Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já teď chrastítko s plyšákem vyprala a dokonce i hodila do sušičky a bez problému
![]()
Ahoj. Já kupuju nové hračky (kousátka moc nemusím) a pokud možno pratelné. Pokud by praní nezvládly (když dostaneme něco, co se prát nedá, tak stejně vyperu), tak by letěly. Zatím se mi to ale nestalo, jen jedna pískací přestala pískat, ale časem zase začala (takže asi jen schla).
Teď co je Mája větší, tak někdy plyšáka jen otřu vlhkým ubrouskem.
Napadá mě taky dát do mrazáku - ale to jsem nezkoušela. ![]()
Ahoj,
já normálně všechny plyšové, látkové, apod. hračky peru v pračce na 30
A vydržely zatím všechny, včetně těch pískacích, šustících, chrastících a dokonce i štěkací štěně od Lamaze ![]()
Jinak kousátka a chrastítka buď na chvíli vyvařit nebo jen pořádně umýt horkou vodou s trošičkou Lovely (může být i v dětském mýdle), a pak ještě jednou pořádně opláchnout, to by mělo stačit ![]()
já jsem malé hračky vyprala a plastové jsem omyla v horké vodě a co se dalo to jsem prostě vyvařila a zatím se mi také nestalo že by nějaká nevdržela tenhle proces ![]()
Taky plyšové hrkací i pískací peru. Normálně na 30 a v dětském prášku + 2* máchání. Plastové omyju pod horkou vodou, vydrhnu kartáčkem a otřu. O tom mrazáku jsem taky slyšela… Mělo by to zničit případné rostoče. Myslím si, že na tom nic není - my máme také spousty hrkaček poděděných buď po synovi nebo po neteři.
![]()
jj, i kdyz je to „divny“ tak mrazak funguje jako prevarovani akorat opacne. zatim mi nic nezmrzlo a hracky sou v pohode ![]()
jsme jednou na jednou kousátku četla můžete dát do mrazáku , jsem si řikala a jako proč? vždyt to to mimčo bude studit
![]()
do mrazáku když je to tam přímo psané tak by to měli být kousátka ne?? na chlazení dásniček při růstu zoubků
ale osobně bych se nebála to šoupnout jak do mrazáku tak do pračky
já na plyšáčky používám lovelu a jsem maximálně spokojená a malá taky ![]()
Já všechno peru - co jde vyprat
I hračky s hracím strojkem a plastovými částicemi, vše je v pořádku, strojek hraje ![]()
Vyprala jsem i panenku My firt Anabell a další, vše OK.
Pokud nejsou plyšové, ale omyvatelné, tak jsem omývala v horké vodě.
Dobré jsou sterilizační tablety Milton, smrdí sice jako Savo, ale jsou přímo určené pro desinfekci kojeneckých potřeb. Jde o ten pocit, jinak lze použít i Savo - za předpokladu, že dodržím ředění a potom hračky půl hodiny máčím v čisté vodě.
jak říká moje mamka ![]()
my takové vymoženosti neměli a jak jste vyrostli ![]()
![]()
![]()
markyt653 píše:
jak říká moje mamkamy takové vymoženosti neměli a jak jste vyrostli
** Jana206** a na jaký program si prala? 30 ° ?
a myslíte že ty kousátka a umělohmotné chrastítka můžu umýt třeba jarem? ![]()
Ahojky.

Dnes jsem si koupila z druhé ruky spousty pěkných kojeneckých hraček,ale mám problém chtěla bych je všechny umýt,na některých neni dovoleno je prát ani v ruce jsou plyšové s chrastítkem,šustítkem apod. A jak umýváte kousátka?mají se dát do vroucí vody jako dudlíky?
Jak to děláte ?
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s3930.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s3930.gif