Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jinak zakladatelko já bych možná zvážila dát tu nevychovanou fenku pryč…
Upřímně já to nechápu jak může pes s. át po bytě atd.
@Mimise píše:četla jsem jen pár stran diskuse dál mě to nebavilo protože se zvrhla
Ahoj potřebovala bych poradit jestli s tím některá nema zkušenoust. Čekáme miminko, a v bytě mam dva psi. Jeden už má 7 let a je to miláček, k němu jsme si pořídili fenku a ta je trošku ďábel. vychovaná je. Ale je temperamentní. Když se jí něco nelíbí nebo něco nesmí tak bud někde uděla hrozmádku a nebo něco rozkouše.Má prostě svojí hlavu. A ted se bojím když přivedu miminko domu že se ji to libit nebude. Myslíte že by bylo lepší jí najít noveho pana?
Našeho vlkodava jsme připravovali na příchod miminka dopředu tak že jsem si vyprala výbavičku v prášku které používám na miminko a dala mu očichat, každou věc kterou sme koupili jsme mu dali na očuchání. No a když jsem se vrátila z porodnice Bárt byl z těch pachů naprosto v šoku, byl tak neuvěřitelně štastný že mě vidí že miminko mu bylo úplne fuk ale mě pořád čuchal, tulil se ke mě, jak je velkej tak se o mě opíral a nechal se drbat a já mu to umožnila. Pak jsem Vojtu dala do postýlky no a pes tam šel se mnou, lehnul si vedle a když se pak malej vzbudil tak Bártík stál v chodbě a kníkal. Do dneška spí přez den vedle postýlky, upozorňuje mě že je malej vzhůru a vůbec chová se jak velkej strejda. Jenže u nás je to o plemeni vlkodavove jsou vyloženě mírumilovní a když je něco naštve? Prostě odejnou což né každé plemeno umí. Zakladatelka neuvedla plemeno, věk psa ani nic jiného jen to že je to ďábel. Vše je o lidech a já být na místě zakládající vyhledám kinologa a dám se do výchovy pejska protože kdyby to s mimčem fakt nešlo dohromady mýslíš že si někdo vezme psa kterej není vychovanej a kálí po bytě? Zodpovědný pejskař má 1.vychovaného psa za 2.vždy zbírá bobky venku a za 3.zvíře neopustí jen proto že neví jak co bude dál ![]()
Doporučiju jednu věc– v porodnice jsem našemu matymu oblékla body a pak jak načuchlo a bylo špinavé jsem ho dala do sáčku a manžel ho dal naším psům do pelíšku aby si ho očuchali pak jsme přijeli z porodnice a zase nechali matyho očuchat at ví že je nový člen rodiny doma a byl klid
Nejvíc bych naložila zakladatelce že si pořizuje psa a nezvládne ho ![]()
Nečetla sem tedy že by pes nějak dítě napadal takže rada dej ho pryč aniž by pes vubec projevil nákou agresi mi přijde scestná a to beru psa jako psa.
I divokej labilní jedinec se s příchodem dítěte muže stát užasnou chuvou!!!
to za prvé a za druhé pes a dítě nemaj bejt nikdy o samotě a s tim JRT a miminkem buh ví jak to bylo
.Někteří odborníci se k tomu vyjádřili že je to dost nepravděpodobné a že to mohlo být uplně jinak, taky proto se to vyšetřuje. Pravda se k nám asi nedonese, ale zase j to pěkná strašidelná pohádka pro kočičkářky ![]()
Asi bych to shrnula jednou větou a to že bych přestala bejt histerická-teda dámy přestante být histerické ![]()
Ale pokud zakladatelka nedokáže naučit psa ani základnim hygienickym návykum tak mu nejspíš bude líp jinde, to je věc druhá a taky mi přijde že to zakladatelka chtěla slyšet.
nebudu jmenovat, ale psa pořizovat dětem -nedoporučuju. To raději zustante u koček, morčat a křečku. Pes není hračka a musí se mu člověk věnovat. Pes neni zlej, to jen má majitele co ho nenaučili se chovat
@paola white píše:
proboha vždyť matky nechají dítě u hrnku horkýho kafe! to si vážně myslíš že nějakou trdlici tohle napadne řešit?já jen říkám že když se to chce řešit tak to jde, já psy mám a nenechávám je s Matýskem sama. jednou mi na něj jedna taky pěkně zavrčela, když na ní spadnul z nočníku ve chvíli kdy jsem se natahovala pro pití, ale to je fakt celkem jasný čí to byla vina.
jen chci říct že pokud má zakladatelka zájem to řešit tak to jde
Na poslední odstavec jsi mi odpo věděla, ale na první ne, tak jsem se asi spletla, protože jsem myslela, že jsi zkušený pejskař, který něco o psech ví, tak proto jsem se tě zeptala
Nemyslim si, že klidnej a hodnej pes jen tak bez ničeho zaůtočí na novorozence. Muselo tam být něco víc, nevim
Jinak máme doma labradorku, pořizovala jsem si jí když jsem začala být těhotná. Takže když se narodil malej, byl jí necelý rok.Je to hroznej divoch, ale k malýmu se od začátku chovala jako ke svýmu štěněti, poznala, že je to mládě a doteď ho chrání. Ale taky bych jí s ním nenechala nikdy o samotě, nebojím se, že by jí třeba hráblo, ale spíš aby syn jí nějak blbě nešťouchl nebo tak.
Jak tady někdo psal, že bude pořizovat psa dětem a sama ho nechce…máš vůbec rozum???Pes se dožívá až 20 let a stejně se o něj budeš muset starat ty. Pořiď jim radši křečka.
@nepřihlášená karin píše:
myslím že jsem dostatečně na tvou otázku odpověděla už v diskuzi a nemyslím si že by bylo nutné odpovědi duplikovat.
jinak k odkazu: jedná se o blesk takže těžko říct kde je pravda protože oni píšou jen zajímavé a skandální věci, co se opravdu stalo se nedozvíme, ale i tady opět platí pravidlo nedostatečného dohledu. zvíře mělo k dětem naprosto volný přístup (dokonce podle článku více psů)
neříkám že psi jsou bezbranná neškodná zvířátka. říkám že když se tomu rodina přizpůsobí a pes je normální a vychovaný tak to prostě jde. od mala jsem vedle psů vyrůstala a nikdy mě žádný z nich nekousl (jen kamarádky jezevčík, ale ten kousal všechny) prostě dávat psa apriory pryč proto, že se mi má narodit dítě není nutné
Ahoj, vím, že to trochu nesouvisí, ale potřebuju poradit. mám velký problém: Před rokem jsme si pořídili pejska (v očkováku má jorkšír, ale bude asi křížený, je dost velký ) jelikož se mi nedařilo dlouho otěhotnět…chvíli na to jsem jako zázrakem otěhotněla, problém je v tom, že náš pejsek neustále zvrací…už snad od té doby, co ho máme…několikrát jsme byli u veterináře, ale ten vždy jen řekl, že pes je zcela zdravý, má chut k jídlu, je hravý, netrpí průjmem ani nic podobného…žaludek i střeva jsou v pořádku, břicho má měkké!! prý to bude psychické (zvrací vždy když mu není věnována pozornost)…jsem nyní ve 34tt..žijeme v bytě 1plus1,ale stěhujem se do většího a já si čímdál víc uvědomuji, že máme problém, je to děs několikrát denně vytírat a dezinfikovat byt kvůli psím zvratkům, už se přece jen sotva hýbu a mám strach, že to ani nebude nic dobrého pro miminko-to přece potřebuje sterilní prostředí!! nevím co s tím on je jinak hrozně milý, na děti zvyklý, spíš takový gaučák, ale dost na mě závislý, když jdu třeba na záchod, čeká u dveří, nechci se ho zbavovat, ale nějak nevím, jak jinak to vyřešit…přítel ho miluje, ale taky už ho to věčné zvracení (opravdu i několikrát za den) otravuje…nevíte některá co s tím??? děkuji za odpovědi
@MLD20 píše:
Ahoj, vím, že to trochu nesouvisí, ale potřebuju poradit. mám velký problém: Před rokem jsme si pořídili pejska (v očkováku má jorkšír, ale bude asi křížený, je dost velký ) jelikož se mi nedařilo dlouho otěhotnět…chvíli na to jsem jako zázrakem otěhotněla, problém je v tom, že náš pejsek neustále zvrací…už snad od té doby, co ho máme…několikrát jsme byli u veterináře, ale ten vždy jen řekl, že pes je zcela zdravý, má chut k jídlu, je hravý, netrpí průjmem ani nic podobného…žaludek i střeva jsou v pořádku, břicho má měkké!! prý to bude psychické (zvrací vždy když mu není věnována pozornost)…jsem nyní ve 34tt..žijeme v bytě 1plus1,ale stěhujem se do většího a já si čímdál víc uvědomuji, že máme problém, je to děs několikrát denně vytírat a dezinfikovat byt kvůli psím zvratkům, už se přece jen sotva hýbu a mám strach, že to ani nebude nic dobrého pro miminko-to přece potřebuje sterilní prostředí!! nevím co s tím on je jinak hrozně milý, na děti zvyklý, spíš takový gaučák, ale dost na mě závislý, když jdu třeba na záchod, čeká u dveří, nechci se ho zbavovat, ale nějak nevím, jak jinak to vyřešit…přítel ho miluje, ale taky už ho to věčné zvracení (opravdu i několikrát za den) otravuje…nevíte některá co s tím??? děkuji za odpovědi
Sterilní prostředí??
Potěš klobás, to to dítě čeká dětství
Máme taky jorka, taky zvracíval, jestli vy mu nedáváte nějaké normální jídlo. Kupte mu kvalitní granule na citlivé zažívání a věnujte se mu. Jako dát pryč jorka proto, že občas zvrací a mimino potřebuje sterilní prostředí je fakt už úplně mimo ![]()
@MLD20 No tak sterilní prostředí mimino fakt nepotřebuje… ale psí blitky taky zas ne, to samozřejmě ![]()
Myslím, že nejvíc by pomohlo psa hoodně unavit - jak fyzicky (což s pupkem půjde těžko…) ale hlavně psychicky, cvičení, povely, učit ho všelijaké blbinky. Aby ve „volném čase“ vás měl obrazně řečeno plné zuby, byl někde zalezlý a odpočíval, místo aby si blitím vynucoval pozornost.
Na ulozto.cz myslím je ke stažení „101 psích triků“, je tam hodně inspirace.
Pokud teda veterinář opravdu vyloučil zdravotní problém.
@monika32 dáváme mu pouze granule doporučené od veterináře! a dávám si sakra pozor, aby jedl jen tyhle! jinak kdyby to bylo občasné zvracení, tak se ani neobtěžuju něco sem psát, ale on skutečně je schopný zvracet i několikrát za den…a mimochodem jsem psala, že se ho zbavovat nechci
no to jsou hovada, radši jsem to nedokoukala do konce…