Přírodní prevence proti blechám u psa

21401
31.10.15 19:45

Prirodni prevence proti blecham u psa

Ahojte, mam nove stenatko z utulku - cca 4 mesice, Kartackvala jsem mu srst a objevila jsem maleho hnedeho broucka, ktery se utikal rychle schovat a v hrebenu byl dalsi. Dala jsemmu novy obojek proti blecham - pouzivam pro stenata s priordnimi oleji. Vyprala jsem pelechy na 95 st., dneska jsem ho znovu kontrolovala a nic jsem nenasla, ale i tak bych potrebovala vedet, jestli je nejaky prirodni prostredek na prevenci proti vnejsim parazitum u psu, treba olej, ktery se opatrne vetre do srsti nebo bylinna smes. Chemicke spreje na nej moc strikat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
31.10.15 19:54

To nevím, nám náš pes tahá blechy od ježků, jsem z ní už na mašli, takže fakt tvrdě chemicky likviduju, ale jako prevencevší funguje tea tree olejíček, třeba by odpuzoval i blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
31.10.15 21:21

Proti blechám přírodní cestou fakt neuspěješ. Pokud jsi viděla jednu v kožichu, v bytě na každou viditelnou blechu máš dalších 100 - kdekoliv. Ty přírodní věci nejsou o nic menší zlo, než chemie a navíc neúčinkují zrovna nejlíp. Alergii dosáhneš uplně stejně, jak s klasickými přípravky. Kup Frontline pipetu, ten zabírá na blechy pořád velmi dobře. A byt něčím vystříkej, vyper pelech opakovaně, hodně vysávej a doufej, že se blech brzo zbavíš… Hodně dobře zabírají i takové tabletky, co se koupí u veta, to bys měla po problému víceméně ihned, ale když nechceš chemii, tak tabletu asi též neuvítáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
31.10.15 22:12

Na likvidaci jedině chemií, ale na prevenci postačí pravidelně stříkat roztokem tea tree a levandulového oleje, nebo rozmarýnový olej, doplnit třeba Bio Band obojkem od Beapharu. Nám fungoval i spot od Héry.
Někdo si chválí i obojek Herba Max, ten jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21401
1.11.15 09:07

@loves pejsek nebývá v bytě, ale na dvorku a to, co jsem viděla, nebyla blecha. Potřebuji od něj spíš hmyz odpudit, zatím nic nemá, ale pokud po něm lezl jiný hmyz, tak to pro blechu nebude problém na něj vlézt taky - chodí k nám kočky od sousedů a blecha si počká i v trávě, než najde dalšího hostitele.

@Fjodorka právě ten bioband mám - zelený pro štěňata, ale vydrží asi měsíc, místo 4, jak píší na obalu. Zkusím tu levanduli s rozmarýnem. Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný