Pro pejskaře - rhodéský ridgeback poslouchá, když se mu chce

1013
27.11.12 11:16

dotaz pro pejskaře

Chtěla bych se zeptat - máme doma 6 měsíčního pejska rhodéský ridgeback, věnujeme se mu chodíme s ním na cvičák, ale poslouchá jen, když se mu chce, někdy když je rozverný skáče a kouše a není k zastavení, taky na vodítku tahá. Není to pořád umí být i strašně poslušný a hodný, ale chci se zeptat je to normální, nebo by už poslouchat měl? Pořád si říkán, že je to štěně, ale zase mám strach ať s ním potom nemáme problémy jestli teda třeba nepřitvrdit ve výchově. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1348
27.11.12 11:19

Já myslím, že se prostě jen v tomhle věku občas projeví že je ještě vlastně štěně a chce si hrát. Máme tříletého NO a taky ho někdy radostí chytne rapl a skáče a lítá jak blázen. Hlavní je, že jinak poslechne a věnujete se mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
27.11.12 11:20

Je mu 6 měsíců, normální to je :) Věnujte se mu nadále a bude to OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
27.11.12 11:24

Já nedám dopustit na metodu cukru a biče. Chová se jak má tak pochválit a dát pamlsek, dělá to, co dělat nemá tak říct fuj a jemně ho plácnout přes zadeček. Důsledně to opakovat a on se časem srovná sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.11.12 11:25

@janusska @Ester13 to jsem ráda, moc děkuji mám 18 měsíčního batole a někdy mám co dělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
27.11.12 11:25

Tohle muže trvat klidně celej život a to se mužete snažit jak chcete…
Je to o povaze pejska..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.11.12 11:29

@Lynette no - to děláme, ale když ho někdy na zahradě chytně ten rapl nepomůže nic :nevim: Chová se jak smyslů zbavený, někdy zabírá, že mu házíme míček nebo s ním blbnem s klackem. Potom ho to přejde a je zase hodný. Když je doma, tak to nedělá jen venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
27.11.12 11:31

Je to psí puberťák, na blbnutí má nárok :). U nás pomáhaly opravdu dlouhé procházky, je to sice časově náročné, ale pes se vyběhal, vyblbnul a pak byl zlatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
27.11.12 11:32

@renule 13 jO, TYHLE RAPLY ZNÁME :) Neodměňovat, pomáhá „vrhačka“ prostě po psu něco hodit tak, aby mu to neublížilo, jen se lekl. Ale tohle mi pes dělal taky a brzo se zklidnil. Radost ze života a pohybu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
27.11.12 11:34

Je to normalni, je to stene. Moje cuba tyhle zachvaty ma porad a to ji je 8let vetsinou, kdyz vyleze ven na otevrenej prostor, nebo staci cerstve posekana trava, snih :)
pokracujete ve vycviku a doporucuju prodlouzit prochazky at se unavi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
27.11.12 11:38

@renule 13 je v pubertě. Takže si bude dělat co chce, jak chce, kdy chce :mrgreen: Je jen na vás, abyste mu ukázali důslednost. Za pár měsíců se vrátí vše do normálu. Ale nepolevujte, ano, je to štěně, hra je super. Ale když se má poslouchat, tak se prostě poslouchat bude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.11.12 11:43

my jsme velká rodina :mrgreen: (mám tři děti z toho dvě už větší a manžela), takže s ním každý den někdo chodí na procházky, ale až odpoledne a je pravda, že ty procházky pomáhají, jen dopoledne je jak urvaný z řetězu někdy ani s malým nemůžeme být na zahradě by nás povalil oba :D a teď už sním nemůžu ani s kočárkem, protože tahá a já mám co dělat ho udržet. Takže dopoledne je doma a na zahradě a odpoledne až někdo příjde domů můžeme teprve někam vyrazit. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
27.11.12 12:10

A bude hůř :mrgreen: Taková psí puberta je super věc. ale sklidní se. :kytka: Věnujte se mu nadále. Mně je 31 a pubertu mám stále. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
27.11.12 12:13
@Lynette píše:
Já nedám dopustit na metodu cukru a biče. Chová se jak má tak pochválit a dát pamlsek, dělá to, co dělat nemá tak říct fuj a jemně ho plácnout přes zadeček. Důsledně to opakovat a on se časem srovná sám.

:palec: souhlas… hlavně majitel musí vydržet, aby pes nepřerostl přes hlavu

• Citovat
  • Upravit
3442
27.11.12 12:15

Měla bys mu dát určité meze, co může a co už ne. Ale určitě je u 6 měs. štěněte normální, že,,blbne´´

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný