Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
tak aspoň nebudou nechtěná koťátka, ne sranda, nevím, tak na tu pohotovost zavolej, ale pochybuji, že by to snědla, dávala jsi někdy kočce prášek? to chce velkou námahu do kočky dostat prášek, spíš se to zakutálelo, pod linku, pod ledničku, někam
@stinga píše: Více
Taky si myslím. ![]()
Však kočky mají vytříbenou chuť i čich a určitě by jí to nechutnalo…
Takže, zrovna v tomto případě, bych to na chudáka kočičku nesvalovala. ![]()
Že ty ses ptala AI? Internet mi hází jen informace o tom, že antikoncepce pro kočky a hlavně její dlouhodobé užívání se nedoporučuje. Ale na první dobrou nevidím nic, co by odkazovalo na problém kočky, co sežrala lidskou antikoncepci.
Zakutálel se někam, kde ho buď nemůžeš najít, nebo se odpinknul někam, kde by tě nenapadlo hledat. V životě jsem neviděla kočku dobrovolně sežrat tabletku a to ještě tak, že ji rychle spolkne a ani nezkusí rozkousnout. A že by sis ke všemu nevšimla, že po něčem máchla packou? To se mi zdá vysoce nepravděpodobné. Byla bych v klidu. ![]()
Nas pes musi mat tabletku zabalenu do sunky, alebo masa, aby ju zozral. Neviem si predstavit, za akych podmienok by ju dobrovolne samostatne prehltol.
No, jak znám naší kočku, tak by to klidně i snědla. Ona nemá absolutně žádný pud sebezáchovy a je schopná ojídat i kytky pro kočky jedovaté. Ale je dost pravděpodobné, že u vás ji nesežrala, jen se pilulka někam zakutálela.
Pochybuju, že by to sežrala. Dostat do kočky prášek je vždycky boj. A dobrovolně ani omylem.
@nozu to je logické, není to býložravec, aby byla naučená, čemu se vyhnout. A ty kytky ožírá, protože si potřebuje vyčistit střeva, potřebuje zelené.
Ano, jeď na pohotovost. Myslím, ze tě budou zrovna hospitalizovat - na psychiatrii. A teď vážně. Ne, kočka to nesežrala, není blbá. A i kdyby, nic se jí na 99% nestane.
@inkakřivák jj. Mě to je jasné. Doma mám jen bezpečné kytky, které může jíst. Tulipány si kupuju do kanceláře, ty doma mít nemůžu. Ale jen jsem na tom chtěla rozporovat poznámky, že kočka přece není blbá a nesnědla by něco, co jí škodí. Naopak klidně snědla… Naše občas sbírá i drobky od pečiva, což jí také nedělá úplně dobře na zažívání. Láskyplně ji sem tam oslovuji „naše popelnice“… ![]()
Hlavně aby neměli problém doma, tazatelce to rozhodí cyklus a kvůli spapané tabletce bude lidské mimi.
@Anonymní píše: Více
A myslíš, že tady to vyřešíš?
Nebylo by lepší volat na veterinu? ![]()
Pokud si pamatuju, kdysi mi na veterinu nabízeli lidskou antikoncepci pro kočku, aby pořád nemrouskala, jednu tabletu týdne, aby pořád nemrouskala. My ji teda nechali kastrovat, ale nemyslím, že by ji chtěli zabít.
Ale teda kočku, co dobrovolně sežere někde se válející prášek, tu bych chtěla potkat
Kytky samozřejmě ano, jakékoliv. Ale internet plnej zaručených rád, jak dostat do kočky prášek s minimem zranění bodných a sečných, a ono někde existuje zvíře, co to sežere jen tak z podlahy ![]()
Ahoj,
predchvili mi na zem upadl prášek antikoncepce minisiston, hned jsem se ohnula abych ho sebrala ale prášek nikde…. hledala jsem všude, v tu chvíli u mě byla kočka, sice jsem ji neviděla ji jíst ale jiná možnost asi není, kuchyň máme velkou a není možnost že bych ji prostě jen nenašla …. na internetu píšou hrozivé věci, mam s kočkou tedy okamžitě jet na pohotovost? Jsem zoufala bojím se, aby se ji neco nestalo …