Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
ráda bych se poradila s někým, kdo má podobnou zkušenost.
Dnes si jedeme pro štěňátko border kolie a máme doma už dvě kočky, 6ti letou kočinu a ročního kocoura. Všichni budou bydlet doma.
Seznamovali jsme zatím jen kočku s kocourem a v dávných dobách štěně s kotětem. Obojí bylo ok. Ale teď trochu nevím jak na to, aby se nějak dvě kočky nespolčily proti štěndu apod. Mám je k sobě hned zkusit pustit, nebo třeba jednu po druhé?
Máte někdo zkušenosti?
U nas se spolcilo stene s mladsim kocourem proti starsimu kocourovi. Vznikaly z toho komicke situace, nikdo nikomu neublizil a ten nejstarsi (byl to takovej milej nouma), ktery roky zil jako jedinacek, si na stara kolena vybudoval pozici vudce smecky, proste kral a ja na nej byla za to strasne pysna. Kdyz to pak s nim bylo zly, pes s kocourem mu pomahali, nosili mu treba v tlame zradlo, aby nemusel tak „daleko“, bylo to krasny.
@Eironil píše:
@ncc1701 Tyjo tak zni jako idylkaA jak jste seznamovali?
Dali jsme je jakoby k sobe, tvari v tvar, tak, abychom toho noveho clena pripadne uchranili. Ocuchali se, syceli, nekdy nekam zalezli, behem par dni se s tim smirili a bylo to ok, musi si zvyknout.
@ncc1701 Tak nějak jsem si to taky představovala. Docela nerada bych je x dní měla různě po místnostech a přehazovala kvůli pachům. Kocoura jsme tenkrát přinesli, chvilku bylo syčení a za pár dní už spolu spali v pelechu.
Ale se štěnětem to asi tak jednoduché nebude, přece jenom bude divoké no.
@Eironil
No zezačátku asi bude, pak dostane po čumáku a přestane „prudit“ ![]()
Ahoj já měla doma úúúúplně stejnou situaci
a v pohodě..:-) jako na každý zvíře na něj budou asi chvíli syčet, ale nic drastickýho se konat nebude
já ke dvoum kočkám přivedla do bytu štěně bernskýho salašníka
takže byl v 8mi týdněch 2× větší jak ony
byli hned společně bez jakýchkoliv omezení a nebyl fakt jedinej problém
![]()
Měli jsme to taky tak, prostě jsem je nechali, až si ke štěněti sami přijdou. Rozhodně bych je nestavěla proti sobě a nedržela, ať se očuchávaj, kočka by to štěně mohla seknout. Naši dva (kocour a kočka) seděli na schodech a dobu čučeli, co se to tu mrcasí v obýváku. Starší kocour psa přijal hned, kočka si zvykala dýl(ignorovala ho), ale už jsou v pohodě všichni tři.
Tak to jsem ráda, trochu jsem se uklidnila, že to jde. No zkusíme to tedy takhle, prostě přinesem a uvidíme co kočky na to
Moc děkuju za rady, dám pak vědět, jak to proběhlo ![]()
A nějaký protesty typu značkování apod. se nekonali? My je máme oba vykastrované, tak doufám, že to bude ok.
Jinak, jak řešíte, aby pes nejedl kočkám granulky apod.? Chceme pesana krmit barfem, ale kočky bohužel musí mít granule, protože ta jedna prostě maso nechce pozřít.
Tak seznamování zatím v pohodě
Kočky pozorují z dálky, když jde štěndo k nim, tak buď odejdou a nebo si mírně naježí a sledují co bude. Ale neútočí. Štěně si jich taky moc nevšímá, jen když jsou někde na zemi, tak si je jde prohlédnout. Takže zatím, ťuk, ťuk, dobrý ![]()