Pro pejskaře - rhodéský ridgeback poslouchá, když se mu chce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8428
27.11.12 12:15
@renule 13 píše:
Chtěla bych se zeptat - máme doma 6 měsíčního pejska rhodéský ridgeback, věnujeme se mu chodíme s ním na cvičák, ale poslouchá jen, když se mu chce, někdy když je rozverný skáče a kouše a není k zastavení, taky na vodítku tahá. Není to pořád umí být i strašně poslušný a hodný, ale chci se zeptat je to normální, nebo by už poslouchat měl? Pořád si říkán, že je to štěně, ale zase mám strach ať s ním potom nemáme problémy jestli teda třeba nepřitvrdit ve výchově. :think:
:mavam: :mavam: Ahoj věnujte se mu takhle dál a bude vše ok…Ty moji blázmi RR začli uplně stoprocentně poslouchat až po pubertě cca po druhém roce :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
27.11.12 12:15
@renule 13 píše:
my jsme velká rodina :mrgreen: (mám tři děti z toho dvě už větší a manžela), takže s ním každý den někdo chodí na procházky, ale až odpoledne a je pravda, že ty procházky pomáhají, jen dopoledne je jak urvaný z řetězu někdy ani s malým nemůžeme být na zahradě by nás povalil oba :D a teď už sním nemůžu ani s kočárkem, protože tahá a já mám co dělat ho udržet. Takže dopoledne je doma a na zahradě a odpoledne až někdo příjde domů můžeme teprve někam vyrazit. 8o

vše jde odnaučit, ale musíte být důslední… brácha má 80kg masifa a malé děti a šlomu to zkombinovat.. jen pes musí vědět co smí a co ne!

• Citovat
  • Upravit
8428
27.11.12 12:16
@Petra2829 píše:
A bude hůř :mrgreen: Taková psí puberta je super věc. ale sklidní se. :kytka: Věnujte se mu nadále. Mně je 31 a pubertu mám stále. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak já jsem na tom věkem a pubertou uplně stejně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
27.11.12 12:41

Ahojky :) naše fenka rasy Tosa Inu dělala jako štěndo to samé..na zahradě ji chytl rapl a skákala po nás a kousala do rukávů nebo nohavic..pomohlo důrazné nesmíš a koště do ruky a už se klidila, někdy při tom i vrčela, takže ji manžel jemně,, skřípl,, nohama a když se zklidnila, pochválil ji, že ták je hodná :pankac: Teď už jí budou 3 roky a je z ní vyrovananá poslušná slečna :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
27.11.12 14:02

Moc děkuji za rady, vím, že musíme být důslední - snad ho zvládnem, je to náš mazel a miláček, tak snad nám nepřeroste přes hlavu to by mě mrzelo mít doma nevychovance :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
27.11.12 14:06

@renule 13 nojo, nastala mu puberta, tak zkouší co vydržíte :) Je to normální, samozřejmě nějaké blbnutí potřebuje ale všeho s mírou, vy mu musíte ukázat, kde jsou hranice. Chce to prostě důslednost. A proti tahání na vodítku je nejlepší naučit ho povel „k noze“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
27.11.12 15:16

My máme boxerku, to jsou taky magoři až do důchodu :mrgreen: Tvůj je jěště štěně na nějaké výstřelky má nárok, ale proutek se musí ohýbat dokud je mladý :) Takže věci, které ti vadí - tj. skákání na tebe, děti, tahání, okusování atd. musíte korigovat už od štěněte, jinak to s ním poroste :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný