Kojenecká strava do Egypta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
19.10.22 09:38

Kojenecká strava do Egypta

Dobrý den, chci se zeptat. Všude se dočítám že je zákaz dovozu jídla do Egypta, tudíž moje otázka zní jak je to s dovozem kojenecké stravy (sunar/příkrmy) spíme mi jde o to abych měla pojistku když malá nic nebude chtít a hlavně na večer potřebuje ještě mlíčko. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24750
19.10.22 10:45

Dak soudě dle pakárny, jakou nám dělali např. loni na letišti v Hurghadě, kdy se běžně muselo vyhodit i malé balení vody a drogérky si neumím představit vézt tam nějaké kojenecké výživy a sunar taky ne, protože ten zas vypadá jak drogy…
domluva s nimi moc není, prohlídky tělo na tělo jak u teroristů, s miminem bych tam neletěla vůbec, nemá ještě střevní floru uzpůsobenou na jejich bakterie a taky se ti tam může slušně dehydrovat průjmy…
Lékárnya drogerie s kojeneckým evropským zbožím tam na hlavních třídách najdeš, takže bych to koupila tam, ale prioritně bych tedy změnila s tak malým dítětem destinaci. Dá to tam zabrat kolikrát i dospělému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15739
19.10.22 11:00

@Lucy75 Holt některé zkušenosti jsou nepřenosné, kdo chce, ať si Egypt zkusí na vlastní kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
19.10.22 11:05

Už je to tedy 11 let co jsme byli v egyptě s tenkrát roční dcerou, nejedla nic jiného než příkrmy ve skleničkách, takže zásoba na 14dní + sunar jsem měla, ale vše v kufru, ne v palubním zavazadle (já půlku a manžel druhou, kdyby se kufr ztratil) a bez problémů. ale je to už dávno teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
19.10.22 11:17

@Zumpa kdo chce kam..
Léty se to tam fakt horší a přitvrzuje, právě loni jsme museli úplně bosky přes rámy dokonce 2× a ošahávačka byla hodně těsná i pod paží, prsa, zadek (ženy v burkách ženám, uniformovaní muži mužům)… ve srovnání před 10a více lety násobně drsnější…
ty baby na kontrolách se tvářily jak na vrahy a nedejbože se na ně usmát nebo promluvit..

navíc tam ty bakterie fakt lítají i ve vzduchu a jsou i v bazénových vodách, protože i když si člověk čistí zuby balenou vodou, tak se stejně většinou střevním obtížím nevyhne a kolikrát jsou hodně brutální a více dnů… Pro kojence nebezpečná záležitost.

No, zlatá Evropa, Řecko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33307
19.10.22 11:23

@Alishe19 obecně do palubního se můžou brát tekutiny do 100 ml v průhledném plastu, ne ve skle. Do kufru, co půjde do podpalubi, můžeš zabalit cokoli.
Koukni na web aerolinek, každá ma trošku jiná pravidla a některé toleruji jídlo pro na cestu pro malé děti. S námi byly v září v letadle tři mimina a všechny maminky měly sebou lahvičky s mlékem, pitím. Při startu a hlavně před přistáním je dobré dítěti dávat pít, lépe zvládne přetlak v uších, který je bolestivý.

Jinak souhlasím s tím, co už bylo napsáno. Pokud to není kvůli stěhování apod, ale jen kvůli dovolené, nejela bych s miminem. Dítě z toho vůbec nic nemá, v horším a bohužel částem případě má zdravotní potíže, a pro rodiče je to jen starost navíc. Dvouleté trilete si to už užije, a hlavně řekne jestli ho bolí bříško nebo ucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
19.10.22 11:29

Vy jste fakt blázni. No hodně štěstí :palec:

• Citovat
  • Upravit
33307
19.10.22 11:33

@Lucy75 souhlasím. Když už, tak Řecko, Itálie, Španělsko. Ale ani tam bychom s kojencem, s miminem nejeli.
V září jsme byli tři týdny v Turecku, my v pohodě,
dávali jsme si pozor a užívali probiotika, ale vím o lidech, kteří skončili na den v nemocnici na kspackach, děti taky. Miminko bych prostě nikam nebrala, pěknou dovolenou můžou mít v CR, ty dva roky moře počká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.10.22 12:04

Děkuji všem za reakce, neptala jsem se zdá dítě brát nebo nebrat. Nejedu s malým miminkem, psala jsem že malá večer potřebuje mlíčko, jinak jí normální stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15739
19.10.22 12:53
@Alishe19 píše:
Děkuji všem za reakce, neptala jsem se zdá dítě brát nebo nebrat. Nejedu s malým miminkem, psala jsem že malá večer potřebuje mlíčko, jinak jí normální stravu.

Potřebuje? Tak ho dej do zavazadla k odbavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.10.22 13:08

@Zumpa prostě bez něj neusne
Jasný zkoušíme to bez něj.
Jde mi o to zda to není problém v tom odbavenem zavazadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33307
19.10.22 13:25
@Alishe19 píše:

Dotaz je na kojeneckou stravu, v nadpisu i v úvodním tvém komentáři, tak se nediv :)
Kojenec je do 1 roka věku.
2-3 leté batole není kojenec a mliko na večer můžeš mít v kufru v podpalubi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.10.22 13:40

@adresa omlouvám se, ale neříká se tomu pak batoleci strava
Za dalším jedeme z kraje jara :)
Děkuju z info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33307
19.10.22 13:42

@Alishe19 klidně batoleci, nebo prostě dětská :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33307
19.10.22 13:43

A doporučuji malé i vám týden předem přidat probiotika, pokud je neberete pravidelně, nám se to osvědčilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí