Kočárek pro větší (těžší) dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26
7.9.17 22:19

Kočárek pro větší (těžší) dítě

Zdravím,

Mám poněkud větší a těžší dítě, ve 4 měs. je velkej jako chodící děti a má 12 kilo. Koupil jsem kočárek Bugaboo Cameleon a dneska při nájezdu na poněkud vyšší schod to v kloubu ruplo, jak jsem se později díval, rozpadl se tam kus !plastu! a teď to prostě v místě kde se madlo stýká s kloubem moc nedrží, nicméně použitelný to tak nějak je. Až teď jsem se díval, že max. nosnost je 9kg u ležícího dítěte a 17 kg u sedícího :roll: Samozřejmě si do té korby dávám i nějaký věci, takže váha je pak ještě o něco vyšší, ale stejně, za ty peníze jsem od toho čekal víc, nemluvě o tom, že to používám teprve 4 a půl měsíce.

Na Cameleonu mi vyhovovala skladnost (ve svým autě mám malej kufr) a nízká váha (kvůli přítelkyni) a možnost na to připevnit autosedačku. Taky bych chtěl aby to bylo použitelný jak pro ležící a následně i sedící dítě. Splňuje tohle nějakej kočárek s vyšší nosností?

Díky za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
559
7.9.17 22:30

Ty bláho, ve čtyřech měsících 12 kilo? 8o To moje malá neměla ani v roce. Zkusila bych se zeptat spíš v nějaké prodejně, případně i s dítětem vyzkoušela. Myslím, že to bude oříšek, dnešní kočárky mají dost malé korbičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
7.9.17 22:35

Ty brďo! Podobnou váhu má mé 20m dítko. Dobrý! :) A můžu se zeptat, kolik měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
7.9.17 22:35
@Petulle4 píše:
Ty bláho, ve čtyřech měsících 12 kilo? 8o To moje malá neměla ani v roce. Zkusila bych se zeptat spíš v nějaké prodejně, případně i s dítětem vyzkoušela. Myslím, že to bude oříšek, dnešní kočárky mají dost malé korbičky.

Moj nemá 12 kg ani ve dvou a půl. :lol:
Nicméně náš kočár má oficální nocnost 15 kg, ale už mi na něm jelo i dvouleté a čtyřleté dítě zároveň (na sportovní sedačce), čili asi 26 kg a přežil.
Ale není lehký ani do malého auta.

@balzac Koukni po nějakém sporťáku s dlouhým „sezením“ a opěrkou, který jde dát do úplného lehu a má větší nosnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
7.9.17 22:47

Třeba Gesslein.. Sporťák lze dát do lehu.. Korbička je ale taky asi do 9 kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.17 22:48

Příbuzní s podobným obříkem vozili asi od 4m měsíců ve Valco Snap 4, meli ho po starším dítěti a holčičku v něm vozili v lehu, než začla sedět. Ale to je něco mezi sporťákem a golfkama…
My ho kupovali taky ale na starší dítě: skladnost skvělá, odpružení nula, zateplení na zimu nic moc asi, ale já si ho nemůžu vynachválit. Ale zrovna dnes tu někdo psal, že se mu do něj nevejde dvouletý dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.9.17 22:57

Korbičky jsou všechny do 9 kil. Budete muset přejít do sporťáku v lehu. Gessleine má hezké vložné tašky pro ležící miminka, nosnost mají kolem 20, takže ho taky hned neodepíšete. Jestli plánujete další podobný růst, tak Baby Jogger Elite. Je velký obecně a nostnost má přes 30 kilo, ale sedačka se nedá otočit. Na druhou stranu se dá do kufru auta na tak velký kočárek hodně zkomprimovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.9.17 23:28

@Ice79 Kolik měří netuším, ale korbu v tom Cameleonu umí „vyplnit“…

@Svistice Ono pokud jde o „vození“, tak přetížení asi problém nebude, ale ve chvíli kdy je potřeba zvednout přední kola to ta konstrukce už ustát nemusí… Mohl bych poprosit o tipy na konkrétní modely? Nejsem v tomto ohledu moc znalej…

@lentilka248 Po zkušenosti s Bugaboo bych asi chtěl něco s vyšší, alespoň výrobcem „garantovanou“ nosností…

@malytlustyhroch Díval jsem se na fotky, ale asi to není pro ležící novorozence?

@kotyk Taky jsem si prohlídnul fotky, tady by asi byl problém v tom, že kočárek nejde nastavit tak, aby dítě bylo čelem k nám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.17 23:46

Valco Snap: ležící v pohodě, dá se i dokoupit kojenecký nánožník, že to víc imituje korbičku, ale nevím, o tom, že by se dal otočit k vám, takže je to asi jedno.

Geniální kočárek je ještě Roan Marita, nevím jakou má oficiální nosnost, ale je to tank, který vydrží všechno, a má pověst kočárku na velký děti. Ale zas je těžkej, neskladnej a dojem s ním člověk moc neudělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.17 23:49

A jiný příbuzný zas vozil dítě v cyklovoziku, tam by se vám mohlo pohodlně vejít dítě i s fusakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
8.9.17 02:39

Tech 12kg bude omyl, ne? To nema ani muj syn a to jsou mu uz skoro 2 roky.

Ty chces velkou nosnost = poradnou konstrukci a nizkou hmotnost celeho kocarku. To se bude obtizne hledat. Mozna sportak s vloznou taskou, jak uz tady nekdo psal. Nebo Britax?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.9.17 06:51

Easywalker Qtro má celokovovou konstrukci, která má nosnost 50kg, v prodejně nám jí předvedli tak že prodavač si na ní stoupnul a poskočil a s kočárem to ani nehlo. V a do sporťáku mi jednu dobu chodila spát 30kg čuba, než jsem na to přišla a zatrhla jí to.
Edit: A skladný je hodně, švagrová, když mi hlídala prcka vozila kočár kufru Škody Citigo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
8.9.17 07:04
@balzac píše:
@Ice79 Kolik měří netuším, ale korbu v tom Cameleonu umí „vyplnit“…

@Svistice Ono pokud jde o „vození“, tak přetížení asi problém nebude, ale ve chvíli kdy je potřeba zvednout přední kola to ta konstrukce už ustát nemusí… Mohl bych poprosit o tipy na konkrétní modely? Nejsem v tomto ohledu moc znalej…

@lentilka248 Po zkušenosti s Bugaboo bych asi chtěl něco s vyšší, alespoň výrobcem „garantovanou“ nosností…

@malytlustyhroch Díval jsem se na fotky, ale asi to není pro ležící novorozence?

@kotyk Taky jsem si prohlídnul fotky, tady by asi byl problém v tom, že kočárek nejde nastavit tak, aby dítě bylo čelem k nám…
:mrgreen: ve 4,5 mesicich uz to neni novorozenec. Nicmene jane slalom je hodne stabilni, skladny. A korba je taky prostorna. Korba capazzo a da se koupit za slusne penize
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.9.17 07:42

Valco určitě ne - to jsou fakt jen takové lepší golfky - mam ho doma ;) skvěle kočárky s velkou nosností děla patron, ale pokud je malý kufr auta, tak to bude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.9.17 07:56

Máme cortinu a je do 18 kg. Už ji mame podruhé a pokaždé super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí