Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky potřebovala bych nějak uklidnit a poradit. Máme 5 měsíčního chlapečka a dneska pritelovi spadl z gauče na zem, na lino, hlavou napřed. Byla jsem v kuchyni a varila, hned jsem pribehla a vzala ho do náruče a houpala a uklidnovala. Hrozně brečel a pak usnul. Byl už tri hodiny vzhůru a byl unaveny. Původně jsem chtěla dovarit a dat ho spat do postýlky. Měla jsem ho tam dat hned a nestalo by se to. Hrozně jsi to vycitam. Přemýšlím teď jestli usnul opravdu z únavy nebo jestli to nemá něco společného s tím pádem.. Před měsícem a půl totiž spadl mě před koupáním v koupelně na dlaždice. Nebyla to vysoká výška ale tehdy jsem se vylekala a jeli jsme na pohotovost. Udělali mu vyšetření a vše bylo v pořádku. Koukali na nás trochu divně, že jsme tam přijeli když spadl z tak malé vysky, prý jsme ho měli jen pozorovat. Od té doby ho hlídám a samotného ho nechám jen v postýlce. Vždycky když byl s přítelem na gauči, nic se nestalo a tak jsem na něj spolehala ze jo hlídá.. Teď už ho nenechám asi ani s nim. Hrozně se o malyho bojím, tehdy když spadl, tak se usmíval a byl vzhůru ještě dvě a půl hodiny po pádu. Teď usnul a já nevím jestli to bylo únavou nebo ne. Přítel tvrdí, že malyho stihl zachytit a ze na zem jen sklouzl ale nevidela jsem to a bojím se. Nechci hned plasit aby nám v nemocnici zase neřekli ze jsme přijeli zbytečně ale zároveň mám strach abych něco nezanedbala když tam nepojedeme. Co mám kontrolovat až se malý probudí? Nebo ho mám vzbudit a nenechat ho spat? Po pádu hned brečel, nezvracel, jen byl prostě unaveny a asi do pěti minut usnul. Dali jsme mu na hlavu obklad a hned potom usnul. Prosím poraďte mi, mam s nim jet na pohotovost nebo ho jen pozorovat?
Zatím bych nejela. Až kdyby začal zvracet nebo se ti nezdál. Bud v klidu. Já na malého byla tak opatrná a stejně mi spadl. Také mi v nemocnici říkali, že sledovat. Dobré znamení je, že hned plakal
. Určitě bude v pořádku ![]()
@Karrollina tobě spadl na dlaždice a to je v pořádku..priteli spadl z gauče a už ho s nim nenechaš. Promiň ale jsi trochu hysterická. A pokud máš pochybnosti máš jet k doktorovi a ne tady vypisovat.
Ježíííš, nejdřív se uklidni, nádech a výdech…z jaké výšky spadl?? Jak je to dlouho a jak se teď chová?
A doufám, že si děláš srandu, že ho nedáš příteli na hlídání…to s malým chceš být 24/7, nikomu ho nejlépe ani neukázat, aby náhodou na něj někdo nekýchnul, protože ty se bojíš? Každá má strach o své dítě, ale nic se nemá přehánět… ![]()
Doporučuju, napiš si na viditelné místo telefonní číslo na dětskou pohotovost, zavolat tam a zeptat se odborníků je rychlejší, než to psát sem a čekat na odpověď ![]()
@Shari81
Jsem prostě jen vystrasena. Jasně, že ho s nim ještě nechám.. Jen jsem se prostě lekla tak to asi ze mě nějak vylitlo. Asi jsem fakt moc hystericka. Spadl asi z výšky 50cm.. Plakal a pak hned usnul, spal asi hodinu. Po probuzení se mi zda byt normalni
Syn mi v tomto věku spadl tak jednou týdně - z postele, gauče. Byl a je hrozně pohyblivý, takže jsem ho prostě neuhlídala (nedoběhla jsem). Nikam jsem nejela, jen jednou jsem si nebyla jistá, když si dal o hranu nočního stolku, a pak se dorazil čelem o zem. Koukni na profil uživatelky Pudloslava, ta tam má hezky popsáno co a jak při pádu.
Pane bože, já tedy zírám.
To jako nechaváte mimina bez dozoru?? Jak, proboha, může spadnout tak malé dítě, u někoho dokonce každý týden a ještě se s tím tady chlubí?? Jste normální??
Snad dítě odložím do postýlky, když potřebuju odskočit. Fakt hnus. Některé ženské jsou bestie.
@růžový achát píše:
@Ice79 Tak ty mas dost, Mne treba syn nespadl nikdy, ale tys musela padat velmi často
Vtipné.
A tobě přijde normální, že se tady jedna chlubí, že jí její dítě v tomto věku padalo každý týden, že jaksi nestihla doběhnout??
A zpozorněla až tehdy, když se bouchlo o hranu nábytku??
@Hadumi píše:
Syn mi v tomto věku spadl tak jednou týdně - z postele, gauče. Byl a je hrozně pohyblivý, takže jsem ho prostě neuhlídala (nedoběhla jsem). Nikam jsem nejela, jen jednou jsem si nebyla jistá, když si dal o hranu nočního stolku, a pak se dorazil čelem o zem. Koukni na profil uživatelky Pudloslava, ta tam má hezky popsáno co a jak při pádu.
A ty jsi nějak retardovaná?
@růžový achát píše:
@Ice79 Tak ty mas dost, Mne treba syn nespadl nikdy, ale tys musela padat velmi často
@Ice79 No já tedy souhlasím. Koho proboha napadne nechat miminko na posteli nebo na gauči s tím, že kdyžtak doběhne? Zvlášť když vím, že je to živé dítě a už mi třeba nedejbože spadlo…
![]()
@Mala.ještěrka píše:
@Ice79 No já tedy souhlasím. Koho proboha napadne nechat miminko na posteli nebo na gauči s tím, že kdyžtak doběhne? Zvlášť když vím, že je to živé dítě a už mi třeba nedejbože spadlo…![]()
![]()
Jedině idiota bez mozku.
Taky mi příjde zvláštní, že tobě dítě spadne na dlaždičky a pohoda a přiteli když spadne, tak příjde scéna a nikdy ho už nikomu nepučíš.
Ne nadarmo se říká, že ze země nemá kam spadnout.
@Ice79 Já s ní teda taky výjimečně souhlasím. Mám doma šestiměsíční dvojčata a ještě mě nenapadlo nechat je ležet na posteli/gauči či kdekoli jinde bez dozoru. Tak jo, jednou se to možná stát může, ale opravdu nepochopím, že když se to stane, je někdo schopný nechat dítě bez zabezpečení znovu samotné. To je nechutný.
Dítě bych pozorovala, když bude v pořádku, neřešila bych. Přiznaky najdeš u pudloslavy nebo všude na googlu.