Kolik krmení štěněti?

10136
25.11.12 18:14

kolik krmení štěně...

Ahoj pejskařky, vy mě jistě poradíte…
Od včera mám doma štěně, kříženec velkého knírače a nejspíše labradora. Pejskovi je 10 týdnů, váhově má tak 3-3,5kg, což měl mít ve své velikosti tak kolem 3 týdnů, byl špatně krmen, vím o tom, i fena byla menší, než by měla být.. péaní pejsky krmila jednou denně a to ještě kolínkama, jinak je krmili sousedi, když nebyla doma, aby vůbec něco žrali.. s krmením problém nemá, splivne to během několik vteřin..
Jde mi o to, kolik pejskovi dávat granulí? nerada bych, aby vyrostl moc rychle, nebo ztloustnul.. moc pohybu doma neudělá, převážně leží, ale chodíme na 2-3 hodinové procházky, takže pohybu má relativně dost.. vím, že na krmení jsou tabulky, ale já jsem z toho trošku jelen.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
970
25.11.12 18:19

My dávali štěňátku podle tabulky na granulích, rozpočítat denní dávku na jednotlivé. Ze začátku 5× denně, pak se to snižovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
25.11.12 18:19

Na obalu by mělo být napsané kolik bys podle váhy měla dávat :-) přečti párkrát a porozumíš :-)

Příspěvek upraven 25.11.12 v 18:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.11.12 18:20

Granule dej podle návodu na obalu a dávku přizpůsob podle toho, jak pejsek bude vypadat (pes se při pohledu zvrchu musí v bedrech zužovat). Může to být i 2× tolik, než doporučuje výrobce. Prostě uvidíš - je to individuální.
A dávala bych asi nějaké preventivní chondroprotektivum (poradí veterinář).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.11.12 18:22

Štěně potřebuje jíst hodně aby rostlo. Kup drahé superprémiové granule pro štěňata a dávej mu jich trochu do misky několikrát denně -3× - 4×. Když trochu přibere tak to nevadí - neměl by z něj být cvalda ale dokud roste je to ok. Na granulích jsou tabulky - to je denní dávka takže tu bys měla rozdělit na tři díly a postupně mu je během dne dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
25.11.12 18:29

Hlavně důkladně odčervit, jestli je to takový chcípáček, jak to z popisu vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.11.12 18:30

Určitě na granulích bude dávkování, jak píšou ostatní, tak to rozpočítej na 3-4 dávky denně. Misku mu dej vždy na 20 minut a pokud nebude jíst, vezmi ji a dej zase v čase dalšího krmení a tak pořád dokola, nikdy mu nenechávej jen tak přístup ke granulím, aby si bral kdy chce, to není dobré.
A doporučuju nějaké lepší granulky, třeba Acanu apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10136
25.11.12 18:34

Má koupenou Enkubu.. já na to koukala, ale je tam 240 gr to mi přijde trošku moc, no.. a neporozumněla jsem tom, jestli to je celková dávka, a nebo na 1 krmení… my měli jezevčíka, a ten třeba měl jen 125gr denně na doporučení veterináře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.11.12 18:42

@xsaleen Záleží na těch granulích - každé mají jinou výživovou hodnotu. Těch méně kvalitních budeš muset dávat víc - od toho jsou ty tabulky. My máme dospělého kavalíra a dostává 100 gramů granulí Puriny Proplan denně. Jakmile dostane trochu víc tak tloustne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.11.12 18:43

@xsaleen tam bývají psané denní dávky, je už na tobě, jak si to rozdělíš…a máš přímo granule pro štěňata? Taky mi to přijde docela dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
25.11.12 18:57

Desetitýdenní štěně taháte na skoro tříhodinové procházky? :roll: To nemyslíš vážně že ne, takže především je to na tvém odhadu a zkušenostech, na gramáže granulí se můžeš víš co, psovi buď barfuj nebo krm granule, ne oboje dohromady. Za další, nevíš, jak pes vyroste a zmohutí když je to kříženec, takže přidávej CA, MSN, glukosamin, chondroitin, aby pes ještě ve finále neměl prošlapy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10136
25.11.12 18:57

@Verca1989 ano je to pro štěňata při váze 4kg a 3-4měsíce
no mě taky, to přijde na tak malé štěně dost..
@Lynette toto měl doporučeno při granulích K9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10136
25.11.12 18:59

@Baslerinda ono je to sice dlouhé časově, ale mám také malé dítě, takže co se týče dálky, toho fakt moc neujdeme.. navíc často sedí, nebo si i lehne a samozřejmě to není rychlá chůze, chodíme tak na hodku až hodku a půl dopoledne a odpoledne.. na kilometry je to tak 2 km na každou procházku, venčí se podstatně častěji ale to třeba jen 20m..

Příspěvek upraven 25.11.12 v 19:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.11.12 19:00

@xsaleen K9 neznám, ale je rozdíl mezi štěnětem velkého plemene a mezi dospělým psem středně velkého plemene - náš kavalír má ideální hmotnost 7,5 kil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
25.11.12 19:05

Ještě ti poradím jednu věc - nedávej mu jen a pouze granule - psi mají pak choulostivý žaludek a jak jednou sežere něco jinýho může z toho dostat šílené průjmy a to je pak na pohotovost. Takže klidně i občas dej kousek syrového masa, kousek vařeného masa, kousek syrové mrkve, kousek jablíčka, kousek vajíčka - prostě aby nebyl zchoulostivělej. Kamarádka dávala svému psovi jen granule a když psa hlídala její máma, dostal maso a skončil kvůli průjmům na pohotovosti. Vesnický pes dostává zbytky od oběda a když sežere žábu, poblinká se a vesele skotačí dál. Takže z vlastní zkušenosti můžu doporučit postup 95% žrádla ať tvoří granule a 5% něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný