Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@tonj píše:
@Cuarentena Pes venkovní…ok, ale budete mít teda miminko, když ho dáš na zahradu do kočárku, tak budeš sedět venku u kočáru nebo bude pes zavřený v kotci? Pak dítě povyroste bude si hrát na trávě, pískovišti…pes bude předpokládám zavřený v kotci? To bude život. Ale máš pravdu neřešíme tu tebe.
Ještě k tomu psovi sestřina manžela - je to docela agresivní pes, hlavně nemá rád děti tak kolem deseti let, asi mu někdy ublížily, takže opravdu musí být v kotci, i kvůli cizím dětem, co chodí kolem plotu, mohl by jim ublížit, kdyby třeba strkaly dovnitř ruce. Chodí ho venčit pravidelně a kotec má veliký, myslím, že je to rozumné řešení.
@nepřihlášená karin píše:
PAULO, ty jsi tady psala, že se o toto zajímáš hodně a že jsi ještě neslyšela, že by pes napadl kojence. Tak co říkáš tomu případu, který se stal nedávno, kdy mírumilovný a hodný pejsek napadl 8 denní miminko a to zemřelo. Já miluji psy, a jako svobodná a bezdětná jsem jich měla několik, ale co máme dvě holčičky a i když ta starší hodně žadoní, že chce psa, tak jsem v tomto neoblomná a psa si pořídíme, až bude mladší min. 10 let, protože pak s ním může chodit starší na cvičák. Fakt moc nevěřím tomu, že máte děti a ještě zvládáte cvičit pejska. V TV řekla k tomuto případu (kdy pes napadl kojence´),jedna velmi zkušená cvičitelka, že to, že je pes mírumilovný a hodný a majitel tvrdí, aniž by ho cvičil, že nedokáže nikomu ublížit, je pěkná hloupost. Že ona rozhodně nedoporučuje rodičům s mal. dětmi, kteří nemají čas s pejskem chodit na cvičák a denodenně se mu věnovat, aby si pořizovali pejska, protože do hlavy mu nevidí a i ten mírumilovný necvičený pejsek dokáže ublížit.
Opravdu nevěřím tomu jak byl pejsek mírumilovný v tom případě kdy zabil novorozence, v novinách či televizi řeknou vše napůl a nedodají už ty důležitosti, které by pak změnili úhel pohledu.Za poslední dobu se v mém okolí staly dva případy neštěstí, oba byly v médiích a oba byly podány napůl a úplně jinak než se staly… takže asi tak
@emma217 píše:
Opravdu nevěřím tomu jak byl pejsek mírumilovný v tom případě kdy zabil novorozence, v novinách či televizi řeknou vše napůl a nedodají už ty důležitosti, které by pak změnili úhel pohledu.Za poslední dobu se v mém okolí staly dva případy neštěstí, oba byly v médiích a oba byly podány napůl a úplně jinak než se staly… takže asi tak
Tak já docela věřím tomu, že i pes dokáže pěkně žárlit jako některé děti
@emma217 píše:
Jinak, nějak se mi nechce věřit, že by matka třeba nechala miminko v blízkosti agresivního psa. A v tomto případě nemůžete říct, že mimi udělalo něco špatně a že vlastně je mimi ten viník. Tak mi řekněte, co může být spouštěčem toho, aby pes napadl bezbranné mimi, které se sotva hýbe
@Mimise píše:
Ona na ty děti vrčí, je uplně vzteklá, musíme ji vždycky dát na chodbu aby se uklidnila.
Naši si pořídili psa z útulku, už čtyřletýho a jaksi jim tam zapomněli sdělit, že nesnáší děti. To jsme zjistili, když jsem přijela se čtyřměsíční Luckou a on se jí málem zakousnul do nohy
. Rodiče neměli to srdce ho vrátit zpátky do útulku, tak si ho nechali. Bohužel když přijedem, tak je pes celej den zavřenej, protože by holky sežral a mně tím pádem taky. kdyby bylo na mně, tak bych ho s díky vrátila zpátky, netvrdím, že je to vina psa, ale určitě předchozích majitelů, kteří možná pořídili dalmatina jako hračku dětem a když to nefungovalo, tak ho vrazili do útulku. Ale měli nám to k sakru říct, že mu děti asi ubližovali a nemá je rád. Bohužel na převýchovu bylo už pozdě. Další věc je, že se v létě nemůžu sebrat a jet za našima třeba na týden právě kvůli psovi. Takže to že je někdy pes povyšován na d člověka, je pravda, ale většinou je to vina majitelů, kteří prostě psa rozmazlí nebo zkazí. Předchozí pes byl úplně v pohodě, bohužel zemřel na rakovinu, když se Lucka narodila. U něj bych strach asi neměla, ale o samotě bych je stejně nenechávala a děti by byly vycvičený, co můžou a co už ne.
Určitě bych doporučovala všem, kteří si psi pořizují jen jako tak mimochodem, bez toho aniž by byli schopni do něj investovat energii a čas, do bytu, na zahradu už vůbec ne, aby to nedělali! pes se může stát pořádným problémem a právě ti psi, kteří jsou v kotcích, odtrženi od každodenního dění v rodině, bez socializace na děti a bez znalosti jejich způsob chování, pak můžou způsobit vážný problém! vždy to bývají psi z extrému - buď rozmazlení majiteli a neví kde je jejich místo ve smečce anebo psi z boudy a kotce nesocializovaní…
za mě by měl mít psa jen ten, kdo to zvládne a ví do čeho jde!
vždy bude mít zodpovědná matka o práci navíc - uhlídat, aby dítě nebylo se psem o samotě, aby pes neublížil dítěti a hlídat dítě, aby neubližovalo psovi
lidi jsou bohužel nezodpovědní a pořizují si leckdy i děti lehkomyslně, tak proč ne psa že jo… to píšu obecně, ne na nikoho tu z diskuze!
zakladatelka bohužel má problém už teď, takže pokud s tím něco nebude dělat (nezajde za kynologem, na cvičák, do „psí“ poradny apod. a nezmění způsob jednání se psem), tak bych se teda taky obávala! matka z toho může být pak značně nervozní, pes bude nervozní a to situaci fakt nepřidá…
@emers Přesně tak, ještě bych dodala, že kromě hlídání taky chlupy
- já už se z toho asi brzy poseru
Ale věděla jsem co dělám a co to obnáší, když jsem si psa pořizovala.
Jinak nechápu, jak pes může napadnout malé miminko - to snad pokud se nechová, tak je v postýlce, ne? Náš pes by asi musel mít v zadku vrtuli, aby se dostal přes vysoké postranice postýlky. Je to jen o zodpovědnosti a zdravému rozumu majitelů - rodičů.
Jinak, nějak se mi nechce věřit, že by matka třeba nechala miminko v blízkosti agresivního psa. A v tomto případě nemůžete říct, že mimi udělalo něco špatně a že vlastně je mimi ten viník. Tak mi řekněte, co může být spouštěčem toho, aby pes napadl bezbranné mimi, které se sotva hýbe
proboha vždyť matky nechají dítě u hrnku horkýho kafe! to si vážně myslíš že nějakou trdlici tohle napadne řešit?
já jen říkám že když se to chce řešit tak to jde, já psy mám a nenechávám je s Matýskem sama. jednou mi na něj jedna taky pěkně zavrčela, když na ní spadnul z nočníku ve chvíli kdy jsem se natahovala pro pití, ale to je fakt celkem jasný čí to byla vina.
jen chci říct že pokud má zakladatelka zájem to řešit tak to jde ![]()
Co jsem četla, tak nemělo jít o napadení jako takové, dítě prý zemřelo na následky proražení lebky, způsobené jediným kousnutím, nejspíš špičákem. To se mohlo odehrát různými způsoby, od napadení až po něšťastnou náhodu…
Taky se to mohlo odehrát třeba takhle :
http://www.jokeroo.com/…of-baby.html K tomu teda nemám slov, jak můžou být lidi hloupí…
Každý by měl odhadnout povahu svého psa a dítě s ním nenechávat samotné. A pokud přes výcvik se chová k dítěti agresivné, dala bych ho pryč. Ale zakladatelka ještě dítě nemá a už předjímá. Třeba to bude v pohodě a pejsek bude hodný. Něco jiného je cizí dítě a vaše. Pes to ví moc dobře.
@Vlkoška
to snad ani nemůže nikdo myslet vážně?! čumím jak umím. a pak se divme že se stávají takové nehody ![]()
@Vlkoška píše:
Co jsem četla, tak nemělo jít o napadení jako takové, dítě prý zemřelo na následky proražení lebky, způsobené jediným kousnutím, nejspíš špičákem. To se mohlo odehrát různými způsoby, od napadení až po něšťastnou náhodu…
Taky se to mohlo odehrát třeba takhle :
http://www.jokeroo.com/…of-baby.html K tomu teda nemám slov, jak můžou být lidi hloupí…
Proboha, to jsou kreténi
![]()