Koleje Ikea – máte zkušenost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
488
17.11.10 12:38

Koleje Ikea?

Jsou dobré,máte zkušenost,s tačí dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
17.11.10 12:43

Jo.Nesedí u sebe,mašinky co máme na pohon se ve spoji neudrží a vyskočí.Dřev není tak hladké,už se mi povedlo zaseknout si třísku a malej když s kolejí praštil o stul měl 2.S jinou kolejí se nám to nikdy nestalo,máme směs všeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.11.10 12:44

a neni potřeba zakládat deně 2 diskuze na koleje.Zkus taky vyhledavač https://www.emimino.cz/hledani/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
17.11.10 13:39

Souhlas s Kamčou. Rozdíl v kvalitě je velký (máme Ikea a Tesco). Navíc podjezd pod mostem z Ikea je nízký a nevejde se tam samojezdící mašinka z Tesco. Ikea koleje už bych nekupovala. Ne že by Tesco byl úplný zázrak, ale určitě je kvalitněji provedený než Ikea…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.11.10 13:56

nám stačí, (i když taky máme směs) naopak jsem kvitovala zpočátku, že drží pevně u sebe, protože vojta měl tendence neustále koleje rozkládat.. (a používali jsme proto chvíli jen ty ikea..) te´d preferuju jiné, co se mu lépe skládají,ale rozhodně Ikea za nás stačí.. nemáme žádné samojezdící mašinky, takže tenhle problém jsem nezaregistrovala… třísku jsme z nich v životě nikdo neměli, dřevo je tvrdší, méně hladké (my máme nějaké německé ještě), ale na třísky to není.. mosty aspoň drží - narozdíl od jiných.. a dítě si je postaví samo.

myslím, že ideální je kombinace všech možných druhů kolejí.. každé mají něco do sebe a nějaké minusy.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
17.11.10 14:01

mi jedem v Tesco kolejích a oproti ségře, která si na Ikea nadává tak u nás zatím fungují 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
17.11.10 16:12

Ahoj!

Máme Ikea a Tesco koleje a víc mi vyhovují Ikea. Několik těch z Tesca už se zlomilo, za to ikeácké stále drží.
Most z Ikee je sice nižší a neprojedou tam některé tescácké mašinky, ale vždycky to nějak děti vyřeší. U toho sklápěcího mostu z Tesca mi vadí, že na jedné straně ta kolej pořád padá, je to blbě vymyšlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
17.11.10 19:15

Taky máme mix a nemáme problém s žádnýma, Ikea nám vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
17.11.10 21:10

Já právě chci koupit mašinku tomáš na pohon,která sama jezdí,ale nevím jaké koleje jsou lepší. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.11.10 13:20

Ikeu nemáme a neviděl jsem ji, ale co se týče Tesco vždy se jednalo o méně kvalitní komponenty z horšího a měkčího dřeva, neopracovaného úplně do hladka, ale jestli jste viděli, co Tesco prodává cca poslední 1/4 rok tak je to hrůza to se nedá snad ani popsat to se musí vidět, místo toho aby byly koleje z jednoho kusu jako tomu bylo dříve jsou zámky dolepované (kulička na tyčce) zámky nesedí rovně proti sobě, navíc koleje mají blbě vyfrézované drážky + povrchová úprava je dle mého názoru ještě horší než byla.

Chtěl jsem u Tesco v akci koupit pár rovných kolejí, ale po zevrubné prohlídce jsem radši sehnal koleje Bino od kterého máme základní velkou sadu, kvalitní tvrdé do hladka opracované koleje ty opravdu nezklamou. Navíc oproti Tesco jsou tyto koleje dražší jen o cca 20Kč.

stáhněte si a mrkněte na seznam hraček z ČR zde, jsou tam odkazy na www stránky výrobců, v tomto seznamu je pro představení sortimentu u každého výrobce pár fotek.

http://www.okoun.cz/…eske_vyrobky
https://www.emimino.cz/…y-z-cr-46687

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
24.9.18 08:39

Holky, prosím poraďte.

Máme koleje z Lidlu i Ikea a sháním závory, která bimbají a blikají. Kde koupit a jaké, aby byly kompatibilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.9.18 08:53

my měli k vláčkodráze tyhle závory: https://drevene-vlacky.heureka.cz/…-elektricke/#

jinak všechny součástky k dřevěné vláčkodráze jsou mezi sebou kampatibilní. My měli směs: Ikea, Tesco, Brio a ještě něco.

• Citovat
  • Upravit
6594
24.9.18 09:01

@lucenka Na tyhle jsem koukala, jen jsem si nebyla jistá tím zakončením. U Ikea a Lidl kolejí je placaté, tak aby to sedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.9.18 09:20
@Salorka píše:
@lucenka Na tyhle jsem koukala, jen jsem si nebyla jistá tím zakončením. U Ikea a Lidl kolejí je placaté, tak aby to sedělo.

Sedí to, ale musí se to tam napasovat víc silou. Takže pokud to chceš víc často rozpojovat, tak dokup pár kolejí třeba v Tescu, které do toho v pohodě zapadnou a u kterých by tě nemrzelo, kdyby při tvrdším zacházení praskly v tom spoji.

• Citovat
  • Upravit
6594
24.9.18 10:01

@lucenka Super, díky za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat