Kočičí AIDS - umře kocourek?

Alisa25
15.10.13 08:40

Kočičí aids - umře kocourek

Ahoj jeden z mých kocourů - Pírko, má zřejmě kočičí AIDS. Byl 2× nemocný a nemůže se z toho dostat tak má paní doktorka podezření na toto onemocnění. Dá se to nějak léčit? Je nějaká naděje na uzdravení, nebo tomu zvířátko časem podlehne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15977
15.10.13 08:42

@Alisa25 Je zvláštní, ale zrovna dnes jsem o tom přemýšlela. Nevím, jestli myslíme to samé, ale prý existuje FIV - což je prý jako lidské HIV a je bohužel smrtelné. Držím palce, aby se nepotvrdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
15.10.13 08:44

http://www.prestickekocenky.cz/…kocici-aids/

Tady nějaké info. S tímto jsi mě překvapila, slyším o tom poprvé. Ale není překvapením, že je to neléčitelná nemoc. Stejně jako lidi pak ty kočičky umírají na běžné nemoci. Doktorka to nepodala k tomu informace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
15.10.13 08:50

@Alisa25
Zažila jsem to kdysi u svého kocoura. Nejdřív mizely jedny krvinky, pak druhé, dostával ATB, píchala jsem mu injekce, bohužel vše bylo otázkou zhruba týdne, byl to hrozný fofr. Zjistili to skoro hned, tak držím palce, aby to u tebe bylo něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
15.10.13 08:53

Nasich kocour to ma taky, ze zacatku jako kote chodil na injekce, porad zadrzuje dost vody, takze vypada tluste, ale uz mu jsou nejmin 3 roky a nejen ze furt zije, ale ani se uz neleci. Chodi ven, lovi mysi, zije plnohodnotny a spokojeny zivot. Neni to tak smrtelne jako u lidi. Kocour ani nemarodi treba s rymou, nic mu neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
15.10.13 08:54

@Alisa25 Držím palečky i pacičky, aby to nebylo ono! :hug:
Určitě udělejte testy a pak se uvidí. Klidně to může být i slabší imunita, nebo nějaký zapozdřený zánět, co se prostě objevuje když je tělíčko kocourka oslabené po léčbě.

Nejmladší měl zavodněné plíce v půl roce, dr. měl podezření na FIP - také neléčitelné, ale naštěstí se to nepotvrdilo.
Nejstarší má zase PKD - polycystické onemocnění ledvin - neléčitelné… má 10 let, ted jsme byli na krev, nebot hubnul, učůrával (dle všeho protest proti něčemu). Zatím výsledky dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.10.13 09:27
@barbarossa píše:
Nasich kocour to ma taky, ze zacatku jako kote chodil na injekce, porad zadrzuje dost vody, takze vypada tluste, ale uz mu jsou nejmin 3 roky a nejen ze furt zije, ale ani se uz neleci. Chodi ven, lovi mysi, zije plnohodnotny a spokojeny zivot. Neni to tak smrtelne jako u lidi. Kocour ani nemarodi treba s rymou, nic mu neni.

A nevadí, že může nakazit jiné kočky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. evill
15.10.13 09:44
@barbarossa píše:
Nasich kocour to ma taky, ze zacatku jako kote chodil na injekce, porad zadrzuje dost vody, takze vypada tluste, ale uz mu jsou nejmin 3 roky a nejen ze furt zije, ale ani se uz neleci. Chodi ven, lovi mysi, zije plnohodnotny a spokojeny zivot. Neni to tak smrtelne jako u lidi. Kocour ani nemarodi treba s rymou, nic mu neni.

Tak to je mazec. :zed:

Jinak k nám přišla na zahradu evidentně nemocná kočka, vychrtlá až hrůza od pohledu na umření a usídlila se tam - zavezli jsme ji k vete a utratil jí pry kočičí aids. Ta byla ale fakt chuděra, chrastili jí všechny kosti. A teď se jen doufá, že nenakazila půl vesnice.

• Citovat
  • Upravit
16694
15.10.13 09:58

Takhle nějak přišel k FIP náš kocour. Měli jsme v té době 4 kočky a on jediný se venku nakazil. Po diagnoze o co se jedná, jsme ho museli izolovat od ostatních. Měl mokrou formu, nevím jak teď, ale tehdy se to léčit nedalo. Trnuli jsme, aby to nechytli ti ostatní. Naštěstí ne. Zemřel jen Čert.

Úplně mě jímá hrůza, kdo všechno pouští vědomě ven infekční kočky :roll: No, já se proti tomu bráním jednodušše, své kocoury už ven nepouštím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
15.10.13 10:03

Jsem ráda, že svého kocoura nebudu nikdy pouštět ven. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
15.10.13 11:20

@Kakika Nasi maji jeste dalsi 3 kocky a ten nemocny je nenakazil, navic je stejne jako ostatni kocky nasich kastrovany, takze pri mrouskani nenakazi ani kocky sousedum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.10.13 11:26

@barbarossa některé kočky jsou vnímavější. Navíc se to nepřenáší jen pohlavním stykem, ale i slinamy. Stačí, aby nějaký kocour v období páření zaútočil na toho jejich a servali se a už se to krásně šíří dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
15.10.13 13:02

@Kakika on se v podstate diky te kastraci nehne ze zahrady, navic je to takovy posera, co radeji utece nebo se schova, nez aby se pral. A za ty 3 roky, co ho nasi maji, nikdo ze sousedu nemocnou kocku s kocicim AIDS nemel, tak myslim, ze nenakazil zadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.10.13 22:21

Ty kočičí nemoci jsou celkem tři, které se často pletou dohromady - FIV (kočičí AIDS), FeLV (kočičí infekční leukemie), FIP (infekční peritonitida)
Všechno jsou to virové smrtelné nemoci, ale liší se dost průběh u jednotlivých zvířat, je dlouhá inkubační doba, pak to propukne a jak říkám, pak záleží na každém. Dá se držet na podpůrné terapii, ale pokud je nemoc prokázaná testem a zvíře je špatné, doporučuji spíše euthanazii než vysilující a nakonec stejně bezvýsledný boj. To ale neznamená utratit hned každého! Jak říkám, vždy je nutný individuální přístup a zachování tzv. kvality života zvířete.
AIDS a leukemie se dají zjistit jednoduše z krve, u FIP je to horší.
Držím pěsti, ať je to jen nějaký sezonní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.10.15 17:00

Měla jsem veliké problémy s kocourem. Ortel veterináře že má LEUKEMII podle testu a tekutinu v břiše tak že nejspíš i FIP. Chtěla jsem ho dát na místě utratit na doporučení veterináře, mohla jsem mu platit každodenní infuze na prodloužení životnosti tak o 1 měsíc. Vypadal hrozně, nemohl ani chodit, neustále mu teklo něco ze zadku, shodil 1,5 kg, vůbec nežral, začaly mu odpadávat chlupy ve velkém a ve tváři se mu udělala hnisající díra 3*2 cm. Nakonec mě něco osvítilo a nakonec jsem ho uspat nenechala. Rozhodla jsem se že nechci žádnou veterinární službu. Začala jsem mu pod tlakem stříkat do tlamičky preparáty z Čínské medicíny TIENS.Byl to téměř 2měsíční boj, střídala se naděje a úplna beznaděj..

Už je to přes pul roku a kocour je naprosto zdraví a nikdo by na něm nepoznal že mu někdy něco bylo. A děkuji za to! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný