Kojicí podprsenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
obnovuji diskuzi
Jsem ve 37tt a ještě nemám koupenou kojící podprdu,
jsem naprosto bezradná ohledně její velikosti
![]()
Normálně mívám 80B, a svou normální podprdu jsem v pohodě nosila až donedávna.
Někdy v 7. měsíci jsem si přikoupila takovou tu prodlužovací část dozadu na zapínání, protože mě to škrtilo dost, nosila to asi tak měsíc a nyní, už ani to nepomůže a škrtí mě to kolem hrudníku tak, že nemůžu normálně dýchat (musela jsem si ve městě někam zalézt a normálně tu mrchu/podprdu sundat
) a od té doby už chodím ven bez podprdy (ještě, že je zima a nosím svetr
).
Objem prsou se mi zvětšil fakt jen lehounce, skoro bych řekla, že ani moc ne, pořád se vejdu do béček i když můj chlap tvrdí, že jsou větší (možná to nevidím oproti tomu břichu, a až nebudu mít břicho tak to bude viditelnější
).
Ale trápí mě ten hrudník/velikost pod prsy, jde mi o to, co když si teď koupím kojící podprdu a po porodu jak vyleze dítě ven, tak se mi i ten hrudník zúží? A podprda mi bude pod prsy volná?
Teď jsem se změřila a přes prsa měřím 104cm a pod prsy 91cm, jaké velikosti kojící podprdy tyhle míry odpovídají? Já se v těch tabulkách prostě nevyznám ![]()
A co ta šikovná paní z Prahy přes podprdy, jak už byla několikrát i v TV, teď nevím jak se jmenuje, ale neporadila by takhle přes net? Jsem z Brna.
Chtěla bych si koupit tu nejobyčejnější bavlněnou černou podprdu bez kostic s odepínacím košíčkem, nevím jestli je to reálné ale aby se to vešlo do těch 200 Kč? Levnou proto, že ji chci mít jen na doma a přes zimu stejně bude schovaná pod svetrem a bundou.
A pak cca ten měsíc/dva po porodu, jak se velikost má ustálit, bych si koupila nějakou krásnou dražší kojící podprdu na parádu na chození ven a tak…
A opravdu musím mít tu podprdu s sebou do porodnice? Co kdybych chodila bez podprdy? A musí být dvě? Nebo stačí jedna?
![]()
Omlouvám se román, ale porod se mi blíží a ta podprda mě trápí, asi to moc řeším, ale jsem fakt bezradná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvědavá borůvka
s velikosti neporadim, protoze nekomu po „naliti“ prsa poskoci o 3 velikosti, nekomu skoro vubec.
ale ja jsem zakoupila duo-pack v H&M, jedna cerna, jedna seda nebo bila, vyjde jedna na 300 a to mi prislo akorat. drahe jsou fajn, jenze ja ji mela uz po 3 tydnech flekatou (nevypratelne), takze radeji bych pak koupila dalsi sadu.
http://www.hm.com/…roduct/95546?…
jo a aspon nejakou uz do porodnice doporucuju, bradavky byvaji zpocatku rozbolavene a bez podrsenky drou o obleceni a neni to vubec prijemne. plus mliko casto tece samo od sebe a je treba do neceho upevnit tampony.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvědavá borůvka Nechceš zkusit Ahh bra? Na mimáči jsou za pět peněz. Natáhnou se podle potřeby, pruží až za roh, netlačí nikde nic.
Na kojení vytahuju prsa vrchem (stáhnu pod prso).
A až se to ustálí, tak si pak pořídíš nějakou hezkou.
(no ale jako kalkulačka na mě vyplivla 80F, případně 85E, aby to teda tak netlačilo, nechápu, jak se můžeš nacpat do B. Kdybys měla správně velký košíček, třeba by tě tolik netlačil ten obvod…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za tip, do HaM určitě zajdu mrknout.
Všimla jsem si, že i v CaC mají balení po dvou kusech, tuším za 500 Kč, ale bílé :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja koupila v bonprixu dve cca za 500kc, jsou barevne jedna je cervena a druha modra s puntikama a naprosta spokojenost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@zvědavá borůvka Nechceš zkusit Ahh bra? Na mimáči jsou za pět peněz. Natáhnou se podle potřeby, pruží až za roh, netlačí nikde nic.
Na kojení vytahuju prsa vrchem (stáhnu pod prso).
A až se to ustálí, tak si pak pořídíš nějakou hezkou.(no ale jako kalkulačka na mě vyplivla 80F, případně 85E, aby to teda tak netlačilo, nechápu, jak se můžeš nacpat do B. Kdybys měla správně velký košíček, třeba by tě tolik netlačil ten obvod…)
F? E? ![]()
LoL ![]()
Já? S těma svejma malejma dvojkama?
Když se řekne F nebo E tak si vybavím Pamelu, a můj případ to opravdu není.
Já tomu prostě nemůžu uvěřit, protože nyní se mi prsa do mých B košíčků vejdou jako by nic, jen pod tím hrudníkem mě to škrtí
![]()
Jinak když jsem nebyla těhotná tak mě ta podprda pod hrudníkem netlačila.
Na tu Ahh Bra zkusím mrknout, děkuji za tip ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvědavá borůvka Mě se teda obvod po porodu naopak zvětšil. Jinak mě vyrostla prsa hned v těhotenství, takže jsem si koupila kojící tak aby mi byla. A byla mi i po porodu, i když pár týdnu byla pěkně narvaná. Jinak do porodnice ano - už jenom kvůli tomu, že prsa se fakt nalejou a bude z nich s velkou pravděpodobností stříkat mlíko
Jinak prsa se sice za nějakou dobu ustálí, ale pak se budou zmenšovat a zmenšovat. Já teda kojím dlouhodobě a i jsem zhubla. Mám méně než před otěhotněním, ale obvod je větší. Prostě se žebra roztáhla ale tuk z prsou mizí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ráďa81 píše:
Ja koupila v bonprixu dve cca za 500kc, jsou barevne jedna je cervena a druha modra s puntikama a naprosta spokojenost
Taky mrknu, dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHOJKY MAMINY, JÁ JSEM TEPRVE V ZAČÁTKU TĚHU, ALE ASPON VÍM, CO MĚ BUDE ČEKAT. DĚKUJI ZA VELKOU DISKUSI.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, tak já na vás holky dám a koupím si asi rovnou dvě.
Jsem sice nevěřící Tomáš, nechce se mi věřit, že by se mi snad po porodu prsa nějak zvětšily
ale budiž, budu jedině ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvědavá borůvka Mám taky z H&M. Obvod se mi po porodu o chlup zmenšil, jak už břicho nebylo nahoře, prsa se asi o velikost zvětšila. Takže bych koupila o číslo větší než nosíš teď. Kdyby se Ti prsa po porodu nalily víc, zainstruuješ chlapa/maminku/kamarádku, co, kde a v jaké velikosti koupit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvědavá borůvka Jak myslíš, ale s takovými mírami prostě B nemáš.
Pamela má tak K ![]()
www.spravnapodprsenka.cz
pak prozkoumej… taky se mi z Aček vylíhly Cčka, teď kojím, takže D-E ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to stejně. Normálně mám áčka, pořád jsem si říkala, že mám áčka, ale paní v obchodě mě vyvedla z omylu, na nošení v těhotenství mi doporučila teda zatím B, ale kojící mi vybrala C, že mi to pak klidně vymění. Jak jsem jí pak v duchu děkovala v porodnici, když jsem se probudila druhý den a na prsou dva překrojený balony, jsem byla z toho úplně vyděšená, muž snad ještě víc ![]()
Jinak do porodnice podprsenku určitě, mlíko ze mě stříkalo, kudy jsem chodila, navíc by mi to bylo i nepříjemný na bradavky. Obvod se mi v těhotenství zvětšil ze 70 na 80, teď po skoro 11 měsících je na 75, a to mám ještě o 5 kg míň než před těhotenstvím. Prostě se ta žebra k sobě už úplně nestáhla, ale to je asi normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@zvědavá borůvka Jak myslíš, ale s takovými mírami prostě B nemáš.
Pamela má tak K
www.spravnapodprsenka.cz
pak prozkoumej… taky se mi z Aček vylíhly Cčka, teď kojím, takže D-E
Ty jo,
nějak nepobírám, proč např. na těhle stránkách
http://www.velikost-podprsenky.cz/mereni-kosicku/
http://www.anita.com/…D_podprsenky
http://www.medela.cz/…elikosti.php
mi vychází to B, někde i A
![]()
Kdo se v tom má pak vyznat…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala sis v porodnici vložky do podprdy?
Já mám doma koupené Chicco s tím, že ty si budu brát do města a doma si tam nacpu obyč plínku asi.
Bylo by mi líto si brát do porodnice ty Chicco, jak jsi to tam vyřešila?
Nebo i ostatní maminky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit