Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím Vás, mám půl roční štěně jorkšíra(fenku) a odblešuju jí snad každých 14dní…obojek proti blechám snad nefunguje, kapka-Frontline, Fyprist, Diffusil, Trixie, sprej, šampón…všechno skoušíme a ty blechy jak kdyby byli imuní…pelechy jsem vyvařila, nechala i vymrznout, obměnila za nové a stejně se jí zase chytnou…po každém použití nějakého příoravku máme tak maximálně týden klid a pak je zase chytne…já už nevím co mám dělat…a to že se koupe často a že ani doma nemáme bordel, mám doma alergika, takže vše musí být u nás tip ťop jinak by malej nemohl fungovat, tak se divím, kde malá ty blechy furt bere…PROS9M O RADU A POMOC!!! ![]()
Co s nimi neporadím. Ale určitě musíš přijít na to kde k nim vždycky přijde. A to vyřešit. Může to mít od jiných psů z procházky, ze zahrady od ježka atd. Evidentně máte někde „hnízdo“ blech a ty musíš zlikvidovat, jinak ti nepomůže nic.
Kup si biolit. Je to fakt zabiják. Stříkáme jím taky veškerý zvířata doma a blechy nemáme ani přes léto. Nastříkej jí, nech půl hodiny působit a pak ji umyj ještě v nějakém šampńu. Pak znova jen decentně stříkni. Taky doporučuji vystříkat celej byt. My blechy měly nejednou taky a po tomhle zaopatření už po nich není ani vidu ![]()
Já měla stejný problém taky s yorke, snad čtvrt rok jsem ho pravidelně odblešovala, nic nepomáhalo, ani obojek, any šampón, ani kapky, nic..
Pak jsem mu koupila jakýsi spray. Duovin, sice stál několik stovek za 2 dcl, ale pomohl plus koupání každý týden 1 měscí s šampónem na blechy a musím zaťukat že už dva měsíce jsem blechu nenašla ![]()
@janusska já jsem už i odsouvala nábytek, hledala jsem všude, kde se dalo a nic jako hnízdo jsem nenašla, já už přemýšlela o deratizaci, ale kamarádka mi říkala jestli jsou někde v paneláku, tak stačí projít kolem dveří souseda a máme je zase…
Zkus obojek Scalibor. Nám chytla fenula jednou blechy a stihli na ní pochcípat než přišla domů. Od té doby je zase klid, snad je zase nepřinese.
Ahoj.Kup Arpalitneo. Je to sprej a prodávají ho v Albertu cca 70 Kč. My měli blechy kvůli pronajímatelům bytu v baráku. Měli kočky a byli bordeláři. Tak jsem postříkala psa, byt a celý barák a byl klid. Náš pesan byl čistej, ale manžel po příchodu z práce vždycky nadával, že je zase pokousanej a to prošel jen chodbou.
Dobrý den,
před nedávnem jsem řešila ten samý problém, BLECHY!!! Co mám ozkoušené je ampule z veteriny. Jmenuje se NEOSTOMOSAN, stojí cca 35 Kč. Ampule(5ml) se ředí do 2 litrů vody. Jde to údajně použít i na psa, pozor na kočky je toxická tudíž nelze použít!!! Já používala tak že roztok jsem nalila do rozprašovače a postříkala vše co nejde vyprat, sedačka apod. Co šlo vyprat tak jsem prala na 60 stupňů. Jelikož máme doma plovoucí podlahy tak jsem s tím i vytírala. Je fakt že je to strašnej smrad asi jako ředidlo, ale dá se to dobře vyvětrat. Vytírala jsem při otevřeném okně a zhruba po 15 min. nic cítit nebylo. Tak držím pěsti ať se povede.
![]()
Doporučuji používat prostředky které blechy zabíjí a ne odpuzují. Tato ampule je na tomto účinku postavená.
Pěkný den.
Nemáte parkety? Ty sviňáci si dělají hnízda v mezerách. I pod prahama. My je měli ve škvírách parket (máme parkety v celém bytě) ![]()
@Traccy neprijemne.
my pouzivame v podstate celorocne ampule Advantix a kam se hrabe Frontline atd. normalne bez obojku- ten ani neni vhodny pokud poustis pejska dovnitr a lehava vam napr. na gauci.
jinak s timto problemem nemam vetsi zkusenosti
at se toho brzy zbavite, pejske musi trpet taky ![]()
@Anýsek18 píše:
Kup si biolit. Je to fakt zabiják. Stříkáme jím taky veškerý zvířata doma a blechy nemáme ani přes léto. Nastříkej jí, nech půl hodiny působit a pak ji umyj ještě v nějakém šampńu. Pak znova jen decentně stříkni. Taky doporučuji vystříkat celej byt. My blechy měly nejednou taky a po tomhle zaopatření už po nich není ani vidu
A nevadí jim ten biolit? Když to na zvířecí srst není? Bála bych se, aby se mu něco nestalo ![]()
Sraz kynologů…
Tak schválně, nastříkej psa biolitem, on se olízne a v tu ránu s ním budete u veta a nebude to kvůli blechám, žasnu, co všechno jsou lidi schopní udělat, ty bys na sebe nastříkala biolit? ![]()
Ohledně blech - s jinými psy se evidentně nestýká, nepohybuje se na venkově ve stodole, u ovcí, koz, koní… holt odbleš celou domácnost včetně vás a to několikrát a jestli máš standardního neostříhaného YT, tak to hledání a pročesávání nezávidím, tak držím palce, zkus Neostomosan, nebo Advantix i když ten je stejně jako Frontline na dvě věci…
@prcekniky Nene stříkáme sním už jak dlouho a nikdy se nic nestalo. Je jasné že se to pejskovi nesmí dostat do očí, nosu, tlamička nebo na pohlavní orgány ale to je u všech sprejů stejné. Jak říkám stříkáme stím pořád a blechy psy nemají ani v létě. A to musím říct že máme arák a do kůlny se nám vrací kočky. ![]()
Tak já zase nedám na frontline dopustit - ale ten ve spreji, nikoliv ampule. Účinkuje fakt dlouho a hlavně i na klíšťata. Po jakékoliv ampuli jsme vždycky stejně klíště nebo blechu našli, ale po tom frontlinu je klid.
@Žirafátko píše:
Nemáte parkety? Ty sviňáci si dělají hnízda v mezerách. I pod prahama. My je měli ve škvírách parket (máme parkety v celém bytě)
Souhlas, taky jsme meli hnizdo v parketach, ve skvirach. Pomohlo vystrikat a nekolik tydnu vytirat specialnim desinfekcnim roztokrm na parkety-pozor na savo atd-parkety se znici!