Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Poradíte mi prosím nějakou vychytávku jak si zapamatovat nebo označit z jakého prsu jsem kojila? Mají se střídat a já nejsem schopná si zapamatovat, které bylo při posledním kojení první. ![]()
Sestřenka používala nějakou aplikaci na mobilu. Stáhla a kojila
Jen jsem zběžně mrkla a vyjelo mi třeba tohle:
https://play.google.com/…apps/details?…
ale sama nemám vyzkoušeno..
Já jsem si navlékala mašličku na odepínací ramínko kojící podprsenky, měla jsem náramek, který jsem přehazovala z ruky na ruku a nakonec jsem si pořídila silikonový náramek Milk Bands, abych si mohla orientačně zaznamenávat i čas (dítě mi blilo, když se kojilo moc často).
A co je osahat??
není poznat to plnejsi?? Pak dělají kojici naramky a nebo jsem viděla skripecek na raminku u podprsenky
Podprsenky od Trioly mají takový „udělátor“ mezi košíčky, kterým to jde označit..Já to mám jendoduché, kojím jen z jednoho
, druhé nechce, už se tam mléko ani moc netvoří..
U prvního jsem si to zapisovala, u druhého jsem musela z obou a u třetího jsem klidně nakojila dvakrát z jednoho, protože jsem si to nepamatovala.
Jinak známá přehazovala snubák (i jsem to někde četla).
Psala jsem si to, až bylo dítko větší začalo preferovat pouze jedno tak už jsem kojila jen z jednoho- bylo to lepší při ukončování kojení
Ja jsem prendavala prstynek a pak jsem davala dle obliby. Ted uz si mala ukaze, kterym musim zacit ![]()
Dávám si na područku křesla polštářek, nebo si sáhnu a kojím z plnějšího
Já si to psala, protože u obou jsem si nějakou dobu psala, kolik vypili, takže k tomu i stranu a pak jsem je i dávala na ten samý bok (oni vydrželi v té poloze, takže jsem to měla sesynchronizované
…jinak bych asi používala gumičku nebo náramek…když už byli starší, tak jsem to neřešila, oni stejně vždycky pili z obou
Kámoška používala českou mobilní aplikaci Nutrimimi, prej jí strašně vyhovovalo, jak si tam může psát, ze kterého prsa kojila. My ji taky používáme, ale bohužel ne na kojo, to nám nešlo. Teď jsem tam objevila různé říkačky, to se nám moc líbí, takže já taky můžu doporučit
je to tady https://play.google.com/…apps/details?…
Já jsem nosila barevnou gumičku na ruce, jako náramek a prendala po kojení vždy na tu stranu kde jsem měla příště začít.