Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkus nějaký enzymatický čistič, ale někdy bohužel nepomůže ani svěcená voda… Kusový kobereček jsem musela dát na dva měsíce z domu, nezmizelo to ani po strojovém mokrém vyčištění. Po těch dvou měsících větrání v kůlně mohl koberec zpět do interiéru, ale stejně se ten odér ještě nějakou dobu objevoval při běžném čištění koberce, naštěstí vždy jen do doby, než uschnul. Ve vaně to je něco jiného, ta ti to do sebe tak nenatáhne.
Třeba ještě vyčichne časem. Nám takhle kočka počurala batoh, děs. Několikrát jsem ho prala práškem na praní ve vaně, drhla kartáčem a mýdlem, furt to smrdělo. Větrala jsem ho asi měsíc na balkoně, pak to zmizelo ![]()
Obětovala bych kufr
a koupila nový. Kocour by byl nějaký čas jen na suchých granulích.
@aknadar píše:… protože to zvíře určitě pochopí, za co ty suché granule má, a přestane to dělat
Obětovala bych kufra koupila nový. Kocour by byl nějaký čas jen na suchých granulích.
Vyprala bych s octem, naložila do nějakého odstraňovače pachů ze zverimexu, nechala dlouze vyčichnout na čerstvém vzduchu a kdyby nepustilo, kufr bych vyhodila. A maximálně bych si zpětně vynadala, že k němu měl kocour přístup, když tohle dělá.
A začala bych řešit příčinu. Žádná kočka nemočí mimo záchod jen tak z legrace, na to jsou ty potvory poměrně čistotné. Je kastrovaný? Pokud ne, je pravděpodobnější, že si vás před odchodem označkuje. Kastrace to nejspíš vyřeší. Jak je starý? Pokud skutečně bývá doma sám tak často a dlouho, že jste schopni vypozorovat, že to dělá pravidelně s kufry, asi fakt doma sám být nechce, nudí se. Nejde pořídit kočičího parťáka? Není trestaný za škrábání těch kufrů? (akorát bych se oprostila od toho, že tohle dělá ve spojitosti s vaším odchodem - ty kufry jsou z opravdu přitažlivého materiálu na škrábání, naše kočky jsou taky hned v nich, i když s kufry jdeme pryč jednou ročně). Kočky bez problémů s ledvinami takhle dávají najevo opravdu hlubokou nespokojenost a z vlastní zkušenosti vím, že odstranění příčiny zapůsobí jako mávnutí kouzelného proutku.
Oj, prosim anonym.
Mame kocoura, ktery absolutne nesnasi kdyz nekam jedem, uvidi tasku, kufr a hned to zacne skrabat, kousat nicit. Dnes jsme nedopatrenim zapomeli zavrit sklad a odjeli nakoupit, a drahousek nam do kufru nacural, to nikdy neudelal… drhla jsem nejdrive sodou a dala vyvetrat, bohuzel po uschnuti desny smrad, tak tedy ocet, skoro pulka lahve, pred chvili jsem to byla ocichat a je to fakt brutus. Parkrat udelal louzicku pres noc do vany a nikdy to tak netahlo. Kufr je celkem novy a drazsi. Ale nekam ho dat na cisteni to se stydim, vyhnat smrad ze skladu trvalo cele odpoledne, tak jak by to asi vypdalo nekde v cistirne. Pokud mate nejaky typ tak sem s nim dekuji.