Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky děkuji za rady. Pravdou je, že máme bodíčka tak akorát a když je plenka už trochu nacucaná, sotva se tam vejde. Třeba je to důvod proč to pak skončí na zádech.
Jak často měníte plenky, když Vám vydrží balík za 400, což je tak počítám cca 60 plen na 20 dní? Já přebaluji tak cca po 3-4 hodinách přes den, v noci jen podle potřeby. A balík mi vydrží tak maximálně na 10-15
dní. Takže za měsíc spotřebuji necelé 3 balíky a těch 1200 mi už přijde docela dost.
No vyzkouším asi ty Huggies s gumičkou na zádech nebo ty fialový Teska,když si je tak chválíte. Snad pak už nebudu muset tolik prát. Za zkoušku to stojí.
Mockrát Vám děkuji za rady. Jarča
mám tak 5-8na den ale nevím,nepočítám
.někdy vyhazuju i suché plenky proto že mi přijde divné když je jednou sundám třeba před koupáním zase na:,–(it
maxik píše:irena78 píše:Nemyslím, kupuju je vždycky na dovolenou a při průjmových onemocněních, cca před měsícem při SBV jsem kupovala nový balík a nepřišly mi jiné než ty poslední z balíku někdy z léta 2008.maxik píše:pozor, fialové tesca se pěkně pokazily, začali asi šetřit na materiálu, už to není co bývalo…
Zkus látku, nebo z jednorázovek Tesco fialové.
já jsem je používala u malé asi do 3/4roku,a byla jsem taky spokojená..teď už je nepoužívám, protože nás hojně zásobují babičky jinýma značkama, ale četla jsem to zde:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
asi není nad osobní zkušenost ![]()
Taky mame 5-8 plenek na den.Jo tesco plenky jsme dostali jednou a leteli pryc.Nase mala se po nich osypala.Ja teda vazne nerozumim ale tady jsem si nasla pleny tesco cena 199kc protoze nevim kolik stoji ale zajmave je ze sleep and play stoji taky tak pokud jsou v akci 199 pokud ne tak 249.Takze me neprijdou nejak predrazene a pripojuji se ke Kamci.Myslim si ze je uplne jedno jestli utratim o 200mene nebo vice zas ty 200muzu usetrit nekde jinde kdyz je to velkej problem dat o 200mesicne vice.Doufam ze jsem se nikoho nedotkla tema poslednima vetama jestli ano predem se OMLOUVAM.
No, já teda musím říct, že koláč na zádech (=výměna trička) jsme měli po většině kadění v tom období cca 3-6m. Naštěstí už kadil jen 1× denně. Změna plenek nepomohla nikdy, měli jsme všechny možné,nejčastěji Huggies a u těch to bylo taky, možná i víc…
Jediné, co mi pomohlo, tak když jsem poznal, že právě kakal, tak jsem ho opatrně začala odstrojovat ve vertikální poloze, vyhrnula mu bodíčko a pak teprve položila na přebalovák a dokončila akci. Zjistila jsem totiž, že na ta záda mu to vyjelo právě při tom položení na přebalovák.
Neboj, až budete přikrmovat, tak to „ztuhne“ a bude líp! ![]()
Já přepočítávám cenu plínek na kus, jinak se mi to porovnává dost blbě. Teď máme nakoupené Happy (4-9kg) za 3,40Kč/ks, dvě balení dokonce za 2,50Kč/ks
Pak máme ekologické Alany z DM. Se slevovým kuponem také vyjdou na 3,50, pár Huggies a darované pampersky. Dráž jak za třipade nekupuji - vydřiduchy nepodporuji ![]()
Koláč na zádech někdy mívá a někdy ne bez ohledu na značku. Obzvlášť. když ho chovám v klubíčku, tak to je nadílka ![]()
Tak jsem včera kupovala plínky a zjistila jsem, že Happy nějak podražily, tak jsem koupila opět huggies superflex, byly zrovna v akci a za tři balíky mi daly zadara župan pro malou, což se mi zrovna hodí, protože jsem jí chtěla koupit, aby se mohla na bazéně v létě pěkně zabalit a přitom si hrát.
Kamča.dalmatinka píše: …někdy vyhazuju i suché plenky proto že mi přijde divné když je jednou sundám třeba před koupáním zase na:,–(it
Tak to mi zase přijde blbé vyhazovat suchou plínu - pokud je suchá a čistá, probůh proč?
Jinak my látka,ale teď na mimi kombinuju s babylove z DM a s alanama z DM.A doporučuju určitě..I cenově.