Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem milovníkům koček,
už nějaký čas dobrovolničím v kočičím depozitu v Ostravě, kde se staráme o opuštěné a zachráněné micinky. Momentálně máme cca 117 koček, od malých koťat až po starší kočičí seniory.
Naše největší současná výzva jsou nová škrabadla a odpočívadla. Ta stará se nám postupně rozpadají a už nejsou bezpečná. Kočky na nich tráví většinu dne, potřebují si brousit drápky, lézt, hrát si i odpočívat.
Spustili jsme proto sbírku na Donio, abychom mohli pořídit kvalitní a hlavně odolná škrabadla, která něco vydrží i při tak velkém počtu koček.
Každá i malá částka nám pomůže.
Přispět můžete tady: https://donio.cz/…ci-skrabadla
Pokud nemůžete přispět, moc pomůže i sdílení sbírky dál ![]()
Za všechny naše chlupaté svěřence děkujeme ❤️
@Anetababeta píše: Více
Ahoj, moc ráda bych pomohla, ale sama nemám moc peněz. Na útulek posílá mamka na Vánoce, ale je to útulek, se kterým spolupracujeme a máme z něj už druhou kočičku. Jinak ale obdivuji všechny „kočkaře“ za tuto hezkou a důležitou činnost a doufám, že vám někdo přispěje. Sama bych chodila pomáhat, ale mám na kočky alergii, tak jsem ráda, že zvládnu jednu doma, protože bez kočky žít nemůžu. Hodně štěstí a hodně dárců ![]()
@Lollitka píše: Více
Co se týká koček, tak taky vypomáhám - pomáhám s odlovením koček, kastrujeme na vlastní náklady a vracíme je kastrované zpět do jejich původního prostředí.
O těhle depozitech si myslím své… chytaj venkovní kočky, ubytují je a pak škemrají na sockách o peníze na všechno… to se ví že každý přispěje protože kočka je zvíře roztomilé, Ale je to v konečném důsledku jen citové vydírání…
Navíc mně samotnému příjde uvěznění venkovních koček na skoro jako týrání.
@HornyHippo píše: Více
tak ten útulek, co píšu já, nechává uvnitř malé koťata a kočky, které se ukážou jako mazlivé, zvyklé na člověka, a které mají šanci na adopci,
ty plašanky také vykastrují a vypustí je na místě, kde jsou kočky zvyklé žít a vozí jim tam krmivo - tak to má vypadat
@stinga píše: Více
Viď, já bych se na kočky rozdala, kdybych měla z čeho, děti mít nemůžu a kočky jsou moje lásky. Ale právě už taky podporujeme jeden útulek a nejde to všude, kočiček je tolik, že to by člověk musel být miliardář. To je super, že máte tři kocourky, my měli jednoho, ale ten pak vážně onemocněl, tak jsme ho museli nechat uspat, teď máme nového ze stejného útulku. Já bych asi víc koček nezvládla, i ten náš je solitér a říkali o něm, ať je jako jedináček.
My nechali vykastrovat 9 koček u nás v ulici a krmili jsme je roky na jejich místě. Postupně ale kočky mizely (přejetí autem, roztrhání psem…). Poslední žila 11 let.
Naopak z depozita jsme měli kocourka odchyceného venku, nemocného (brali jsme si ho po zaléčení), strašný plašan, prvních 5 týdnů u nás vylézal jen v noci na wc (papání a pití jsme mu dávali pod postel), ale pak jednou mi skočil do postele a začal se tak strašně mazlit, že jsem celou noc nemohla spát a jen jsme se mazlili, venku prý trpěl, takže by nešel po kastraci vrátit zpátky. Myslím, že by si ho jinak nikdo ani nevzal, protože potenciál k mazlení ze začátku prakticky neměl.
@Lollitka píše: Více
já vím, pamatuji si, že jsi hrozně složitě řešila svou alergii a pak musel kocourek být uspaný, a tenhle nový je v pohodě? je mazlivý? a ty bereš nějaké léky proti alergii a pomáhá to?
Jj, no ta alergie mě hrozně štve, ale beru Zodac večer a nějak se to drží, ťuk, ťuk. Jinak k novému kocourkovi bych raději napsala SZ, můžu? Taky jsou tam nějaké zdravotní problémy, se kterými jsme si ho už brali.