Kojenec - mazání obličeje opalovákem

23
13.4.24 20:42

kojenec - mazání obličeje opalovákem

Dobrý den,
prosím, když jdete na procházku, mažete kojenci obličej? A doporučíte případně krém (značku) prosím? Mimčo je v kočárku (v hluboké korbičce), ale s nynějšími teplými dny a blížícím se létem, nevím, jestli nemám pořídit krém na obličej. V zimě jsem mazala krémem proti mrazu/větru. Ale je potřeba a čím mazat v létě a od jakého věku? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13753
13.4.24 21:01

Ne, nemazala jsem, nevystavovala jsem ho sluníčku. Buď byl v kočárku ve stínu (nebo byla na boudičce sluneční clona) nebo v šátku s kloboučkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
13.4.24 21:02

Určitě, značek je hodně, to nevím, za kolik krém chceš…používám přírodní krémy s minerálním filtrem a mažu i ruce, dcera uz nosí body s krátkým rukávem…postupně budu mazat i nohY nebo bude mít uv triko..

• Citovat
  • Upravit
76590
13.4.24 21:05

@xMartinka95 obličej miminka v korbičce by neměl přijít na přímé slunce, vždyť existují zástěny proti slunci,
také proti mrazu a větru jsi ho mazala zbytečně, v korbičce není vítr a u obličeje dítěte ani mráz - krémy jsou určené pro dítě, které chodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
13.4.24 21:36

Mazu i ve stinu, takze i do korby. Treba woodenspoon.

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
14.4.24 06:47

@stinga takže když dá dítě na deku nebo pase hříbata v kočárku nebo venku poleze, tak na něj vlastně nesvítí, protože nechodí 😂

• Citovat
  • Upravit
3038
14.4.24 06:57

Do korbicky jsem nemazala, pak casem ruce a nohy, ale na tvari ne, mimina dostala siroke klobouky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
14.4.24 07:58
@Kocicka1987 píše: Více

No, tak pokud jezdi v hluboké korbě, tak to ještě nepoleze… A ja tedy deku davam do stinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
14.4.24 08:32
@j.a.n.i1 píše: Více

I do stinu sviti, proto tam vidis a neni tam tma ;)

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
14.4.24 08:34

@j.a.n.i1 v hluboké korbě je dítě, dokud samo nesedí, ale to se nevylučuje s lezením, ten sed jaksi následuje :roll:…asi je něco jiného, když jde z paneláku na chvíli ven nebo když my jsme na zahradě a na výletech většinu času a tomu slunci se nevyhneme, s dcerou v naruči chodím po zahradě, houpeme se, kouká z kočárku nebo je na zemi a ve stínu ji neudržím, i když je nesedící kojenec…

• Citovat
  • Upravit
13753
14.4.24 09:05

@Kocicka1987 tak zase když na něj občas zasvítí, tak to nevadí, tělo potřebuje sluneční svit. Problém totiž vidím v tom, že se ten krém pak nesmyje, protože asi nemyješ dítěti obličej mýdlem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
14.4.24 09:38
@Kocicka1987 píše: Více

No, v dnešních korbach bych to chtela videt, i když občasná vyjimka se najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
14.4.24 09:40
@olivovyolej píše: Více

Zkus zopakovat fyziku… UV a viditelna cast spektra jsou naprosto rozdílné soucasti. Takže to, ze odfiltruju UV slozku fakt neznamená, ze udelam tmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
14.4.24 09:49

Za me dost zalezi na veku. Jen v korbe jsem diteti oblicej nemazala, bylo tam schovany, mela jsem i tu clonu. Okolo 8.-9. mesice ale zacalo leto a dovoleny a my cestovali, vcetne moře. Takze to uz jsem mazala. Mazala jsem Weledou a La Roche Posay, od roka Biodermou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
14.4.24 10:01

Ja mela kocarek s SPF 50, takze jsem v korbicce oblicej nemazala, muzes koupit i slunecni clonu. Jinak pouzivame Badger, ale ted uz jsou deti vetsi. Pokud ale koukaly nohy nebo ruce, tak ty jsem mazala. Na hlavicce jeste mely mimo kocarek (a v nositku) kloboucek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí