Kojení nejde

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.10.12 14:14

Děkuji moc za rady, zkusím všechno. Chci dát prckovi jenom to nejlepší a ne nějakou UM :,(

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
11.10.12 14:15
@agli píše:
Ricinus communis se to jmenuje.. :)

Ricinus je dobrý, ale užívej 3×denně 5kuliček - cucat a to jen pár dní, potom dej pár dní pauzu a pak zase pár dní(tak co 4-5dní, vychází to jak vycumláš jednu tu flaštičku) Když se užívá vkuse, může působit opačně - zastavuje laktaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
11.10.12 14:16

Opravdu přikládej častěji, minimálně každé 2 hodiny. Když už nebude tahat, tak ještě každé prso tak 5 minut stimuluj odsávačkou. Prsa při kojení střídej, klidně obě dvakrát. Hlavně, aby malej tahal, ikdyž na prázdno, jakmile bude jen pocucávat, tak vyměň ty prsa, změň polohu, nebo ho dokrmu a použij ještě odsávačku.
Zkus tu laktační poradkyni, ta ti určitě pomůže. Pokuď se ti do toho nechce, zavolej si na linku kojení. Je zadarmo a poradí ti. Držím palečky. Já jsem se s kojením taky nadřela, ale vyplatilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.10.12 14:16
@Anonymní píše:
Děkuji moc za rady, zkusím všechno. Chci dát prckovi jenom to nejlepší a ne nějakou UM :,(

Rádo se stalo a hooodně pij!!! :mavam: potom napiš, jak vám to jde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agli
11.10.12 14:26

Já si koupila takovej ten polštářek s gelovou tekutinou..nahřeje se a drží teplo prodává se to třeba na bolavý koleno :lol: Nahřála jsem prsa ve sprše a než jsem nakojila z jednoho na to druhý přiložila aby nevychladlo..bacha ale at to nenahřeješ moc.

• Citovat
  • Upravit
7674
11.10.12 15:05

Já se rozkojila až 8.den a po krásném pohodovém porodu, malá už byla v porodnici na UM, protože nepřibírala :zed:,pak už byla plně kojená, no a kojím dodnes :palec:!
Rady:určitě častěji přikládat, odsávat odsávačkou po každém kojení, hodně jíst polévky, pít kojčaj, gravimilk, Caro, hodit se do klidu a určo se to rozjede ;)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.10.12 20:44

Ahojky, tak já měla taky problémy s kojením. Malej se nechtěl přisávat :(. Kojila jsem 8 týdnů. Během těch 8 týdnů jsem 3/4 hodiny kojila, pak dokrmovala, takže jsme papali celkem asi 1a1/2 hodiny :zed:. Jak se malej špatně přisával, začala jsem ztrácet mlíko. Po nocích jsem hledala na internetu, jak se rozkojit. Pila jsem gravimilk, caro, jedla polévky, pila čaj na podporu kojení z jeřabin, masáže prsou, časté přikládání po 2 hodinách, teplou sprchu, a nic :think: nakonec to dopadlo tak, že když malej jenom viděl kozu, začal histerák :cert:, 10 minut plakal, pak usnul a když se vzbudil a chtěl papat a já vyndala zase kozu opakoval se histerák, spánek a tak pořád dokola až jsem ho nakrmila sunarem a byl klid. Brečela jsem jako želva. A opět rady na internetu, koupila jsem odsávačku, a láhev MEDELA CALMA s tím, že budu alespoň odsávat a dávat mu svoje mléko z té láhve když tu kozu nechce vidět a pak budu opět zkoušet kozu. Dokonce jsme tu měli i laktační poradkyni - nevěděla si rady malej řval u kozy jak tygr. Ani chudák doktrorka nevěděla co a tak mi doporučila s těžkým srdcem láhev s tím, že si mám mléko odstříkávat. Dopadlo to tak, že jsme skončili po 4 týdnech snažení u lahve a u sunaru / mlíko se mi úplně ztratilo- a to jsem odsávala po 2-3 hodinách - bohužel jen 30ml z obou prsou /. Teď je malej spokojenej, jsou mu 4 měsíce krásně roste, je zdravej a oba jsme si ušetřili trápení, když nám to nešlo. Jak říkám obrečela jsem to a cítila jsem se jako neschopná matka, která neumí ani pořádně nakojit vlastní dítě. Ale dneska už na to s odstupem času díky manželově podpoře koukám trochu jinak - tak držím palce, pokud se ti povede kojit, moc ti to přeju a taky tak trochu závidím a pokud ne - tak asi taky zamáčkneš slzu ale nic si z toho nedělej, takových nás je víc ale hlavně aby to vyhovovalo tobě a mimísovi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
11.10.12 20:50

Snaž se hodně kojit v noci to je největší tvorba mléka. Hodně štěstí. Vše ostatní už tu bylo řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová