Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, máme problém s kočkou, má necelé dva roky. je domácí, ale chodí i ven, je, čistá, ošetřována přípravkem Bravecto pkus-opakovaně, žrádlo porad stejne.. před 14.dny se začala drápat na krku až do krve, vznikla tam mokvavá rána. asi tři dny jsem ji tam davala Betadinu a převazovala, no nepomohlo a na veterině ji dali jednu ATB injekci a jednu protisvědibou injekci, řekli nám at ránu nevážem.. no kočka se bydržela neškrabat jeden, pak znova.. rána krvavá, mokvavá, začali jsme ji to zavazovat, nepomáhá, zuřivě se drbe do krve, obvaz i krytí strhne..napadlo mě, co ji zkusit dát půl nebo čtvret ńtablety Dithiadenu?? jinak zítra večer asi zajedem k vet, už nevíme, co s ní..
Kruci, zadala jsem to nějak blbě, chtěla jsem todit pod “zvířata”, pardon🙈
@noslenka píše: Více
jeďte raději znovu na tu veterinu, některé léky pro lidi jsou pro kočky smrtelně jedovaté, to by ti musel poradit veterinář
Jela bych na veterinu / veterinární pohotovost. Dithiaden bych nedávala, je dost silnej i pro lidi.
Nezměnili jste granule? Naše kočka si takhle kdysi rozdrápala místo pod krkem, když jsme zkoušeli nové granule. Veterinářka zkoušela různé drahé krémy a bez výsledku, nakonec zabral na radu veterinářky salicylový líh z lékárny, tenkrát stál pár korun, zkuste to.
Lidské léky pro kočku v žádném případě. Mohou být smrtelné. To, co popisuješ, měla (nebo podobné příznaky) i naše kočka. Nakonec se zjistilo, že je to reakce na nějaké parazity z venku - svilušky nebo něco takového. Pomohl jí obojek Foresto (a omlouvám se, není to reklama
). Předtím měla nějaký nechemický bio, ten byl k ničemu. Jo a ještě jedna věc. Ten přípravek, co jí dáváte. Nejsou to kapky v pipetě? Nemá tu vyrážku na místě aplikace? Některé přípravky můžou způsobit i alergickou reakci. Tak určitě zpátky na veterinu, snad se zjistí příčina.