Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj, máte někdo zkušenosti s metodou inhalace formoterolu od prof. Pešáka? Léčí se tím koktavost.
@Lenka 84 V životě jsem to neslyšela a to o formoterolu něco vím. A jak by to mělo fungovat? To jako, že je koktavost spojená se zúžením průdušek? Pochybuju, podle mě je na koktavost potřeba dechová cviščení, logopedie a většinou i psychoterapie. Ale pokud to vyzkoušíš, ráda bych věděla jak to funguje ![]()
Teď jsem v kontaktu s panem prof. Pešákem, který se podílel s univerzitou Palackého v Olomouci na vývoji této metody. Pokud chcete přesné informace, tak se zeptejte přímo pana Pešáka: josef. pesak@upol.cz. Odpověděl mi na všechny otázky.
Nejdřív si musím domluvit s panem Pešákem schůzku, který mi dá materiály a informace pro léčení. Samotnou léčbu provádí alergolog nebo plicní lékař (pro dospělé), většinou neznají tuto metodu, tak materiály od pana Pešáka jsou důležité.
Je to na způsob léčení astma, vdechujeme určitou látku z inhalátoru.
Každý má na tuto metodu různé názory, ale ten kdo koktá, tak vyzkouší vše, i malé zlepšení je zázrak.
Ptala jsem se jednoho alergologa, jestli mi tu účinnou látku formoterol předepíše, ale odmítnul, prý si nevezme na triko případné vedlejší účinky atd. Problém je v tom, že nikdo to nechce předepsat, jedině mít známého, protože bere na sebe zodpovědnost.