Kojení a ekzém na rtech

29
18.12.14 11:11

Kojení a ekzém na rtech

Ahoj maminky, potřebovala bych poradit.. Během těhotenství se mi objevil ekzém na rukou (od kožní mám krém na promazávání a v kritických případech používat Triamcinolon E). V současné době kojím sedm měsíců, ekzém se zhoršil a navíc se mi objevil i kolem očí a na rtech, na kožní jsem objednána až za tři týdny. Hlavně ekzém na rtech mi dost otravuje život :( Neuvěřitelně pálí, mám nateklé rty, nemůžu se pořádně najíst, vyčistit si zuby, v noci se budím… praktická lékařka mi předepsala opthalmo-hydrocortison, který si mám mazat ale jen na noc, trochu to uleví.. jinak přes den mažu rty vazelínou, žádné balzámy nesnesu. Můžete mi prosím ze svých zkušeností poradit, co bych jako kojící mohla zkusit? Děkuji předem za doporučení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2418
18.12.14 11:14

@ezrin mě pomáhala kosmetika z mrtvého moře. :nevim: ale značku nebo tak ti neporadím, dostával jsem od babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
18.12.14 11:29

@ezrin záleží na původu ekzému, buď opatrná s tím, co budeš zkoušet novýho, aby se to nezhoršilo. Mně jako atopičce zrovna kosmetika z Mrtvýho moře nepomáhala, ale je to hodně individuální. Akutně by tě na kožním dřív nevzali, když právě kojíš? Mně se právě kolem 8 měsíce taky udělal nepříjemný ekzém přímo na bradavce, měsíc jsme to zkoušeli vším možným, abych mohla dál kojit, ale nakonec to nešlo, dostala jsem tam infekci a musela přestat, abych si to vyléčila. Mrzelo mě to moc, ale dr.mi říkal, že musím myslet i na svý zdraví a dětem jsem dala, co jsem mohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.12.14 12:06

Normálně používám kortikoidy, já bych se bez nich zbláznila. U prvního syna jsem používala Elocom, to jsou středně silné kortikoidy, teď u druhého mi kožní píše Locoid, ten patří mezi slabé kortikoidy. Když to mám jen lehce zhoršené, tak docela zabírá kalciovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
18.12.14 12:11

@ezrin jak objednaná za 3 týdny. Tohle je akutní stav, já bych se jim tam okamžitě vecpala eventuelně změnila doktora.
Mám hodně silné ekzémy, bohužel hormony to ještě víc zhorší. A neustálé mytí dětských zadečků ekzému na rukou nepomáhá.
Každopádně první doktor mi odmítal napsat jakékoliv kortikoidy na ekzém, když jsem těhotná nebo kojím. druhá doktorka (právě co bere hned a bez objednání za 2 měsíce) mi je napsala hned. S tím, že působí lokálně a na velmi malé ploše, takže se to do mlíka vůbec nedostane.
Každopádně si musíš vyzkoušet, co pomáhá. Mě v různých fázích něco jiného. Zkus třeba sudocrem - má hodně zinku. Pak neuškodí probiotika a vitamíny. Já poslední dobou jedu na bambuckém másle, modré induloně a lipobasi. Taky mastička z konopí. Pokud máš v okolí někoho, kdo dělá domácí kosmetiku, popros ho o vzorky. Kamarádka mi dělá promazávadla právě na velmi suchou kůži a taky pomáhá.
Pokud už je stav nesnesitelný, rozmáčím a pak mažu třeba hodinu po pár minutách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
18.12.14 12:13

Já se taky někdy musím mazat kortikoidy i když kojím, bez nich bych se zbláznila :) ale strašně moc lidí si chválí výrobky Blue Cap (i pro miminka) a tak chci taky vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
3380
18.12.14 12:53

@Raduš.ka44 A ten Locoid dáváš i na rty? Syn má taky na rtech, Locoid máme ale mám strach ho použít, jednou jsem mu mázla něco na obličeji a zůstal mu bílý flek, naštěstí za čas zmizel…Teď mu to akorát na noc mažu sudocreamem a je to celkem OK, ale nevím co dělat při zhoršení..Na kožním radili borovou vazelínu, nepomohla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.12.14 20:43

Moc děkuji za rady a tipy :) Je i dobré vědět, že v tom člověk není sám. Jsem ráda, že alespoň trochu mast od obvoďačky zabrala a nevypadám, jak kdybych podstoupila trojitý botox :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek