Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím
-máte někdo tohoto pejska? prej to jsou mazlíčci, ale vypadaj drsně ![]()
@Ewule0712 to jo-štěnata vypadaj roztomile, ale ta jejich,,máma,, ta nám nahnala hruzu- chteli jsme štěně-paní je strašně vychvalovala, ale já nevím -když vyrostou… aby nas pak nesežrali
![]()
Má ho jedna známá a je teda hodná i jako dospělá, je to fenka, možná proto mírnější. Vše je o výchově, já měla pitbullku, byl to nejhodnější pes na světě.
@Ewule0712 fakt? taky nám nabízela fenu-že bude mírnější, možná mě spíš děsí ty zprávy z tv- jak pes z ničeho nic zautočí v rodině atd
![]()
No, ale to může udělat klidně i jezevčík, jorkšír, prostě nevychovaný pes. Náš pes by si nechal od dětí i vlést do huby ![]()
@lujziana píše:
@Ewule0712 a co máte,?
Byla to Pitbullka, bohužel už umřela ![]()
@lujziana toto plemeno nemám, ale také se mi líbí. Jen co jsem četla, tak jich je dost málo, a psi s PP stojí desetitisíce, bez PP jsou často kříženi a tam bych se bála povahy. Aniž bys to poznala a i kdyby se paní dušovala, může tam být jiné plemeno a bude to neřízená střela.. Takže za mě, pokud už nějaké zkušenosti se psy máš, máš v plánu se mu naplno věnovat (výchova a výcvik je nutnost), tak proč ne. Pokud ho chceš, že si ho jen viděla, psa jsi žádného nevychovala a zvažuješ bez PP, tak nebrat.
Ja mam ve svem okoli hodne lidi co je ma i chova a neni vyjimka kdy chteli v noci jakoukoliv cernou postavu kterou ve tme videli, zabit.
Je to krizenec mastifa a staforda, je to tedy napul terier a s tim musis pocitat.
@jowana páni chtěla 4000kc-jsou s PP-rodice jsou pry take stejne rasy
![]()
@lujziana prosim te, co to je za blbost, bandog jeste neni uznan jako rasa. Nemuzou byt s pp.
Co jsi mela do ted za psy?
Tihle psi jsou ostřejší, dominantní povahy a hlavně - velmi velmi ostří na cizí psy - obzvlášť na jedince stejného pohlaví. A při váze a velikosti bandoga bývá střet s jiným psem pro toho druhého dost nešťastný. Dost často u nich nepomáhá ani sebedůkladnější socializace, mají to prostě v sobě a jakmile druhý pes zavrčí, bývá zle. Vyjímek z tohohle pravidla je velmi málo.
Toliko jen upozornění, že to opravdu není pes pro nezkušené. Tak či tak, prapůvodně se jedná o křížence pitbullteriéra a mollosoidních plemen. V rodině je to ale milé, relativně klidné zvíře, s obrovskou silou a hlídacím a obranářským potenciálem.
Doporučuju, dojet se podívat do nějaké chs, kde ti ukáží, co obnáší takové zvíře chovat, jak se chová v dospělosti, kdy se k němu žádný normální člověk dobrovolně nepřiblíží
Přesto to ale nejsou nezvladatelné agresivní bestie, jak si spousta lidí myslí, ale inteligentní, jen příliš ochranitelská a sebevědomá zvířata.