dívala jsem se že to některé mají tak je to super.
Je to asi docela dobra volba nejdřív hluboký a pak sportak. U hlubokého světle barvy nevadi deti nejí a nemají boty, neuspini se
u sportaku uz je světla barva trochu problem. Ja naopak nemam rada miminka v černém kocarku v létě je to silene ![]()
@hantom píše:
Je to asi docela dobra volba nejdřív hluboký a pak sportak. U hlubokého světle barvy nevadi deti nejí a nemají boty, neuspini seu sportaku uz je světla barva trochu problem. Ja naopak nemam rada miminka v černém kocarku v létě je to silene
Je to tak
.
@Bublilenka Tak jsem měla vybraný kočárek, než jsem se podívala na ten Lonex
- jak je možné, že jsme ho nikde neviděla?
Co se týká velikosti: na syna jsem měla Firkon a korba opravdu obrovská, součástí byl i sporťák, který jsme moc nevyužili a koupili Peg perégo Book. Dost často se setkávám s názory, že trojkombinace jsou blbost - korby vymakaný, to jo…, ale sporťák má krátké popruhy…todle tamto a autosedačky moc bezpečné většinou nejsou. Samozřejmě nemohu mluvit za všechny výrobce, ale řekla bych že to většinou platí. U prvního jsme koupili jen zvlášť autosedačku, nyní bych na druhé koupila jen hluboký s tím, že sporťák, který mi vyhovuje doma mám a autosedačku také.
Rozhodně doporučuji koupit zvlášť hluboký nebo třeba trojkombinaci, kde prostorná korba. Klidně z druhé ruky. A pak si vybrat sporťák. Většinou už má člověk i víc jasno, jak a kde skočárkem jezdí, jestli potřebuje spíš lehčí a skladný kvůli častému skládání do auta nebo naopak pohodlný a prostorný pro dítě, které jinde než v kočárku nespí atd.