Shi-tzu nebo buldoček?

259
23.9.25 11:52

Shi-tzu nebo buldoček?

Ahoj, jsou tu nějací nadšenci těchto plemen?
Chceme si s dcerou pořídit pejska, přemýšlíme nad tím už dlouho a líbí se nám tyto dvě. Žijeme v paneláku. Dceři je 8 let. Já pracuji od 7 do 15h, s tím, že bych si mohla v poledne skočit psa vyvenčit.

Zatím děkuji, případně se budu pak ptát dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59403
23.9.25 12:00

@Mimim3101 asi si načíst co které plemeno potřebuje. U shi-tzu bude náročná péče o srst. načetla bych si povahu. my máme doma 2 buldočky ;). Pořizovací cena vyšší, u shi-tzu nevím jak se ceny pohybují. Hlavně dobře vybrat chovnou stanici, ideálně at mají víc zdravotních testů než je jen povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
23.9.25 12:14

Je ti snad jasny, ze na tebe spadne veskera pece o psa vc. venceni a to denodenne, holku to prestane totiz za par dnu bavit 1) a 2)dnes ma psa uz temer kazdy, kolikrat vidim na sidlisti vencit pitbulla navolna a podobna plemena, takze ja bych mela obavu nechat dite samotne psa vencit, bo to se semelou kolikrat a narychlo takove nebezpecne situace, ze ma dospely co delat!

U kazdem plemenu si toho prosim nastuduj co nejvic a to jsk o zdravi tak o povaze a potrebach
Shi-tzu nemuzes poustet z voditka, jestli o nej nechces prijit, buldocek ma zase problemy s kratkym cenichem-zvlaste ve vedrech miva problemy s dychanim.

Uz vis kam se psem, kdyz trebas poletite k mori?

Uvedom si, ze zvlast tady ta mala plemena mas pak k sobe pripoutana klidne i 15 let a pro samotneho cloveka se tak jedna o velmi narocny ziv.usek ; neni to jak s ditetem, ktere cim je starsi, tim je samostatnejsi.
No a stari a nemoci s tim spojene taky byvaji se psy vyzivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3330
23.9.25 12:26
@Markéta80 píše: Více

2 budočky? Láskyplně závidím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.9.25 12:56

Je ti jasný, že holku to přestane brzo bavit a vše budeš muset dělat ty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35992
23.9.25 13:12

Štěněti nestačí vyvenčit v poledne. Ti curaji a kakaji pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24898
23.9.25 13:33

Se shi-tzu budeš otrokem úklidu
https://hobbio.cz/shih-tzu/
buldoček do bytu pro dvě holky asi lepší jak kvůli srsti, tak i kvůli pohybu (nevadí mu kratší prochajdy)
https://hobbio.cz/…ky-buldocek/
pokud se vám líbí (na mne je trochu divnej :mrgreen: a chrápe), tak bych šla do něj
hodně štěstí s miminem, ano, je to obr starost, ale i velká radost :srdce: zjisti si, kdo by hlídal/vyvenčil (jde to i placeně přes hlídačky. cz) a jaké jsou náklady na veterinu a kvalitní krmivo, ať nejsi překvapená… hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.25 13:34

Co vím z okolí, že když si lidi dovezou štěně domů, tak si berou třeba měsíc a víc dovolenou nebo nějaký volno, protože to je záhul jak s „lidským“ miminem a ještě se střídají, aby doma pořád někdo byl ještě dalších x měsíců…hlavně to vyprazdňování, že…aby se trochu naučilo atd… :nevim: To asi v poledne skočit si domů vyvenčit stačit nebude - ale možná že to víš a počítáš takhle s tím…

• Citovat
  • Upravit
24898
23.9.25 13:36
@JancaS84 píše: Více

souhlas, já si na štěně brala vždy týden dovču a lítala před barák po každém spaní a učila venčit, je to mimino prostě… určitě první dny nenechávat celý den samotné, to se pak těžce vymstí hygienou, dost lidí to řeší papírovou plínkou pro psy a pak se diví, že to pes nepochopí dalších x měsíců, prostě je to dřina ho to naučit a s tím se musí počítat..
venku moooc chválit a odměňovat pamlskem, doma nadat, fuj… opravdu i v noci lítat ven…
díky tomu a péči a vytrvalosti mi štěňata do pár týdnů neudělala doma už ani loužičku…
Zato v okolí vidím, jak pejsi klidně doma, nebo i ničí věci, nábytek, sedačku.. je dobré mu dát vlastní prostor třeba na chodbě/v kuchyni s omývatelnou podlahou, když bude pár hodin doma samo…
vždy jsme se u štěndy doma střídali, ty první týdny určitě… podcenit to se vymstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
23.9.25 13:56

Do buldocka bych nesla ani omylem - to je v podstate predplacena vstupenka na veterinu. Vidim to v okoli, ze co buldocek to problem. Jsou to preslechteni chudaci. Hlavne si vyberte dobrou chovku, ktera dela nadstandardni zdravotni vysetreni, at udelate co nejvic pro to, aby byl pes zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
23.9.25 14:04

Přečti si něco o nemocech typických pro tato plemena, tvůj veterinář si vydělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
23.9.25 14:10

Šla bych do buldoka jedině s velmi dobrou CHS a i tak bych počítala s možnými velkými fin. náklady na psa (veterina, krmivo, atd…).
Mám kamarádku, která má fenu. Velmi pečlivě vybranou. 2 měsíce doma socializace štěnětem, atd… úžasná fena. Oni ji mají jako dítě a hodně se snažili/snaží. Jen tedy na veterině i tak bydlí. Je to škoda a je mi jich líto, protože jinak je to úžasný pes.

• Citovat
  • Upravit
112
23.9.25 14:17

Za mě by se do paneláku spíš hodil shi-tzu – je menší, klidnější a dobře zvládá i byt. Buldoček je super mazlík, ale má víc zdravotních potíží a hůř snáší horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24898
23.9.25 14:20

@Snopy123 to je moc smutné, co té fenečce je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
23.9.25 14:29

My jsme měli buldočky (2× po sobě fenku). Obě se dožily moc hezkého věku, kolem 13 let a na veterině taky nebyly pořád, tak normálně. Jsou to dokonalí psi k dětem. Mně bylo asi 10-12 když jsme si pořídili první. Dlouhé vycházky nepotřebují takže myslím, že úplně stačí vyvenčit když si odskočíš z práce nebo dcera po škole. My jsme taky byly s mamkou jen dvě. Takže za mě tedy buldočka, s druhou rasou nemám zkušenosti, ani z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný