Nadměrné pocení: Pomohla někomu aplikace botulotoxinu do podpaží?

4
17.4.25 18:38

Nadměrné pocení butulotoxin

Ahoj holky, mam problem s nadmernym pocenim. Jsem hubena, takze vahou to neni a nezabira mi nic, jakoze opravdu nic. Zkousela jsem vsechny deodoranty i Driclor a vsechno, ale nepusobi to na me. Muzu jen sedet a z podpazi mi tecou kapky potu (ano opravdu). Hrozne me to omezuje, nemam zadna barevna trika a uz ani ty cerna upla nechci nosit… U lekare jsem byla na 3 vysetrenich a nic mi neni. Ma otazka zni, slysela jsme o aplikaci butulotoxinu do podpazi, mate s tim nektera zkusenost? Funguje to? Pripade jine rady? Moc dekuji! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
282
18.4.25 21:45
@Ali291 píše: Více

Nemáte pocení od nějakých léků? Antidepresiva to ráda dělají.
Pocení je také běžný jev úzkostné poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.25 21:56

Já to znám. Mám stejný problém. A určitě to je u mě i hormonálně po porodu a kojením. Také psychika hraje velkou roli a ten pocit, že víš, že někam přijdeš a budeš se potit. Už očekávám, že se tam budu potit a jsem z toho nervózní a pak se samozřejmě potim. Už je to tedy trochu lepší. Nosim si s sebou třeba ledovou vodu a naleju se tou vodou a trochu se zchladim a je to lepší. Určitě pomůže i psychoterapie. S botoxem nemám zkušenost, jen sem slyšela, že se pak potíš hodně zase na jiných místech, ale nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.4.25 07:39

@takamine Nene mam to od puberty, takze si myslim, ze to nebude asi az tak psychicke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.4.25 07:40

@Duše_jako_kaviár Presne, taky nad tim hodne premyslim a pak je to horsi… To ze botox funguje tak, ze se poceni presune jinam, to jsem nevedela 🙈 Dekuju za typ s tou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
19.4.25 07:48

Byla jsem jednou, asi 10 let zpět. Pomohlo to, ale myslím, že ani ne toho půl roku. Už jsem znovu nešla. Používám do triček (satu) do podpaží intimku. Normálně ji na to tricko nalepim.

Příspěvek upraven 19.04.25 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
19.4.25 08:13

Ja používám takový ty trička pod trička, ta první vrstva zachytí všechen pot, takže konečně můžu nosit i barevná. Gobi je ta značka. V létě nosím pak tílka, takze to je lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.25 21:54
@smile_xxx píše: Více

Já vím, že se říká, že na ochlazení v létě máš pít vlažnou, ale mě pomáhá fakt studená. Nebo si tou flaškou chladim předloktí nebo krk. Já se nejvíc potim.na obličeji a to mě právě štve, že to je nejvíc vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.6.25 08:42

Ahojte, celý život se potýkám s nadměrným pocením spojeným s psychikou. Neřešila jsem to u psychologa, ale vyzkoušela jsem botox do podpaží. Šíleně to bolí, je to drahé, ale na 10 měsíců jsem měla pokoj. Jenže mi bylo stále vedro a měla jsem pocit mokra i když jsem byla v podpaží suchá. V létě se objevilo pocení hlavy a to mi zůstalo i po odeznění botoxu. Teď se bičuju, že jsem tam vůbec šla, pot dost ničí vlasy :roll:. Proti zápachu v podpaží používám krystal s bezpečnými hlinitými soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.7.25 09:54
@Ali291 píše: Více

Si říkám jestli nemáš hyperhidrózu jak já. Dlouho jsem nevěděl o tom nic a nebyl si rady co s tím. Začalo mi to asi v 9-10ti letech, škola a práce hrůza, minimální kontakt s lidmi, žiju s tím už minimálně 18 let. Neodchází to, spíš se to naopak časem stupňuje a zhoršuje se to hlavně s vedry a mojí psychikou. Někdo má hyperhidrózu jen v určitých místech, převážně to bývájí dlaně, chodidla a podpaží. Já bohužel schytal hyperhidrosis deluxe edition, potím se celej včetně zadku, což je asi nejhorší na psychiku. Každopádně, používám iontoforézu, mám starší model kterej stál tehdá necelých 8 tisíc, používám to jenom na dlaně a chodidla a kompletně to blokuje pot v obou. Dokonce to zmírnilo celkové pocení ve zbytku těla, to bude tou částečnou eliminací stresu, které mi to způsobovalo. Vím, že novější modely stojí teďkom sice víc, ale viděl jsem, že mají i příslušenství pro podpaží, tak se na to podívej Electro Antiperspirant. Je to investice na delší dobu no, ten můj mi funguje už asi 6 let ~

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.7.25 21:45

Muj manzel na botox do podpazi chodi opakovane uz spoustu let. Poprve to vydrzelo cca 10 mesicu, pak dele.. ted uz chodi tak jednou za dva roky a stale to funguje. Potil se hodne v podpazi, mel mokra kola na tricku v podpazi. Po botoxu to prestalo. Poti se asi trosku vic na zadech, ale nema promacene tricko, proste se to tak nejak rozprostrelo po tele a neni to tak obtezujici.
My jsme od Olomouce, dojizdel na to na mensi kliniku do Sumperka, protoze to tam je vyrazne levnejsi, super pan doktor.. na zaklade jeho zkusenosti to muzu jen doporucit. Funguje to a za ty penize to stoji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
12.7.25 01:53

Příbuzná chodí už asi 15.let a je max spokojená. Vyzkoušej, když nebude vyhovovat, tak noebnovuj.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.