Kojící čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
9.2.06 09:37

Kojící čaj

Ahoj všem,

máte někdo recept na kojící čaj? Já jsem při prvním měla problémy s dostatkem mléka a komerčně vyráběné čaje (Apotheke a myslím Megafyt) nic moc nezabírali. Teď jsem koupila Weledu, ale je příšerně drahý na to pít i 3 denně. Opsala jsem si složení a nechala bych si ho namíchat, ale neznám poměry. Znáte někdo nějaký recept, nebo alespoň kolik by asi mělo čeho v tom čaji být????

Složení:
Pískavice řecké seno
Semeno anýzu, fenyklu, kmínu
List sporýše lékařského (uvádí 15%)

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
529
9.2.06 10:19

Ahoj,já piju čaj od Lerosu pro kojící matky,nebo čajovou směs na kojení a v té je:

Komonice nať 1 díl
Anýz plod 1díl
Kopr plod 1 díl
Kopřiva nať 2 díly

Večer se namočí a ráno přivede k varu,pije se 3× denně.
Jinak mě na mlíko pomáhá sklenička černýho piva denně,taky Gravimilk,ale ten je docela drahej.Kupuju si taky tvarohy a pribiňačky.Snad jsem trošku poradila :D

Katka a Šimon 3,5 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
9.2.06 12:58

Já mám tyto dvě směsi:

• tato je z mamity a z každé byliny je jeden díl:
  1. -jestřabina lékařská nať
  • kmín plod
  • fenykl plod
  • meduňka nať
  • zlatobýl nať
  • violka trojbarevná nať
  • jitrocel list
  1. 40g meduňka lékařská naň
    30g jestřabina lékařská nať
    15g kmín kořenný plod
    10g anýz vonný
    5g fenykl obecný

A ještě jsou dobrá homeopatika ricinus comunis 5ch 2× denně 2kuličky.
Jinak hlavně klid a hodně tekutin.
Vím o čem mluvím my jsme se i přes počáteční velké potíže kojili do tří let,tak hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
11.2.06 22:34

ahoj mně také přijde, že se mi mlíčko moc netvoří, přes den mě přijde, jako by tam nic nebylo…? V noci ale je to přesně naopak-to cítím že tam něco je :lol: Piju kojící čaj Leros 2× denně, piju mlíko, jím tvaroh-už mi z něj lezou oči z ďůlků… 8O 8O , ale jinak nic moc tvorba. U prvního dítěte jsem problémy neměla a tak budu vděčná za každou další radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
11.2.06 22:44

AHOJ tak já tyky piju Leros - i když značně nepravidelně. Mně dost hodně pomáhá černé pivo :) a taky jsem se potýkala v návalech s nedostatkem a s přebytkem mléka tak cca do 3 měsíců a od té doby se tvorba ustálila a mám dostatek i když ne vždy mám pocit nalitých prsou :) a co mi rozhodně pomohlo bylo „NEPŘIPOUŠTĚT SI, ŽE MÁM MÁLO MLÉKA“ pokaždé když jsem to začala řešit tak jsem se dostala jen do stresu a toho mléka jsem měla míň. Takže hlavně pohodička.
ale ty ses vlastě ptala na něco jiného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
11.2.06 23:30

Ahoj!
V knize Zdravé těhotenství, přirozený porod se píše, že plody kmínu, anýzu nebo fenyklu, užívané ve směsích, se musí rozdrtit v hmoždíři, teprve pak je to účinné. Mají se skladovat v zašroubované nádobě a takto vydrží tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
5.4.12 16:57

tak pokud ti bylinky nejedou,tak to nehroť a pij jen vodu bez bublin,ta je nejlepší.Bublinkaté nadýmají a překyselují.Případně si uvař meltu nebo Caro.
Co se týká kofeinu,tak je to individuální:někomu to nedělá vůbec nic a 1-2 šálky kvalitní kávy denně neublíží a jiný tvrdí že to má na dítě obrovský vliv.Já sama za sebe musím říct že to miminku bylo úplně jedno jestli jsem kávu pila nebo ne,stejnak nespal. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
5.4.12 17:03

Netroufám si tady nějaké čaje kritizovat, ale řekla bych, že v konkrétním čaji tajemství kojení nebude. I když čaje mám moc ráda a jeden kojící (od Lerosu) jsem pravidelně pila, protože mi zkrátka chutnal a byl v něm fenykl, tak jsem to brala spíš jako prevenci na prdíky. Spíš jde o to, že kojící čaje obsahují právě takové bylinky, které prospívají tělu kojící matky a neobsahují thein.
U kojení je důležité dodržovat pitný režim, takže pij vodu a je to :) Ze začátku bych se ovocným šťávám (možné alergické reakce miminka, kopřivka apod.) vyhnula a nápojům s CO2 obecně všem (kvůli nadýmání).
Já osobně bych do sebe Colu ani kafe nelila ;) Místo kafe piju Caro a zvykla jsem si :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
5.4.12 17:05

Me kojici caj pomohl pri laktacni krizi, ale bezne ho nepiju.
Slabe kafe si obcas dam, ale uz jsem si zvykla byt i bez nej, jinak piju neperlive mineralky, obcas se stavou a uz sem si zvykla :-) Boleni briska z bublinek nechci riskovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
5.4.12 17:13

Já jsem pila kojící čaj a nějakou změnu jsem nepozorovala, ale mně chutnal.
Jinak se doporučuje čistá voda.Ale já mněla v porodnici takovou chuť na coca-colu, že jsem si každý den skleničku nebo dvě dala.
Kávu piju 1-2 denně, od těhu i u miminka.Malá měla žloutenku, tak byla tak spavá, že jí nějaké kafe bylo jedno.Chce to pak trošku vysledovat, některé děti reagují, jiné vůbec.
Vyhla bych se ovocným džusům kvůli alergii, ale já si občas dala ředěný doma a nebo v restauraci a taky žádná reakce.

• Citovat
  • Upravit
31268
5.4.12 17:23

jako já jsem názoru, že bublinkové vody nevadí - jak se ta bublinka může překátrovat do mlíka?
malému to každopádně nevadilo a nevadí…
kojící čaje někdy piju, někdy nepiju a nepřipadá mi, že by to výrazně a viditelně pomohlo laktaci, spíš jde o to, že je to další půllitr vody navíc… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68838
5.4.12 17:36

Pokud bych měla dost mlíka a čaje mi nechutnaly, vykašlala bych se na ně a zůstala na vodě. Pokud by bylo mlíka málo, asi bych byla ochotná vyzkoušet horší věci než pít něco, co mi nejede :-) To samý pokud by dítě trpělo nadýmáním, odvary z fenyklu, anýzu a kmínu (které bývají značnou částí čajů pro kojící ženy, ale dají se pochopitelně dělat i zvlášť) prý pomáhají. Ale asi to bude jako s těma ostatníma nápojema - s někým kofein nedělá nic, někomu stačí jeden lok a dítě nespí, třeba vyzkoušet.
Ve druhém případě se dá kafe nahradit třeba meltou typu Caro, ale ne každému to jede. Osobně teda bezkofeinové kafe považuji za větší sajrajt než to obyč, při procesu odstranění kofeinu se do toho dostanou zase jiné chuťovky, to si člověk nevybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
5.4.12 18:18

Já bych neřekla, že mi kojící čaje nějak pomohly. Piju je spíš pro můj duševní klid. Ted jsem začala pít Gravimilk, nevím jestli podporují laktaci(možná trochu jo), ale má to plno vitamínů, kterých já moc nemám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.4.12 20:37

ahoj, já piju i kafe i colu… Ale prvních pár týdnu jsem pila jen čaje a Caro… To pak sama vyzkoušíš, zda to miminku vadí nebo ne… Mojí nevadí snad nic :* :mrgreen: ale ten kojící čaj piju každý ráno - pro jistotu ;) leju si do něj citrónovou šťávu od Jupí, to tu bylinnou chuť přehluší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí