Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Velryba černá píše:
Zřejmě se budu opakovat, ale mít tyhle starosti a prezidentský plat…
poupravila bych na plat ředitele VZP, ten má údajně 2× takový
@šklíbakočka píše:
At si klidně kojí dítě třeba ve 20, její věc. Ale ať nekojí v restauraci, kde jím. To zase vadí mně, pokud někdo kojí veřejně v hospodě nejlépe u mého či vedlejšího stolu. Považuji kojení za dost intimní záležitost.
Já tohle třeba chápu u miminka a jsem s tím ok, je to jeho jediná strava a matka by kvůli kojení neměla sedět doma, ale nedávno jsem čekala u zubaře a semnou tam byli 2 páni a babička s dítětem, odhadem 2 a více roku.
Vylezla matka z ordinace, sedla si, vyhrnula tričko - neměla ani podprsenku a syn se ji zavěsil hned na prso.
Tak tohle už jsem brala fakt jako přes čáru …
Jo, kdyby měla novorozence a sedla někam bokem, ale ukazovat všem své poprsí u zubaře nemusela ![]()
@Markéta188 píše:
Já tohle třeba chápu u miminka a jsem s tím ok, je to jeho jediná strava a matka by kvůli kojení neměla sedět doma, ale nedávno jsem čekala u zubaře a semnou tam byli 2 páni a babička s dítětem, odhadem 2 a více roku.
Vylezla matka z ordinace, sedla si, vyhrnula tričko - neměla ani podprsenku a syn se ji zavěsil hned na prso.
Tak tohle už jsem brala fakt jako přes čáru …
Jo, kdyby měla novorozence a sedla někam bokem, ale ukazovat všem své poprsí u zubaře nemusela
Tak nemuseli jste se koukat, ne?
@Eva2610 píše:
Co je tohle za argument ![]()
@Markéta188 Já teda souhlasím, kojení dětí, které už normálně jedí, chodí, mluví atd. by měla být záležitost intimní. Ty, co hází kozama v ordinacích a MHD jsou obvykle ty kojofanatičky, co jen čekají na to, až jim někdo dá záminku se pohádat o prospěšnosti kojení. Sama jsem i u malých dětí měla při kojení venku minimálně plenku přes rameno a sedala si někam mimo dění, do klidu. Kvůli sobě, dítěti a v neposlední řadě i obecenstvu ![]()
@Eva2610 píše:
A když přijdu do Národního v plavkách, taky můžu argumentovat tím, že se na mě nikdo nemusí koukat?
![]()
@ibis píše:
Co je tohle za argument
To je v pořádku, až jí někdo začne znásilňovat, tak se stačí nedívat. Případně i neposlouchat.
@unuděná píše:
A když přijdu do Národního v plavkách, taky můžu argumentovat tím, že se na mě nikdo nemusí koukat?![]()
@unuděná píše:
@Markéta188 Já teda souhlasím, kojení dětí, které už normálně jedí, chodí, mluví atd. by měla být záležitost intimní. Ty, co hází kozama v ordinacích a MHD jsou obvykle ty kojofanatičky, co jen čekají na to, až jim někdo dá záminku se pohádat o prospěšnosti kojení. Sama jsem i u malých dětí měla při kojení venku minimálně plenku přes rameno a sedala si někam mimo dění, do klidu. Kvůli sobě, dítěti a v neposlední řadě i obecenstvu
Já jsem prostě neempatická a u bramborové polívky neřkuli u tataráčku a vůbec ne u dvojky vína nechci vidět něčí prso. Vždy je možnost jít někam bokem, atd., přesně tak. Mj. tohle vlezlé chování jsem viděla pouze v CR. Děti jsem kojila. Kojte si, matky, jak chcete, ale neotravujte s tím.
@ibis píše:
Co je tohle za argument
Tak jestli je jedinej problém, že vidím prso, tak se koukám jinam, ne? Jako já taky takhle velký děti nekojim a na veřejnosti jsem kojila jenom v nouzi nejvyšší, ale na druhou stranu u ostatních bych to teda vůbec neřešila.
@Zumpa píše:
To je v pořádku, až jí někdo začne znásilňovat, tak se stačí nedívat. Případně i neposlouchat.
Zato tohle je argument hodný genia
.
@Tichošlápek píše:
Pravidla vztahu mezi matkou a dítětem určuje primárně matka. S přihlédnutím k potřebám dítěte.Bez ohledu na to, co si myslím o kojení triletaka, mi prijde jako větší úlet přemýšlet o něčem takovém celou noc
Kojení školkových dětí je naprostý úlet a ještě je uklidňovat prsem. ![]()
@Eva2610 píše:
Tak jestli je jedinej problém, že vidím prso, tak se koukám jinam, ne? Jako já taky takhle velký děti nekojim a na veřejnosti jsem kojila jenom v nouzi nejvyšší, ale na druhou stranu u ostatních bych to teda vůbec neřešila.
Tak zrovna v restauraci je to fakt nevhodné. Trochu ohleduplnosti. Také jsem parkrat kojila na veřejnosti, ale vždy zakrytá plenou a otočená bokem. Rozhodne nebylo nic vidět
@Eva2610 píše:
Ono to kolikrát moc nejde, kd, z si sedne ženská pomalu hned naproti, kam chceš potom koukat, do stropu?
Když jsem musela kojit někde mimo domov, vždy někde, kde jsem sama, nebo je nějaký koutek, kam se můžu schovat ![]()
A když to bylo nutné třeba po návštěvě dr a očkování, tak jsem přehodila plenu, ať máme klid oba a nevystavujeme se
@topazio píše:
Kojení školkových dětí je naprostý úlet a ještě je uklidňovat prsem.
Je to věc té matky. Pokud ho nekojí nějak otevřeně (taky uz jsem potkala v čekárně u doktora ženskou, krera kojila školáka, obe prsa venku - lahůdka), tak do toho cizím nic není.