Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, kočky na chov se prodávají mnohem dráž.
Ve smlouvě samozřejmě budou tvé údaje. I její. I když soudně to podle mě vymahatelné není, to nevím, pochybuju, že by se fakt soudila.
Většinou ti chovatel dá originál PP až po kastraci.
Proč bys pak chtěla koťata?
Ten chovatel - jestli je slušný - dává do chovu dost energie i peněz a prostě nechce, aby na jeho koťatech někdo pak práskal bezpapírová koťata.
Jedna známá měla papírového kocourka a nemohla ho nechat zplodit koťata s nepapírovou kočkou, dle smlouvy, to bylo nějak sankciováno. Nemyslím si, že by se paní chtěla soudit, přeci jen soudy jsou na dlouhé lokte…bylo by to spíše poněkud podlé a nefér z tvé strany. PP by měly být zárukou jistých kvalit u těch zvířat a jejich míchání s jakýmikoliv kousky není úplně nejvhodnější…z pohledu chovatele.
Je to však jen můj názor a to, co jsem vypozorovala. Sami máme kočku bez PP a na kastraci šla jen co to bylo možné…ten řev je nemožné snést.
Tuhle podmínku teda nechápu, natož do roka od narození, to budeš mít doma navždy kotě. Já bych šla k jiné chovatelce, toto by mě odradilo.
Jenže s nekastrovanou kočkou se to povětšinou tři roky nedá vydržet, bude mrouskat skoro pořád… I pro ni je to vysilující.
Koťat je hrozně, hrozně moc. Prosím, moc dobře si rozmysli, jestli je tak nutné plnit si nějaké své touhy po koťátkách… Té kočce to bude úplně šumák, že ji vykastruješ. Nebude smutná, že nemůže mít děti.
Mrkni na třeba kocky-online.cz
kolik je jich opuštěných a kolik smutných příběhů tam je…
Čím dál víc chovatelů dává koťata kastrovat už před odběrem.
Ani se jim nedivím.
@SKgirl Tak zrovna teda u kocoura by mě fakt zajímalo, jak by prodejce prokazoval, že nějakou nepapírovou kočku ojel zrovna ten konkrétní kocour ![]()
A jinak tedy já bych takového chovatele poslala do háje, že nemám zájem a koupím si kotě od někoho jiného… a to máme kočku kastrovanou, ale z principu by mi vadilo, aby mi to někdo přikazoval.
@Aspera Máme kocoura kastrovaného asi v 10 měsících a kotě to fakt není, normální kocour.
@Pipet znám kočku co byla kastrovaná v roce a je to dodnes kotě. Malá hlavička, hubeňour.
@Pipet Tak mě třeba kastraci kocoura veterinářka v tomhle věku nedoporučovala, že je lepší počkat až zcela dospěje, kulový tomu rozumím, ale kastrovaného ho zatím nemáme, to že udělá případně koťata u sousedů mě až zas tak netrápí ![]()
@Aspera Tak zas venkovní kočku musíš vykastrovat před tím rokem, protože jinak ti přitáhne těhotná…
@Aspera To by byla malá asi i tak, na tohle to nemá vliv ![]()
Jezdíme s ním na veterinu jen na očkování, takže si ho vet nepamatuje a posledně hned jak jsem ho vytáhla z přepravky, tak říkal, že pěkný kocour - má typickou hlavu, stavbu těla.
Ta podmínka o kastraci kočky prodávané na mazlíčka je úplně běžná, kupovala jsem takhle kočku 2× a nikdy mě teda nenapadlo mít s tím problém
Ten chovatel se tímhle taky snaží ochránit tu kočičku třeba před tím, aby místo mazlíčkem byla rodičkou na plný úvazek, která valí jeden vrh za druhým pro zisk svého páníčka… Originál PP jsem vždy dostala až po té, co jsem doložila kopii potvrzení o kastraci. Paní tě asi popotahovat po soudech nebude, ale sprosté mi to teda vůči ní i kočičce přijde dost, ale to už bych byla za rýpalku tak mlčím ![]()
@Aspera píše:
@Pipet znám kočku co byla kastrovaná v roce a je to dodnes kotě. Malá hlavička, hubeňour.
My kastrovali venkovní kočky v podobném věku a jsou to macandy, větší než známého kocour, pravděpodobný otec.
Doufám, že chovatel je důsledný v prověřování nových majitelů a tenhle dotaz si dohledá. Tohle je vážně sprosťárna, že nad tím vůbec uvažuješ!
Jinak je to normální postup, pokud se kočka nehodí na výstavu a z nějakého důvodu do chovu, bývá kastrace standardní podmínkou chovatele. Bývá to i útulků. A je to dobře. Chovatelka je zodpovědná.
Nevykastrovaná kočka je chudák, mrouskání je pro ni utrpení, když nemá možnost partnera. Naši kočku jsme dali vykastrovat po prvním mrouskáním. Kotě to rozhodně není, je to sedmi kilový macek.