Nezvladatelný pes

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
25.11.12 20:27

@Pipet děkuji za rady ;) já se mu snažím věnovat co nejvíc to jde, ale taky chci, aby si už pomalu zvykal, že na něj za chvíli nebudu mít tolik času, ted mu veterinář napsal nějaká neurotika, ale nemám pocit, že by zabírala, je to na palici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.11.12 21:07

@MLD20 Tak věnovat… to cvičení, povely, to ho hodně unaví… Pachové práce, rozlišování předmětů a takové.

Ještě mě napadá - Bachovy krizové esence… Myslím, že můžou být i pro zvířátka, pogoogluj, třeba by to zrovna zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.11.12 23:19
@Vlkoška píše:
Taky se to mohlo odehrát třeba takhle :
http://www.jokeroo.com/…of-baby.html K tomu teda nemám slov, jak můžou být lidi hloupí…

Tohle je bohužel častá realita, spousta lidí nemá o psech ani šajnu a když pak zoufalý pes ze strachu kousne, odnese to zase ten pes.
Osobně se občas divím, že těch průserů není víc, když vidím, jak se někteří lidi chovají ke psům. Asi proto, že většina psů má až neskutečnou trpělivost a toleranci…
Je to stejné, jak když si puberťák s čerstvým řidičákem dá pár piv a pak sedne na mašinu s pocitem, že všemu rozumí a všechno zvládne.

Zakladatelko: s fenou máš poměrně dost problémů, po netu se radit moc nedá, ale tohle není pes, který je v pohodě. A pes, který není v pohodě, nebude nejspíš v pohodě ani na dítě. Měla bys najít ve svém okolí někoho, kdo ti s fenkou naživo poradí. Pokud do toho nechceš investovat energii, tak holt dej psa pryč.

@MLD20
Už jsem ti psala v jiném tématu, ať změníš veterináře. Jiná rada asi nemá moc smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
26.11.12 10:02

@MLD20 Tak pokud máš psa odčerveného, což asi určitě máš, tak bych se nebála ani těch blitek, co se infekce týče, ale rozhodně to musí být dost nepříjemný pořád to uklízet. Zkus jiného veterináře, taky jsou různí…dobří a špatní. Protože tohle normální není. A že by to měl od nervů se mi nezdá, nervní psi spíš kadí, ale možné je všechno.

• Citovat
  • Upravit
573
28.11.12 10:51

@MLD20 určitě bych změnila granule, protože není normální, aby pes zvracel!!! určitě mu nesednou, to že veterinář doporučí granule za které má provize je zcela normální a většinou jsou to hnusy jako Hills či Roayal Canin a podobné, v Americe jsou to tuctové marketové granule. Určitě neposlouchat veterináře a trochu rozšířit své obzory… Já začínala zde a otevřelo mi to oči:
http://www.dogdog.cz/…litni-krmivo
http://www.dogdog.cz/…o-jako-lecba
http://www.granule.cz/…-foods-2012/
co je v těchto článcích vám veterinář určitě neřekl. A nebo zkusit vařenou stravu. Pokud by mi toto pejsek dělal určitě bych vyzkoušela mnoho variant než bych odsoudila že je normální zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
28.11.12 11:43
@Vlkoška píše:
Taky se to mohlo odehrát třeba takhle :
http://www.jokeroo.com/…of-baby.html K tomu teda nemám slov, jak můžou být lidi hloupí…

To je šílený, to video :zed: A ještě z toho mají srandu, jak se pes bojí a jak vyjíždí. Až se jednou ožene a kousne, tak ho nejspíš dají utratit, chudáka :( Takovým lidem nepatří pes vůbec do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.20 22:59

Oživuji diskuzi, už si nevím rady.
Máme čtyřletého menšího psa, který nám už přerůstá přes hlavu. Jako štěně byl hodňoučký, neštěkal, čůral doma na plenu + samozřejmě venku. Trávili jsme dost času v práci, takže jsme pořídili ještě koťátko, aby si ve dvou vyhráli. Fungovalo to asi dva roky a pak prostě zlom ze strany psa. Na kočku má vyloženě alergii, pořád na ní jen štěká, pak se ze vzteku jde vyčůrat na lednici, skříň, stěnu… přestože třeba zrovna přišel z venčení. Přiznávám, že dříve jsem venčení docela zanedbávala, ale momentálně poslední cca tok a půl je venku minimálně čtyřikrát denně. Máme teď doma miminko a už je to neúnosné, pes ho stále budí štěkotem, celé dny nehlídám dítě ale psa, aby se někde nevyčůral. Už prostě nevím co s ním :nevim: poslední záchranu vidím v protištěkacím obojku, má někdo zkušenost? Ale co s tím čůráním? Zbavit se nechci ani kočky ani psa..

