Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
omlouvám se za další kočárkové téma, ale nevím si rady
, kolem sebe kamarádky s dětmi nemám, tudíž se nemám koho zeptat na praktické zkušenosti a teorii čerpám z emimina
Čekám své 1. dítě, jsem na konci 2. trimestru, a měla bych s výběrem kočárku zrychlit, jenže se v té nabídce plácám (a maximálně okukuju kočárky ve městě).
Potřebuju kočárek vhodný do Prahy (jízdě mhd se určitě nevyhnu nechci-li chodit na procházky maximálně po okolí, auto neřídím), takže nějaký lehčí kočárek, netuším jestli je praktičtější do mhd trojkolka nebo čtyřkolka
. Mimi se má narodit začátkem října (předpokládám tedy větší korbu
). A pokud možno by mělo jít o kombinovaný kočárek do 3 let včetně autosedačky. Na ceně víceméně nezáleží.
Děkuju předem za odpovědi. Katka
katko, ja preferuju pevne ctyrkolky… u trikolek se blbe najizdi do schodu a byvaji sirsi… jinak je to fuk. dulezite je: lina huba, holy nestesti… takze se neboj rict si o pomoc a klidne sprdnout autobusaka, kdyz te bude zvonenim honit k rychlejsimu nastupu/vystupu, protoze se pred tebe vzdycky nacpou duchodci a zensky…chce to ostre lokty a primerenou davku asertivity… my cestujeme casto a v pohode…mam X-landera (nevim oznaceni, proste ctyri pevna kola) je to trojkombinace, korbicka je docela mala, my mame jeste cca 10 cm fora, ale bez fusaku…
preju pohodovy zbytek tehu a zdrave miminko…
jaký kočárek ti konkrétně neporadím, ale já bych po zkušenostech brala hlavně nějaký s velkým košem pod kočárkem (vozila jsem tam obvykle nákup), radši čtxřkolku, v tramvaji je rozhodně stabilnější. Sestra měla trojkolku bez otočného předního kola a když jsem jí v něm vozila prcka, tak moc spokojená jsem s tím kočárkem nebyla.
Podle mého se vyplatí koupit teď kombinaci korba + aby se dala umístit autosedačka a na později koupit nějaký lehčí sporťák. Ale to co maminka to jiný názor ![]()
k tomu co psala Endy - obvykle se lidi nabízí, ale když ne, tak se hlavně nestydět se zeptat, kolikrát jsem musela i houknout až do tramvaje, protože na zastávce nikdo nebyl. Jinak musim říct, že s řidiči MHD (až na jednu dvě výjimky) jsem měla za celou tu dobu dobré zkušnosti a to jsem jezdila v podstatě denně tramvají, busem nebo metrem až do dceřiných 2 let, kdy se v kořáru přestala vozit.
Sandra
ahoj také bych volila čtyři kola a také ho mám
Určo bych na kočárku nešetřila, ale neříkám, že musí stát balík. Já mám ozkoušený Jané Nomád a jsem s ním maximálně spokojená po všech stránkách a také jsem ho pěkně dlouho vybírala.
Přeji správný výběr ať jsi spokojená
a také krásný zbytek těhotenství a krásný porod
Souhlasim se sandrikem, velky kos u X-landera vyuzivam 100% (vozim plastenku, deku na zem, deku na prikryti, 2l lahev s vodou, par hracek - a kos je skoro plny).....
Také bych preferovala čtyřkolku. Nicméně bych zbytečně drahý kočár nekupovala, protože od půl roku dítě jsou do MHD naprosto bezkonkurenční golfky, protože ty případně uneseš v pohodě sama
.
Já mám Roan Marita - je to snad největší kočárek, co existuje, prostě tank mezi kočárkama, pevná korbička z umělý hmoty, klasickej, houpací, čtyřkolka - bez pomoci prostě nenastoupím (teď už teda jezdíme ve verzi sportovní), ale já nejsem líná huba
, takže on mi s tím kočárkem prostě někdo vždycky pomůže a že teda my cestujeme MHD skrz naskrz Prahou…
Ahoj, pokud chceš kočárek skutečně jen do Prahy, tak by šel určitě ten Nomad, je to lehký šestikolový kočárek, ale nemá nafukovací kola a tím pádem i tvrdší..Nicméně s korbičkou si stejně kočárek třeba do tramvaje nevytáhneš, takže tak jako tak budeš muset někoho poprosit. Já mám Peg Pérego Centro a taky jsem s ním jezdila do centra, na sídliště mám klasickou trojkombinaci. Ale když jsem měla ještě korbičku na Centru, nevytáhla jsem to ani náhodou, až teď sporťák vidím jako lepší a ten sama uzvednu. A protože jsem vybírala podobný kočárek Nomadovi, ale za přijatelnější cenu, našla jsem právě Centro. A souhlasím s holkama, že košík pod kočárkem je dost důležitý, zvláště pak při dvou dětech, kdy tahám vše možné včetně pláštěnek, lahví s pitím a dek… ![]()
Ahoj,
my máme X-landera xa a jsme spokojení.Hlubokou korbu tedy až na druhé mimi,ale taky dobrý,akorát je ta korbička malá na ty dnešní velká mimča
Na tahání je teda těžkej,ale starší pak měl 18 kilo,takže jsem ho neuzvedla ani v golfkách
![]()
Ahoj,
dcera se narodila v zari a jezdila jsem s Quinny Freestyle 3XL jak korbicka , tak sportak jsou naprosto v pohode, predni kolo se da zaaretovat, kdyz potrebujes do metra. Do tram mi vzdy nekdo pomohl. Zvlada veskery teren co se v Praze vyskytuje
. Mala v nem i spala, da se polohovat do lehu.
Hlubokej kočár, ten levnější a rychle pryč. Do MHD je nejlepší golfáč i do města vůbec. Mám lehkej chicco PoneeXS. Je užší, takže projede do úzkých dveří i mezi auty,… A úplně nej je šátek. Projde všude ![]()
Já nedám dopustit na Mamas and Papas Urbo, případně Urbo2 s odpruženýma předníma kolama. Mám jen sporťák, ale jde do úplné roviny, takže s vložnou taškou nema problema. Korbičku jsem na něj ani nekupovala. Do MHD je skladný, skvěle se s ním vymanévrovává i mezi jinýma kočárama ve voze, a je i celkem lehký, mám roční holčičku a není problém kočár vynést po schodech do tramvaje i tam, kde není ostrůvek (a je to teda dost vysoko). Když potřebuju přece jen větší koš a přesto něco lehkého, bych to zvedla do MHD, beru Papiwi Luna. Tam je extra korbička a jako bonus se ze sporťáku dá udělat jakože korba, která je přece jen o něco větší než ta klasická korba a je z ní líp vidět…Jsem ten typ maminy, který chce být schopný nastoupit s kočárem bez pomoci, takže buď něco lehkýho nebo pak pro pohodlný šplh po zadních kolech to chce něco s málo odruženýma zadníma kolama o průměru min 28 cm pro nástup tam, kde není ostrůvek (pokud jsou kola menší, zapasujou se pod tramvaj a musí se to pak přizvedávat na přední kola, což je zbytečně pracné). Ideální osvědčený šplhací kočár pro mě je Joolz Day (přední kola dobře odpružená pro pohodlnou jízdu bez drncání a zadní přiměřeně odpružená pro pohodlný zdolávání schodů po zadních). Nevhodné pro samostatný nástup do MHD jsou dle mých zkušeností klasické houpací čtyřkolky a ty teď tak moderní přepružené polské tanky.