Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
Mám poněkud větší a těžší dítě, ve 4 měs. je velkej jako chodící děti a má 12 kilo. Koupil jsem kočárek Bugaboo Cameleon a dneska při nájezdu na poněkud vyšší schod to v kloubu ruplo, jak jsem se později díval, rozpadl se tam kus !plastu! a teď to prostě v místě kde se madlo stýká s kloubem moc nedrží, nicméně použitelný to tak nějak je. Až teď jsem se díval, že max. nosnost je 9kg u ležícího dítěte a 17 kg u sedícího
Samozřejmě si do té korby dávám i nějaký věci, takže váha je pak ještě o něco vyšší, ale stejně, za ty peníze jsem od toho čekal víc, nemluvě o tom, že to používám teprve 4 a půl měsíce.
Na Cameleonu mi vyhovovala skladnost (ve svým autě mám malej kufr) a nízká váha (kvůli přítelkyni) a možnost na to připevnit autosedačku. Taky bych chtěl aby to bylo použitelný jak pro ležící a následně i sedící dítě. Splňuje tohle nějakej kočárek s vyšší nosností?
Díky za tipy
Ty bláho, ve čtyřech měsících 12 kilo?
To moje malá neměla ani v roce. Zkusila bych se zeptat spíš v nějaké prodejně, případně i s dítětem vyzkoušela. Myslím, že to bude oříšek, dnešní kočárky mají dost malé korbičky.
Ty brďo! Podobnou váhu má mé 20m dítko. Dobrý!
A můžu se zeptat, kolik měří?
@Petulle4 píše:
Ty bláho, ve čtyřech měsících 12 kilo?To moje malá neměla ani v roce. Zkusila bych se zeptat spíš v nějaké prodejně, případně i s dítětem vyzkoušela. Myslím, že to bude oříšek, dnešní kočárky mají dost malé korbičky.
Moj nemá 12 kg ani ve dvou a půl. ![]()
Nicméně náš kočár má oficální nocnost 15 kg, ale už mi na něm jelo i dvouleté a čtyřleté dítě zároveň (na sportovní sedačce), čili asi 26 kg a přežil.
Ale není lehký ani do malého auta.
@balzac Koukni po nějakém sporťáku s dlouhým „sezením“ a opěrkou, který jde dát do úplného lehu a má větší nosnost.
Třeba Gesslein.. Sporťák lze dát do lehu.. Korbička je ale taky asi do 9 kg..
Příbuzní s podobným obříkem vozili asi od 4m měsíců ve Valco Snap 4, meli ho po starším dítěti a holčičku v něm vozili v lehu, než začla sedět. Ale to je něco mezi sporťákem a golfkama…
My ho kupovali taky ale na starší dítě: skladnost skvělá, odpružení nula, zateplení na zimu nic moc asi, ale já si ho nemůžu vynachválit. Ale zrovna dnes tu někdo psal, že se mu do něj nevejde dvouletý dítě.
Korbičky jsou všechny do 9 kil. Budete muset přejít do sporťáku v lehu. Gessleine má hezké vložné tašky pro ležící miminka, nosnost mají kolem 20, takže ho taky hned neodepíšete. Jestli plánujete další podobný růst, tak Baby Jogger Elite. Je velký obecně a nostnost má přes 30 kilo, ale sedačka se nedá otočit. Na druhou stranu se dá do kufru auta na tak velký kočárek hodně zkomprimovat.
@Ice79 Kolik měří netuším, ale korbu v tom Cameleonu umí „vyplnit“…
@Svistice Ono pokud jde o „vození“, tak přetížení asi problém nebude, ale ve chvíli kdy je potřeba zvednout přední kola to ta konstrukce už ustát nemusí… Mohl bych poprosit o tipy na konkrétní modely? Nejsem v tomto ohledu moc znalej…
@lentilka248 Po zkušenosti s Bugaboo bych asi chtěl něco s vyšší, alespoň výrobcem „garantovanou“ nosností…
@malytlustyhroch Díval jsem se na fotky, ale asi to není pro ležící novorozence?
@kotyk Taky jsem si prohlídnul fotky, tady by asi byl problém v tom, že kočárek nejde nastavit tak, aby dítě bylo čelem k nám…
Valco Snap: ležící v pohodě, dá se i dokoupit kojenecký nánožník, že to víc imituje korbičku, ale nevím, o tom, že by se dal otočit k vám, takže je to asi jedno.
Geniální kočárek je ještě Roan Marita, nevím jakou má oficiální nosnost, ale je to tank, který vydrží všechno, a má pověst kočárku na velký děti. Ale zas je těžkej, neskladnej a dojem s ním člověk moc neudělá…
A jiný příbuzný zas vozil dítě v cyklovoziku, tam by se vám mohlo pohodlně vejít dítě i s fusakem.
Tech 12kg bude omyl, ne? To nema ani muj syn a to jsou mu uz skoro 2 roky.
Ty chces velkou nosnost = poradnou konstrukci a nizkou hmotnost celeho kocarku. To se bude obtizne hledat. Mozna sportak s vloznou taskou, jak uz tady nekdo psal. Nebo Britax?
Easywalker Qtro má celokovovou konstrukci, která má nosnost 50kg, v prodejně nám jí předvedli tak že prodavač si na ní stoupnul a poskočil a s kočárem to ani nehlo. V a do sporťáku mi jednu dobu chodila spát 30kg čuba, než jsem na to přišla a zatrhla jí to.
Edit: A skladný je hodně, švagrová, když mi hlídala prcka vozila kočár kufru Škody Citigo.
@balzac píše:
@Ice79 Kolik měří netuším, ale korbu v tom Cameleonu umí „vyplnit“…@Svistice Ono pokud jde o „vození“, tak přetížení asi problém nebude, ale ve chvíli kdy je potřeba zvednout přední kola to ta konstrukce už ustát nemusí… Mohl bych poprosit o tipy na konkrétní modely? Nejsem v tomto ohledu moc znalej…
@lentilka248 Po zkušenosti s Bugaboo bych asi chtěl něco s vyšší, alespoň výrobcem „garantovanou“ nosností…
@malytlustyhroch Díval jsem se na fotky, ale asi to není pro ležící novorozence?
@kotyk Taky jsem si prohlídnul fotky, tady by asi byl problém v tom, že kočárek nejde nastavit tak, aby dítě bylo čelem k nám…
Valco určitě ne - to jsou fakt jen takové lepší golfky - mam ho doma
skvěle kočárky s velkou nosností děla patron, ale pokud je malý kufr auta, tak to bude problém.
Máme cortinu a je do 18 kg. Už ji mame podruhé a pokaždé super.