Kojení ve 3 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
4.3.24 10:31
@Velryba černá píše:
Zřejmě se budu opakovat, ale mít tyhle starosti a prezidentský plat…

poupravila bych na plat ředitele VZP, ten má údajně 2× takový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5983
4.3.24 10:33
@šklíbakočka píše:
At si klidně kojí dítě třeba ve 20, její věc. Ale ať nekojí v restauraci, kde jím. To zase vadí mně, pokud někdo kojí veřejně v hospodě nejlépe u mého či vedlejšího stolu. Považuji kojení za dost intimní záležitost.

Já tohle třeba chápu u miminka a jsem s tím ok, je to jeho jediná strava a matka by kvůli kojení neměla sedět doma, ale nedávno jsem čekala u zubaře a semnou tam byli 2 páni a babička s dítětem, odhadem 2 a více roku.
Vylezla matka z ordinace, sedla si, vyhrnula tričko - neměla ani podprsenku a syn se ji zavěsil hned na prso.
Tak tohle už jsem brala fakt jako přes čáru …
Jo, kdyby měla novorozence a sedla někam bokem, ale ukazovat všem své poprsí u zubaře nemusela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.3.24 10:34
@Markéta188 píše:
Já tohle třeba chápu u miminka a jsem s tím ok, je to jeho jediná strava a matka by kvůli kojení neměla sedět doma, ale nedávno jsem čekala u zubaře a semnou tam byli 2 páni a babička s dítětem, odhadem 2 a více roku.
Vylezla matka z ordinace, sedla si, vyhrnula tričko - neměla ani podprsenku a syn se ji zavěsil hned na prso.
Tak tohle už jsem brala fakt jako přes čáru …
Jo, kdyby měla novorozence a sedla někam bokem, ale ukazovat všem své poprsí u zubaře nemusela :roll:

Tak nemuseli jste se koukat, ne?

• Citovat
  • Upravit
5138
4.3.24 10:37
@Eva2610 píše:

Co je tohle za argument :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.3.24 10:37

@Markéta188 Já teda souhlasím, kojení dětí, které už normálně jedí, chodí, mluví atd. by měla být záležitost intimní. Ty, co hází kozama v ordinacích a MHD jsou obvykle ty kojofanatičky, co jen čekají na to, až jim někdo dá záminku se pohádat o prospěšnosti kojení. Sama jsem i u malých dětí měla při kojení venku minimálně plenku přes rameno a sedala si někam mimo dění, do klidu. Kvůli sobě, dítěti a v neposlední řadě i obecenstvu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.3.24 10:38
@Eva2610 píše:

A když přijdu do Národního v plavkách, taky můžu argumentovat tím, že se na mě nikdo nemusí koukat? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15828
4.3.24 10:48
@ibis píše:

To je v pořádku, až jí někdo začne znásilňovat, tak se stačí nedívat. Případně i neposlouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.3.24 10:49
@unuděná píše:
A když přijdu do Národního v plavkách, taky můžu argumentovat tím, že se na mě nikdo nemusí koukat? :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
4.3.24 10:55
@unuděná píše:
@Markéta188 Já teda souhlasím, kojení dětí, které už normálně jedí, chodí, mluví atd. by měla být záležitost intimní. Ty, co hází kozama v ordinacích a MHD jsou obvykle ty kojofanatičky, co jen čekají na to, až jim někdo dá záminku se pohádat o prospěšnosti kojení. Sama jsem i u malých dětí měla při kojení venku minimálně plenku přes rameno a sedala si někam mimo dění, do klidu. Kvůli sobě, dítěti a v neposlední řadě i obecenstvu :nevim:

Já jsem prostě neempatická a u bramborové polívky neřkuli u tataráčku a vůbec ne u dvojky vína nechci vidět něčí prso. Vždy je možnost jít někam bokem, atd., přesně tak. Mj. tohle vlezlé chování jsem viděla pouze v CR. Děti jsem kojila. Kojte si, matky, jak chcete, ale neotravujte s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.3.24 10:57
@ibis píše:

Tak jestli je jedinej problém, že vidím prso, tak se koukám jinam, ne? Jako já taky takhle velký děti nekojim a na veřejnosti jsem kojila jenom v nouzi nejvyšší, ale na druhou stranu u ostatních bych to teda vůbec neřešila.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
4.3.24 10:57
@Zumpa píše:
To je v pořádku, až jí někdo začne znásilňovat, tak se stačí nedívat. Případně i neposlouchat.

Zato tohle je argument hodný genia :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
56505
4.3.24 10:58
@Tichošlápek píše:
Pravidla vztahu mezi matkou a dítětem určuje primárně matka. S přihlédnutím k potřebám dítěte.Bez ohledu na to, co si myslím o kojení triletaka, mi prijde jako větší úlet přemýšlet o něčem takovém celou noc ;)

Kojení školkových dětí je naprostý úlet a ještě je uklidňovat prsem. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.3.24 10:59
@Eva2610 píše:
Tak jestli je jedinej problém, že vidím prso, tak se koukám jinam, ne? Jako já taky takhle velký děti nekojim a na veřejnosti jsem kojila jenom v nouzi nejvyšší, ale na druhou stranu u ostatních bych to teda vůbec neřešila.

Tak zrovna v restauraci je to fakt nevhodné. Trochu ohleduplnosti. Také jsem parkrat kojila na veřejnosti, ale vždy zakrytá plenou a otočená bokem. Rozhodne nebylo nic vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16278
4.3.24 11:00
@Eva2610 píše:

Ono to kolikrát moc nejde, kd, z si sedne ženská pomalu hned naproti, kam chceš potom koukat, do stropu? :think: Když jsem musela kojit někde mimo domov, vždy někde, kde jsem sama, nebo je nějaký koutek, kam se můžu schovat :nevim:

A když to bylo nutné třeba po návštěvě dr a očkování, tak jsem přehodila plenu, ať máme klid oba a nevystavujeme se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.3.24 11:02
@topazio píše:
Kojení školkových dětí je naprostý úlet a ještě je uklidňovat prsem. :zed:

Je to věc té matky. Pokud ho nekojí nějak otevřeně (taky uz jsem potkala v čekárně u doktora ženskou, krera kojila školáka, obe prsa venku - lahůdka), tak do toho cizím nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová