Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím nevíte někdo zda je nutnost mít projekt i na obytné podkroví? Máme dřevostavbu přízemní s tím, že v podkroví mělo byt něco jako hura nebo prostě na ukládání věci. nakonec se udělala nahoře ložnice, galerka a šatna. s nosnýma příčkama… se nehýbalo ani nezasahovalo. máme jedno střešní okno, které taky šlo tak aby se nezasahovalo do nosných trámů střechy… bude potřeba při kolaudaci mít projekt i na podkroví, popř. musí být s razítkem? budu ráda, za radu
Ano budete si muset nechat udělat projekt změny stavby před dokončením.
@inkakřivák a to jen na to horní patro nebo na celej dům? spodek je stejný bezezměn jen tak jsou dřevěné schody jinak projekt stejný. a asi udělat třeba i jen kolaudaci spodního patra asi nejde že? když chceme horní patro ještě dodělat
Ano, pro kolaudaci musíte mít změnovou projektovou dokumentaci, která bude zakreslovat jakékoli změny (i drobné) od prvotně schváleného projektu stavebním úřadem. Řešila jsem podobné před dvěma měsíci ![]()
@klenice ale jen na to vrchní patro tedy že? když spodek je bezezměn. a nevíte zda musí být z garáže protipožární dveře, když v garáži auto není a nebude a je tam elektrický kotel? právěže v projektu máme jen požární hlásiče, ale nemáme tam uvedeno že jsou podmínkou protipožární dveře není tam ani zmínka
@zancaa Navrhuju, ať cinknete na stavební úřad osobě, která to s Vámi řešila a ta Vám řekne přesně, co potřebuje. Mám pocit, že každý úřad chce něco jiného, tak ať neříkám bludy. A co se týče garážových dveří - netuším, garáž jsem neřešila. Zavolejte si tam a budete mít jasno. ![]()
@zancaa píše:
@klenice ale jen na to vrchní patro tedy že? když spodek je bezezměn. a nevíte zda musí být z garáže protipožární dveře, když v garáži auto není a nebude a je tam elektrický kotel? právěže v projektu máme jen požární hlásiče, ale nemáme tam uvedeno že jsou podmínkou protipožární dveře není tam ani zmínka
Není vůbec důležité zda v garáži parkujete s autem či nikoliv. Pakliže budete kolaudovat garáž a ta je průchozí do obytného prostoru, jedná se o požárně nebezpečný prostor, který musíte oddělit dveřmi s požár. odolností. V projektu to může být označené jako EW30DP1. Mrkněte ještě do požární zprávy.
@Sojkka právěže to tam není a paní na uřadě když jsem se jí ptala, tak mě říkala, že záleží, zda to v projektu je nebo ne. tak jsou to jedny dveře, to zas takový problém není, ale jen se raději ptám ![]()
A ještě se zeptám, myslíte že nebude vadit, když v projektu a pudorysu máme dveře do garáže z chodbičky a ty tam nakonec nejsou a jsou z technické místnosti do garáže? to je jediné, co je změněno v přízemí, jinak vše je stejné, jen ty dveře. nebo bude stačit jen napsat do stavebního deníku, že jsme dveře udělali z tech. místnosti? naštěstí tu máme dobré úředníky, takže snad si myslím, že by v tom problém být neměl.
Neřeš patro nebo dveře. Projektantovi řeknete, co vše jste udělali jinak- patro, dveře jinde atd. a on to zakreslí, překreslí do stávajícího projektu.
Nejjednodušší je jít na SÚ za tím, kdo to s Vámi řešil a celé mu to popsat, ten Vám to řekne ![]()