Kojení, doplnění vitaminu?

Anonymní
14.1.25 18:33

Kojení, doplnění vitaminu?

Zdravím, po porodu je pro mě těžší něco dostat do sebe jeste se mi žaludek nedal dohromady a tak strava není úplně ideální a zajímalo by mě jestli existuje nějaký doplněk stravy? Užíváte někdo něco podobného? Na internetu jsem toho moc nenašla :srdce: vím že to nenahradí úplně tu stravu ale cítím se dost vyčerpaná :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35762
14.1.25 18:38

No, tak aspoň železo by jsi měla doplnit. To často chybí po porodu, s tím bude spojena i ta únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
14.1.25 18:47

Kvalitní bílkoviny, vyber si třeba mléčné výrobky, které ti chutnají a současně doplní probiotické bakterie. Kvalitní tuky - pokus se třeba jíst lososa, oříšky, semínka, lžíci olivového panenského oleje přidat kam to jde - i třeba na pečivo místo pomazánky. Jo a vývary - po porodech mi mamka pořád dělala poctivé vývary. To je asi top, pokryje vše důležité. S doplňky jako tabletami a přípravky moc zkušenosti nemám, jen ty omega-3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
14.1.25 20:11

Souhlasím s @JancaS84, železo bys mela brát určitě. Pak bych řekla, že proti únavě je hořčík, takže můžeš pít Magnesii. Já třeba beru v tomto období vitamni C a D, v lékárně řekli, že to se při kojení může. A když pohledas na netu je hodně vitamninu přímo pro kojící matky.

A jak psala @teroonka tak když do sebe jídlo nedostaneš, tak určitě vyvary jsou super, tam je obsazeno vše. Ale myslím, že za chvíli se ti chuť k jídlu vrátí, kojení bere moc energie, já teď jim jak nikdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
15.1.25 19:26

Jak tu již bylo psáno tak vývary jsou super + já dost jedla i jogurty, to jsem zvládla jediné sníst. :D Každopádně já si do jogurtu míchala kolagen a nebo ho pila s vodou, pomohlo mi to hlavně překonat únavu + do sebe dostat vitamíny a doplnit. Konkrétně jsem měla mořský rybí od značky kolagendrink a musím říct že jsem byla plná energie a nebyla jsem skoro vůbec nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.25 20:50

Tenhle kolagen užívám dlouhodobě, musím říct že když člověk překoná chuť, tak má pak krásné vlasy a pevné nehty. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.25 22:26

Já beru absorb kolagen od kolagendrinku a jsem fakt spokojená, asi zatím nejlepší doplněk stravy, co jsem brala a je fajn, že má víc pozitivních účinků. Dost se mi po něm spravily vlasy (protože po porodu to byla katastrofa, to asi známe každá), nehty se mi už vůbec nelámou a je bez příchuti, takže se dá přidat třeba do jídla a není potřeba překonávat nějakou hnusnou chuť nebo umělou příchuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí