Kocourek - poradíte prosim?

128
5.9.16 15:47

Kocourek - poradíte prosim?

Zdravím vás kočkomilové :mavam: Chtěla bych poradit. Chystáme se pořídít koťátko, chceme kocourka. Před nějakou dobou nám umřela kočička a já bych chtěla kočičku podobnou, nejen vzhledem, ale i náturou. Zalíbil se nám jeden kocourek, ale nejsem si jistá, tak mám pár dotazů:

1. Koucourek je pouze venkovní. Já ho chci domů, s tím, že může na zahradu, ale chci mu dát domácí útočiště - mám šanci takového kocourka naučit na záchod, pokud to teď neumí? Dá se ochočit, když jeho mám je velmi plachá? Vím, že koťátka by se v jejich zájmu měla brát od mámy ve 13. týdnech. Platí to i v případě, že chceme koťátko „převychovat z venku na doma“?

2. V jakém týdnu se pozná temperament/nátura koťátka. Kocourkovi je ted 6 týdnů a je ještě takový neodhadnutelný. Bohužel jsem ho moc neviděla, bydlí s mámou na půdě a jen na nás koukal zpoza dřeva. Nechtěla jsem ho moc rušit.

3. Jaký je rozdíl mezi kočičkou a kocourkem v chování a ve vzhledu. Pohlaví poznám, ale jde mi o to, jestli třeba kocourci mají širší tvář (už od koťátek), jsou větší, těžší, toulavější atd.

Moc Vám děkuji za rady a tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19078
5.9.16 15:52

@Elleila pokud si vezmeš kotě tak nevidím důvod proč by se nenaučil chodit na záchod :-) S tím, že jsi zvykne být doma, to taky nebude u kotěte problém. :-)

Já mám kocoura z útulku, brala jsem si ho, když mu bylo 5 měsíců, takže odrostlé kotě a nebyl vůbec problém. od první chvíle chodil na wc a to, že nemá přístup ven mu nevadilo (jsme v bytě). A to žil několik měsíců prý někde na zahradě. Zvykne si, uvidíš. :-) Koťata jsou fakt učenlivá. Ale od kočky bych ho nebrala dříve jak v těch 13 týdnech. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
5.9.16 15:56

@Yasminn děkuji za reakci, to jsi mě potěšila. Mě se kocourek moc líbí, ale zatím na záchod chodit neumí, tak aby jsem se jen bála, aby si pak nechodil, kde se mu zachce. A neznačkuje ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.9.16 15:56

@Elleila jinak ano kocouři bývají větší. Ale nevím zda se to pozná u kotěte. U dospělých koček je ten rozdíl mezi kočkou a kocourem markantní. Náš kocour má 5 let a je fakt dlouhej a velkej. :lol: oproti kočce co má brácha. :P

S tím touláním to je tak…kocouři se občas toulají, ale pokud kocoura časem necháte kastrovat, měl by se držet u baráku. Náš je kastrovanej, protože je v bytě a je to gaučovej povaleč. :lol: :lol:

Ale i kdybych bydlela v baráku, nechala bych kastrovat, je to lepší. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
5.9.16 15:59

Ahoj, máme takového kocourka našel si nás ještě jako kotě. Na kočičí WC se naučil chodit hned stačilo ho tam strčit a věděl sám co a jak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.9.16 16:00

@Elleila neboj, zvykne si :-) Tak pokud je na půdě, tak se to asi zatím ani nemohl naučit. :-) A je ještě malinkej, jestli je mu jen 6 týdnů. :-) Nechala bych do cca do těch 13 týdnů u maminky a pak bych ho vzala. Stačí když ho pak vezmeš domů, položíš ho do záchodku a on už bude vědět. :D

Našemu kocourovi bylo 5 měsíců a od první chvíle chodí na kočičí wc. Nikdy nebyla nehoda.
Jo a známí, ti si vzali dom kočičku, která žila venku (dle veterináře je cca 3 roky stará) a na kočičí wc chodila taky hned ten první den. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.9.16 16:01

@Elleila Já měla kočky od kotěte..taky od první chvíle uměla na wc. měla jsem zahradu a když chtěla, pustila jsem ji i na celý den a z toho se proválela celé dny doma..teď už rok bydlí v bytě a ze začátku se ji stýskalo po venku, ale už si zvykla a nechce jít ani na vodítků :D. Měl jsme i kocoura, který byl přes noc doma a přes den venku…jak byl větší značkoval si celý dům i po kastraci a pak i přes kastraci utekl tak jako všichni kocouři. Kočky se drží víc u domu. Mazlivý jsou tak, jak ty si je naučíš, já měla vždy a mám extrémně mazlivé. Co se týká vzhledu, nevím jak to popsat, ale podle toho, že je u mámy..typuji spíš, že je to kočka, kterou taky doporučuji víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
5.9.16 16:02

A takový dotaz - naučí se kočka na záchod venku, když dosud byla na kočkolitu? :think:
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.9.16 16:03

@Elleila neznačkuje, je kastrovaný :-) Myslím, že kolem 1 roka jsme ho dali kastrovat. :-) V bytě by to jinak ani nešlo. Ale i tobě to doporučuji, bude se vám držet u baráku, nebude mít zaječí úmysly. :-) A navíc se nebude rvát s kocourama. Kamarádka takto přišla o kocoura :-( Byl nekastrovaný, chodil domů servanej a jednou přišel s dírou v hlavě, měl to rozdrápané od jiného kocoura, dostal do toho infekci a umřel. :-(

Kastrace je fakt lepší. Jo a pokud jde o myši, tak kastráti je loví taky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.9.16 16:04
@Lenka512 píše:
A takový dotaz - naučí se kočka na záchod venku, když dosud byla na kočkolitu? :think:
Díky :kytka:

jako že byla v bytě a teď bude venku? No ono jí nic jiného nezbyde, když venku ten záchod mít nebude. :D nebo jak jsi to myslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.9.16 16:05

@LenaNell fakt utekl i kastrovaný jo? To je divný :think: :think: :nevim: Ale třeba ho vykastrovali blbě, když píšeš, že i po kastraci značkoval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.9.16 16:06

@Lenka512 naučí. Máme kocourka z venku - odchytla jsem ho divoké kočce ve 12 tt, 14 dní byl doma, pak jsem ho začala pouštět ven.
Situace s venčením vyústila tak, že domů chodí jíst, spát, venku se výhradně vyprazdnuje. Doma nemáme nic, on se naučil chodit jen ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.9.16 16:10

@Yasminn Jo utekl a né jeden, utekli mi takhle tři kocouři a každý kastrovaný jinde. Kočky i nekastrované se drželi u domu. Jsou i klidnější a ta moje se v pohodě snese i se psi všech ras a to kocouři se mi nesnesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.9.16 16:14

@Elleila jinak ti ještě doporučím, než si kocourka přinesete dom, tak je dobré aby tam cítil svůj pach. Takže třeba vzít nějakou rukavici, či ručník, kocourka si do toho zabalit, hladit ho atd…prostě aby ten jeho pach tam byl a pak přijít domů a tím ručníkem nebo rukavicí ošmrdlat třeba nábytek. gauč, dveře, koberec atd…prostě aby se tam cítil. :-)

Zvykne si rychleji a bude to pro něj příjemnější :-) Bude to brát jako známé prostředí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
5.9.16 16:41

Brala jsem kotě, které bylo venkovní a velmi plaché. Po příchodu domů jsem ho zavřela v domě…zalezlo pod linku a asi tři dny jsem ho neviděla, záchod a misky jsem mu dala k té lince. Ráno bylo v záchodě načůráno (asi v noci, když byl klid, vylezla). Poté postupně vylézala častěji, doma jsem ji nechala zavřenou měsíc, aby si zvykla, že to její nový domov, poté jsem ji pustila ven a doufala, že se vrátí a vrátila. Přes den byla venku a když jsme přišli z práce chodila s námi domů, kde byla i přes noc, spala s námi. Když byla doma chodila na kočičí záchod, ale ne moc často, potřebu vykonala vždy venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný