Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych se zeptat, co se jí stalo nebo co to může být?
Máme asi dvouleté morče, máme ho od svého 1.měsíce života. Žádné jiné morče nemáme. Poslední dobou, když si ji chcete pohladit, jen otevřete klícku a natáhnete ruku, schová se do domečku. Když jí v domečku pohladíte po zadečku, kousne vás. Nevíte, co by ji mohlo být?
Děkuji za odpověď.
@Elynka to nevím, ale naše Vanilka teď taky blbne
je hrozně bázlivá, nemůže to být třeba příprava na zimu? já nevím jen mě to napadlo, asi blbost co? ![]()
@Elynka Vyndala bych domek a zkontrolovala morče. Klidně může mít nějaký zdravotní/kožní problém, proto mu vadí dotyky.
@Leontine Zkusíme, uvidíme. Díky za radu. Napadlo mně to, ale nevím…
Naše takto reagovala na pohlazení zadečku když měla vyhryzané bříško
@Elynka může to být klidně např. svrab nebo plíseň - ze sena nebo podestýlky.
Nase morcatko, co jsme meli driv nemelo rado, kdyz se mu sahalo na zadecek, ted mame dalsiho samecka a ten samy problem..
doporucuji po kazde co k nemu prijdes nejdrive promluvit - pamatuji si hlasy, pozna te a nebude tak bazlive…pak ho spis pohlad po hlave a nebo pod bradou, zalezi co se mu libi..
Jestli bylo ochoceny a najednou z niceho nic kouse tak bych to videla na zdravotni problem.
Nemusim bejt veterinář proto že ![]()
( morčeti bych vubec nedávala žádnej domeček a když jo tak do něj nešahejte. bere si ho jako svou noru a pak kousne což je naprosto normální zvířecí chování.
morče k životu domeček nepotřebuje. Akorát se z něj pak stává asociál a brání si své uzemí.
pokud je navíc v době kdy už je dospělá a muže mít miminka tak tohle chování to v ní ještě víc podporuje
A svrab a plísen poznáš uplně normálně pohledem. Navíc morče se škrabe, ale v žádném případě to nevyvolává agresi na dotek.
Zde naše první morče-svrab a plísen -ucho s plísní. rána po svrabu
@Kamča.dalmatinka píše:
Nemusim bejt veterinář proto že
( morčeti bych vubec nedávala žádnej domeček a když jo tak do něj nešahejte. bere si ho jako svou noru a pak kousne což je naprosto normální zvířecí chování.
morče k životu domeček nepotřebuje. Akorát se z něj pak stává asociál a brání si své uzemí.
pokud je navíc v době kdy už je dospělá a muže mít miminka tak tohle chování to v ní ještě víc podporuje
Nezlob se ale naše morče bez domečku prostě být nechtělo, myslím že se pak neciti v bezpečí když ho mají tak jsou naopak daleko klidnější, než bez něj.
Ahoj, snad všechny morčata co jsem měla neměla ráda hlazení po zadku, takže to bych neviděla jako něco divného. Navíc ve dvou letech už asi bude dospělá, takže si i brání zadek, před případným útokem samečka
(teda pokud to je holka
) Já jsem taky dávala morčeti domeček, aby se mělo kam schovat, ale jak píše Kamča, je to pak jeho území a nemá mu tam nikdo co šahat. Pokud jsem jí ho chtěla vičistit, taky na mě útočila, protože si hájila svoje místo a s tím musíš počítat. Takže bych v tom chování fakt neviděla nic divnýho.
Příspěvek upraven 21.11.12 v 14:05
No tak nevím asi mám štěstí na morčata už máme druhé oboje mají meli domeček a ani jednou mě nekousli.
@gonal píše:
Nezlob se ale naše morče bez domečku prostě být nechtělo, myslím že se pak neciti v bezpečí když ho mají tak jsou naopak daleko klidnější, než bez něj.
to není pravda. tenhle spusob chovu už je dosta zastaralej.dnes se používaj pouze pelíšky nebo papučky nebo houpačky hamaky. Nikdo nechce mít zvířátko zalezlé v domečko. domeček se doporučuje pouze na začátku než začne brát člověka jako krmiče né jako predátora. Ani jedno z mích morčat nemá boudu od té doby co morče jedna mělo plísen a plísen se právě nejvíc tvoří v takovích domkách.