Anonym protože se stydím za svou neschopnost :oops:

• Citovat
  • Upravit
2220
1.1.20 23:07

Možná že by trochu pomohla kastrace, pokud není. Má to i své nevýhody, ale mohla by potlačit tohle nežádoucí chování (a nebo taky ne). Ale zvážila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.20 23:08

@marg Nemám kastrovaného psa ani kočku. Něco si o tom nastuduju, děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
2220
1.1.20 23:14
@Anonymní píše:
@marg Nemám kastrovaného psa ani kočku. Něco si o tom nastuduju, děkuju :)

Tak to si určitě nastudujte, minimálně kočka by opravdu měla být vykastrovaná pro dobro všech. O kastraci psa a efektu na chování je toho na netu spoustu, měl by se trochu zklidnit, přestat se chovat tak teritoriálně, resp. trochu se omezit. Není to úplně super řešení (budete číst i názory že to není úplně vhodné), ale já jsem rozhodně pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
1.1.20 23:33
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi, už si nevím rady.
Máme čtyřletého menšího psa, který nám už přerůstá přes hlavu. Jako štěně byl hodňoučký, neštěkal, čůral doma na plenu + samozřejmě venku. Trávili jsme dost času v práci, takže jsme pořídili ještě koťátko, aby si ve dvou vyhráli. Fungovalo to asi dva roky a pak prostě zlom ze strany psa. Na kočku má vyloženě alergii, pořád na ní jen štěká, pak se ze vzteku jde vyčůrat na lednici, skříň, stěnu… přestože třeba zrovna přišel z venčení. Přiznávám, že dříve jsem venčení docela zanedbávala, ale momentálně poslední cca tok a půl je venku minimálně čtyřikrát denně. Máme teď doma miminko a už je to neúnosné, pes ho stále budí štěkotem, celé dny nehlídám dítě ale psa, aby se někde nevyčůral. Už prostě nevím co s ním :nevim: poslední záchranu vidím v protištěkacím obojku, má někdo zkušenost? Ale co s tím čůráním? Zbavit se nechci ani kočky ani psa..Anonym protože se stydím za svou neschopnost :oops:

Kastrace, doporučuji. :),

• Citovat
  • Upravit
19388
2.1.20 00:18

Pes že msty nikde nemoci. Nejdřív bych zjistila, zda he zdravý. Potom bych se mu začala věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.20 00:36

Pes doma určitě nečurá ze vzteku nebo ze msty, takhle pes (narozdíl od lidí) přemýšlet neumí. Za prvé bych ho nechala vyšetřit - ledviny, močák. Protištěkací obojek silně nedoporučuju, může vám to zničit psa, spíš se zamyslete nad příčinou, tak nejlíp vyřešíte následky - např co se změnilo, že na tu kočku najednou pořád štěká? Kastrace rozhodně není samospásná, chování u psa může vyřešit, pokud je toto hormonálního původu. Dřív než budete radikální (kastrace, protištěk), spojte se s dobrým trenérem, dost často jde toto jednoduše upravit změnou přístupu k pejskovi, když vám někdo poradí, jak na to ;) oceníte to vy i pes, oběma stoupne kvalita života. Akorát teda vás dotyčný trenér musí vidět, ať může zhodnotit situaci, po netu vám bohužel nikdo neporadí, tomu nevěřte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
2.1.20 00:43

Kastrace je zbytečná u psa. Nevěřte všemu, co se píše na internetu. :pocitac: Navíc pes přibere a zleniví. Také jsme u našeho zvažovali, ale nakonec jsme mu to nemohli udělat, zbytečný zásah do těla.
Kočku se kastrovat vyplatí.
Napadlo mě, neudělala mu ta kočka něco? Pes nejspíš močí a značkuje, aby si udržel svou pozici ve smečce. Osobně si myslím, že mu kočka něco provedla, drápla ho, nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26675
2.1.20 02:35

Kastrace u kocky urcite, psa bych hodne zvazila. A co to miminko, jak se to casove kryje, nezarli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný