Kocourek kulhá

Violet792
30.12.23 11:36

Kocourek kulhá

Ahoj holky, asi před půl hoďkou jsem přijela domů a všimla jsem si že náš kocourek nedošlapuje na přední nohu, tak jsem mu ji chtěla zkontrolovat, ale začal mňoukat a hodně ho to bolelo, je mu rok a půl takže je ještě mladej, a teď nevím co dělat, právě teď leží a když chce jít dolů z křesla tak nemůže skočit, nevíte co to může být? Pokud se to nezlepší tak pojedeme na veterinu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21956
30.12.23 11:49

Já bych na zlepšení nečekala a jela na veterinu hned. Pokud ho to bolí na dotek a nemůže došlápnout, tak bych ho nenechala zbytečně se trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3708
30.12.23 11:56
@Violet792 píše:
Ahoj holky, asi před půl hoďkou jsem přijela domů a všimla jsem si že náš kocourek nedošlapuje na přední nohu, tak jsem mu ji chtěla zkontrolovat, ale začal mňoukat a hodně ho to bolelo, je mu rok a půl takže je ještě mladej, a teď nevím co dělat, právě teď leží a když chce jít dolů z křesla tak nemůže skočit, nevíte co to může být? Pokud se to nezlepší tak pojedeme na veterinu :srdce:

Svátky před námi, jeďte, ať to neřešíte na pohotovosti, nebo se to neprotáhne do úterka zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Violet792
30.12.23 11:57

@nozu jo, já bych jela hned, ale už se nám to jednou stalo s druhým kocourkem, který je starší a jeli jsme hned na veterinu, ale pak to nakonec nic nebylo, ale on zase tak nemňoukal a asi ho to až tak moc nebolelo :nevim:, tak si říkám že to může být něco vážnějšího :srdce:

• Citovat
  • Upravit
10088
30.12.23 12:01

Může mít utržený drápek, něco vraženého v tlapce, zlomenou nohu… To se takhle přes internet nedá diagnostikovat. Poradí na veterině, ne na emiminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Violet792
30.12.23 12:08

@Jahru tak já nepočítám že mi tady někdo diagnostikuje co mu je, jen jsem se chtěla zeptat jestli s tím někdo nemá zkušenosti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Violet792
30.12.23 12:29

Tak teď jsem mu změřila teplotu a má ji trochu zvýšenou, tak asi pojedeme :srdce:

• Citovat
  • Upravit
21069
30.12.23 12:41
@Violet792 píše:
@Jahru tak já nepočítám že mi tady někdo diagnostikuje co mu je, jen jsem se chtěla zeptat jestli s tím někdo nemá zkušenosti :srdce:

A k čemu ti budou v tomto případě nějaký zkušenosti cizích lidí s úplně jinejma diagnozama než má ten váš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
30.12.23 12:48

Kočky můžou mít teplotu vyšší než lidi, klidně i 39st.
Kocourek je venkovní?
Jak tu někdo psal- omrkni mu drápky, zkontroluj bříška jestli si něco nezapíchl, prohmátni klouby, hledej i případný otok. Třeba si všimneš u čeho mňouká nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
30.12.23 12:50

Ale radši bych taky jela, když tak dostane aspoň
analgetika a uleví se mu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Violet792
30.12.23 12:58

@Ochluplepsi on má 39,7 a na netu píšou že normální teplota je 37,5-39 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2431
30.12.23 13:01

Rozhodně jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Violet792
30.12.23 13:02

@Ochluplepsi no on je většinou přes den venku, ale na noc je vždy doma :srdce: a tu packu jsem se mu snažila prohlédnout, ale hodně ho to bolí takže se docela bojím abych mu ještě s něčím nepohnula :nevim:

• Citovat
  • Upravit
385
30.12.23 13:12
@Violet792 píše:
@Ochluplepsi no on je většinou přes den venku, ale na noc je vždy doma :srdce: a tu packu jsem se mu snažila prohlédnout, ale hodně ho to bolí takže se docela bojím abych mu ještě s něčím nepohnula :nevim:

Jestli je i venkovní, tak bych radši jela. To může být i pokousání nebo zlomenina (něco srazilo?) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
30.12.23 13:14

@Violet792 To chce veterinu a ne čekat na zlepšení či zhoršení jeho stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný