Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zrejme pujde o rustovy spurt. Jelikoz ji z prsou netece mleko, jak by si predstavovala, tak se vzteka, natahuje bradavku a pousti ji. Pokud chces nadale plne kojit, nedokrmuj (predpokladam, ze dobre pribyva), jen koj a koj, pij a spi. Za par dni se laktace zvysi, ale musis prikladat podle potreby miminka, at se telo prizpusobi zvysene poptavce. A nebrec, bude to dobry, ver si. Lehnete si do postele, pij teply caj a mej mimco u sebe. Ona si to mlicko vytahne, neboj. Jen se bude muset trochu vic snazit. A nedokrmuj, zvladnete to i tak. Kdyz budes dokrmovat, tak prijdes o jedno kojeni, takze tim by se ti delalo mene mleka. Telo reaguje na poptavku.
Příspěvek upraven 31.10.17 v 17:40
Ja jsem tohle resila ve 4 týdnech mimca. Neměla jsem sílu dal bojovat (bylo více problémů) a mimco je tedy plne na um. A jsme spokojeni všichni. V prve rade si ujasni - chceš za každou cenu dal kojit? Jestli ano, hned zitra kontaktuj laktacni poradkyni a res s ni. Jestli ti to je jedno, zda kojeni nebo um, klidne dal pokračuj s dokrmem a nech to nejak vyplynout. Pokud nemáš nervy dal kojit, tak proste přestaň…nebo muzes taky odsavat a dávat své mleko z lahve.
Taky jsem s tím bojovala a vím, že nejhorší jsou ty nervy. Dokud to zvládáš, tak jen koj a až si budeš potřebovat odpočinout, klidně strč mrněti UM ať se vyspíš. Já jsem zbytečně přišla o většinu mléka, protože jsem urputně lpěla na kojení. Dítě mi 14 dní plakalo a nespalo. Já nespala taky a z únavy jsem byla bez mléka. U druhého dítěte jsem UM dala, přežila jsem s dokrmem tři týdny a teď zase plně kojím.
O růstovém spurtu vím, ale je možný, aby trval týden a déle? Obě jsme nevyspalé, uplakané. K prsům přikládám stále a dle její potřeby. Nemůžeme ani na procházku, po 30 minut strašný řev a musíme běžet domů kojit. Takže po kojení budu dokrmovat, pak je spokojená.
@Jessie8951 píše:
O růstovém spurtu vím, ale je možný, aby trval týden a déle? Obě jsme nevyspalé, uplakané. K prsům přikládám stále a dle její potřeby. Nemůžeme ani na procházku, po 30 minut strašný řev a musíme běžet domů kojit. Takže po kojení budu dokrmovat, pak je spokojená.
To už spíš máš ze stresu míň mléka. Nejdůležitější je spokojená máma a spokojený miminko. Jestli má plný bříško mateřiny nebo UM, je šumák ![]()
@Janli píše:
To už spíš máš ze stresu míň mléka. Nejdůležitější je spokojená máma a spokojený miminko. Jestli má plný bříško mateřiny nebo UM, je šumák
Když já pro ní chci jen to nejlepší a kojení se vzdát nechci, takže to pořád dokola zkoušíme. Mám strach, aby nebyla hned nemocná, když bude na UM a žádné protilátky jí nedodám. Děkuju ti za podporu ![]()
Ahoj, mám 6-týdenní miminko, do teď plně kojené. Poslední 4dny jsou ale o nervy, ve dne v noci pláč. Nechce se přichytnout k prsu, pořád se odtrhává. Pak se chytne, párkrát potáhne, pustí se a zase řev. Dopadlo to tak, že jsem koupila UM a po kojení jí dodělám 60ml, to vypije a usne. 4 dny brečíme obě dvě. Už nevím, co dělat. Prosím o rady.