Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj potřebovala bych poradit jestli s tím některá nema zkušenoust. Čekáme miminko, a v bytě mam dva psi. Jeden už má 7 let a je to miláček, k němu jsme si pořídili fenku a ta je trošku ďábel. vychovaná je. Ale je temperamentní. Když se jí něco nelíbí nebo něco nesmí tak bud někde uděla hrozmádku a nebo něco rozkouše.
Má prostě svojí hlavu. A ted se bojím když přivedu miminko domu že se ji to libit nebude. Myslíte že by bylo lepší jí najít noveho pana? ![]()
Já nejsem pejskař (spíš kočičkář) a proto je můj názor takový: Psa dát pryč, najít mu nového pána. Až příliš často se objevují zprávy o tom, jak žárlivý pes pokousal, zmrzačil nebo dokonce zabil miminko. ![]()
Toho se právě děsím. je hodná, venku poslouchá. Ale jakmile k nám přijede menší dítě tak začne hrozně štěkat a dorážet na něj. ![]()
Já jsem pejskař a říkám zase že to pes zvládne… taky máme doma divokého mladého psa a 5 měsíční mimčo… a jsou v pohodě… jasně že pes žárlí ale stále se s ním mazlíme, tak si říkám že to bude fajn..
Jinak hromádky budeš muset zvládnout odstraňit - teda aby je nedělal… ale pokud JE trochu vychovaný, tak to bude chtít jen hodně trpělivosti… a fenky jsou empatičtější k dětem,,,
Třeba bude vaše miminko milovat. Rozhodně bych nedělala unáhlený závěry a počkala, až se mimčo narodí. Podle její reakce bych se dál rozhodovala, co a jak. ![]()
Asi si chce s dětmi hrát.. kdyby se každý zbavoval psa kdyý bude mít děti, tak by psi vymřeli…
a vrčí na ty děti nebo jen štěká a doráží? a tojsou cizí, na vlastní smečku reagují psy jinak
No hele, tak to moc vychovaná není, když vám kadí po bytě když se jí něco nelíbí. Vychovat nebo dát raději pryč. Miminko je záhul i pro vychovaného psa. Naše boxeřice to ze začátku moc nepobírala a to je poslušná a vychovaná. Nevychovaný pes je trága i bez miminka, natož s ním.
Příspěvek upraven 25.11.12 v 11:00
@delfinekt píše:
Asi si chce s dětmi hrát.. kdyby se každý zbavoval psa kdyý bude mít děti, tak by psi vymřeli…
a vrčí na ty děti nebo jen štěká a doráží? a tojsou cizí, na vlastní smečku reagují psy jinak
A byla by to nějaká škoda? Dítě je pro mě vždycky přednější než zvíře. Neriskovala bych, že nevychovaný a žárlivý pes miminku ublíží.
Pes je člen rodiny a nedovedu si představit, že bych jej dala pryč. A taky nechápu, jak někdo může napsat, že mu máš najít jiného pána. Ty jsi jeho pán a jednou sis ho k sobě připoutala a to s sebou nese povinnosti. Podle Tvých slov se nejedná o žádného agresivního psa. Na internetu najdeš hodně rad, jak zvykat psa na miminko, jak se má s miminkem přijít poprvé domů, atd.
Samozřejmě nenechávat mimčo s pejskem o samotě. Nemusel by mu ani chtít ublížit, ale tím, že je tak temperamentní, mohlo by se to stát. Pes, ale i dítě musí mít své hranice (pes si nemůže dovolit brát např. hračky a dítě zase nemůže psa tahat za ocas)
Za mě teda určitě psa pryč nedávat, fenky jsou navíc opravdu k miminkům vnímavější, než psi. A to, že je dost případů, kdy žárlivý pes pokousal miminko…k tomu se raději nebudu vyjadřovat. Opravdu to tak je?? Je zajímavé, že v televizi ukazují takové zprávy, ale to, jaká může být láska mezi psem a dítětem, že to často bývají ti nejlepší parťáci, to už neukazují. A pak končí plno psů v útulcích jen proto, že si někdo řekne „čekáme dítě a na psa už není čas“ nebo „psa už nechceme, protože by se mohlo něco stát“.
Máme doma 4 psy (teda 3 feny a jeden pes) a všechny jsou jak rachejtle. pokud to přijetí do rodiny zvládneš ty tak ona taky.
naši hafani syna milují, jedna je jak jeho chůva, nosí hračky, sedí u postýlky když brečí, venku kontroluje kočár, jedný feně je ukradenej, třetí se ho bojí protože jí tahá za chlupy tak si ho nijak moc nevšímá a pes je kradlák dudlíků a oblečení a k synovi pořád čichá.
v kombinaci dítě x pes je důležité dát psovi jasně najevo kam vlastně patří, nenechat dítě a psa NIKDY o samotě a hlavně nenechat dítě aby psa šikanoval. u nás když syn drapne psa za chlupy tak ho plácnu přes ručičku a řeknu že nene. pes bude mít vždycky tendenci před dítětem mizet a pokud se uklidí na svoje místo tak tam prostě dítě nesmí! tohle jsou ty průšvihy.
@Cuarentena
tohle fakt není relevantní názor! máš kočky, psy pořádně neznáš a děláš si jen obrázek jen z medií, ale když už si ho tak chceš dělat tak poslouchej pořádně. v drtivé většině se nejedná o žárlivé psy, ale o psy a děti bez dozoru kdy je dítěti umožněno psa pronásledovat a otravovat po neomezeně dlouhou dobu až dokud mu nerupnou nervy!
@Cuarentena No myslím, že jsi v tomhle trochu extrémní, psi jsou fajn, jen někteří pejskaři jsou kreténi. A počet úrazů způsobených psem v poměru k jiným dětským úrazům je minimální. A mně hryzla kočka, když jsem byla malá, svině černá ![]()
@paola white píše:
Máme doma 4 psy (teda 3 feny a jeden pes) a všechny jsou jak rachejtle. pokud to přijetí do rodiny zvládneš ty tak ona taky.naši hafani syna milují, jedna je jak jeho chůva, nosí hračky, sedí u postýlky když brečí, venku kontroluje kočár, jedný feně je ukradenej, třetí se ho bojí protože jí tahá za chlupy tak si ho nijak moc nevšímá a pes je kradlák dudlíků a oblečení a k synovi pořád čichá.
v kombinaci dítě x pes je důležité dát psovi jasně najevo kam vlastně patří, nenechat dítě a psa NIKDY o samotě a hlavně nenechat dítě aby psa šikanoval. u nás když syn drapne psa za chlupy tak ho plácnu přes ručičku a řeknu že nene. pes bude mít vždycky tendenci před dítětem mizet a pokud se uklidí na svoje místo tak tam prostě dítě nesmí! tohle jsou ty průšvihy.
@Cuarentena
tohle fakt není relevantní názor! máš kočky, psy pořádně neznáš a děláš si jen obrázek jen z medií, ale když už si ho tak chceš dělat tak poslouchej pořádně. v drtivé většině se nejedná o žárlivé psy, ale o psy a děti bez dozoru kdy je dítěti umožněno psa pronásledovat a otravovat po neomezeně dlouhou dobu až dokud mu nerupnou nervy!
Mluvím o případech, kdy pes napadl bezbranného kojence!!! Děti asi máš, takže víš, že není snadné mít vše pořád pod dozorem. Můžeš si můj názor hodnotit, jak chceš, neriskovala bych to a hotovo. Pokud je pes neposlušný a agresivní a útočí na děti, dala bych ho jinému pánovi. To můžu říct, i když psa nemám.
@Cuarentena píše:
A byla by to nějaká škoda? Dítě je pro mě vždycky přednější než zvíře. Neriskovala bych, že nevychovaný a žárlivý pes miminku ublíží.
A právě kvůli takovým lidem jsou plné útulky. Paráda ![]()
Fenky většinou snáší miminka dobře. Rozhodně bych jí nedávala pryč jenom pro to že je temperamentní. Chtělo by to trošku zapracovat na výchově než se miminko narodí, aby Vám nekadila po bytě a neničila věci. Někdy pomůžou delší procházky aby se pejsek unavil a neprováděl lumpárny z nudy. Později může manžel z porodnice donést domů něco co bude cítit pachem miminka aby si to pejsci mohly očuchat a pomalu si i takto zvykat dřív než dorazíte domů.